ODKAZY PRO ZIMNÍ CHVÍLE

Zamčeno
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

ODKAZY PRO ZIMNÍ CHVÍLE

Příspěvek od Alois »

Často se mi dostane do PC nějaký ten odkaz a sem tam je i zajímavý. Přes léto na koukání moc času není, ale podzim a zima jsou po večerech volnější. Takže co jsem dostal, tak posílám dál:

Lovec:
http://www.youtube.com/embed/nA3LtXnNIt ... r_embedded

Nehody - pro silné žaludky, třeba vše dopadlo dobře:
http://www.mojevideo.sk/video/1a606/kom ... d_xxx.html


Jak Eskymáci po odlivu sbírají mušle
Pouze Eskymáci mají odvahu to dělat. Co se děje po odlivu, pod ledem. Domorodí obyvatelé regionu se takto živili staletí.
Uvidíte “sklizeň” mušlí (slávek jedlých). Sběrači mají pouze půl hod. před přílivem. Když začne, plovoucí led se začne pohybovat a mnohokrát uzavře únik. To zn. smrt. Mnoho jich takto zahynulo.
http://www.youtube.com/watch_popup?v=Z0qGvC3vqaA

Vtipy M. Vostrého:
http://www.mirekvostry.cz/vtipy.html
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: ODKAZY PRO ZIMNÍ CHVÍLE

Příspěvek od Alois »

18.12.13
Pat se osamostatnil-má odtahovku
https://www.youtube-nocookie.com/embed/ ... Gm8U?rel=0
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: ODKAZY PRO ZIMNÍ CHVÍLE

Příspěvek od Alois »

Recept:
Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí: 1 porce
Chod: hlavní chod
Druh přípravy: vaření

Ingredience:
chleba 1 kus
debrecínský párek 1 kus
hořčice plnotučná 2 lžičky
Postup přípravy
Vložíme párek do hrnce se studenou vodou a vaříme na mírném plameni, dokud
nepřivedeme vodu k varu. Poté hned plamen stáhneme, aby nedošlo k prasknutí
párku. Podáváme s hořčicí dle výběru a krajícem chleba, případně jiným
pečivem.


************************
A teď vybrané komentáře:

Dobrý den, postupoval jsem přesně podle receptu, ale voda z hrnce se všechna
nevejde na talíř a chleba je potom rozmočený. Kde jsem udělal chybu?
***
Měl jsem stejný problém ale vyřešil sem to. vodu z hrnce jsem nalil do
půlitru a upíjel k párkům. dobrou chuť.
***
Doporučuji vodu využít na koupel nohou. Pokožka krásně zvláční. Účinky
potvrdilo 80 % testovaných.
***
A nepálí to?
***
Dobrého nepálí!
***
A svině se nedá!
***
Levá noha krása, na pravou to neúčinkuje? Někde jsem udělal chybu. Levá
pálila, pravá už ne.
***
Chyba musela nejspise nastat jiz v postupu, z leveho parku se musi nalit
voda na levou nohu a z praveho na pravou...nikoli obracene!!!
***
Vážený kolego, nepostupoval. NIKDE v receptu není uvedeno, že byste měl
párky z hrnce vyndat. Hořčice dle výběru (tuhle jsem ale nesehnal, měli
pouze plnotučnou a kremžskou) se pravděpodobně přidává do vody.
***
Asi před dvěma hodinami jsem započal s přípravou párků dle tohoto receptu.
Před hodinou a půl začala voda vařit a mírný plamen se zatím neobjevil.
Poraďte mi prosím, jak dlouho mám ještě čekat, než se plamen objeví, abych
jej mohl ztlumit. Děkuji, čekám, stále čekám.
***
Mám podobný problém, voda již byla již vyvařená, ale mírný plamen se stále
neobjevil! Ačkoliv pokrm ještě asi nebyl vařený, vypnula jsem raději svůj
elektrický sporák, debrecínské párky jsem ode dna odřezala nožem a nabídla
je svému kocourovi. Až se příště zase pustím do přípravy, tak složitého
pokrmu, požádám raději o dozor svou zkušenou tchýni.
***
Omlouvám se za předchozí hloupý příspěvek, kde si stěžuji, že jsem nemohla
stáhnout plamen, protože se žádný ani neobjevil, a proto jsem vypnula svůj
elektrický sporák a ve vaření již nepokračovala. Samozřejmě už jsem celou
věc pochopila. Můžete sem, prosím, někdo vložit adresu webu, z kterého se dá
plamen stáhnout? Zkoušela jsem hledat na www.ulozto.cz
(http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... OseJtM&s=1)
, ale tam jsem to nenašla. Děkuji.
***
Vobec to nieje jednoduchy recept... plamen sa mi objavil az po viac ako
hodine... na jeho stiahnutie som musel privolat hasicov ..v case ich
prichodu uz vobec nebol mierny... mikrovlnku mozem vyhodit... aj s polovicou
bytu
***
Pokud autor receptu myslel jakýsi vnitřní oheň, zapálení pro kulinářství,
myslím, že objevení plamene, který by potom bylo možno ztlumit, souvisí s
mentální energií kuchaře. Z tohoto hlediska provádím již druhý týden
experiment. Sedím naproti hrnci s párky. Voda je již vlažná, ale plamen se
stále neobjevuje. Došla jsem tedy k poznání, že moje zapálení pro
kulinářství je velmi povrchní. Proto myslím, že tento recept je pouze pro
opravdově zapálené kulináře.
***
Párky jsou dokonce jedno z jídel, které doporučuje česká biskupská
konference jako vhodné ke konzumaci na Velký pátek či Popeleční středu, tedy
ve dnech přísného postu. Původně to byl Velký párek, to jen pro upřesnění
***
Instrukce nejsou dost jasné, skřípl jsem si varle do odsávání digestoře.
***
Já když vařím, tak si preventivně varle (nejlépe obě) schovám do vhodné
části oděvu. Zatím s tím mám jen dobré zkušenosti, takže mohu jen doporučit.
***
Když vařím dva párky, musím vodu přivést k varu dvakrát? Nebo použít dva
hrnce?
***
Jestli jsem to pochopil správně, tak na jeden párek jedna voda. Ale asi bude
lepší použít balenou. Ráno jsem pustil kohoutek a pořád ještě teče ta první.
***
Nejlepsi pokrm. Uvaril jsem to presne dle receptu pri veceri, u ktere jsem
se seznamil s rodici sve pritelkyne. Vsichni jsme si moc pochutnali a voda z
hrnce byla vytecna. Doporucuji vyzkouset!
***
A můžu místo párků použít bůček, místo hořčice zelí a místo chleba knedlíky?
Zůstává postup stejný?
***
Muzete dat cokoli kamkoliv a furt to budou varene debrecinske parky.
***
Máte nějaké doporučení, jak uvařit tuto na první pohled delikatesu, i pro
nás, co používáme místo plynu elektrický sporák a tudíž nemáme plamen, který
bychom stáhli? Chci si tuto svěží novinku na českém kulinářském nebi také
dopřát, leč takto asi nemohu.
***
Pro tento speciální případ je nutno zakoupit malou plynovou bombu s hořákem,
aby bylo co stahovat. Večeře tak vyjde cca na 1500 Kč, pokud nebudete trvat
na hořáku novém.
***
Já to vzdávám, tak náročný recept je nad mé síly!
Zamčeno