Asi všichni víte, že Marta pořádala soukromou akci "Beseda s Robertem o DAKARu." Byli jsme potěšeni pozváním a i když byla soukromá, nedá mi to ale, tady na Staru, poděkovat a s velkou poklonou ocenit ten báječný den, který připravila na své krásné chalupě. Je jen málo slov, které by vyjádřily údiv nad tím, co vše se jí podařilo - její překvapivé přivítání v kroji s vynikající slivovičkou, neskutečné pohoštění (svatby jsou skromnější) včetně Laďova mňam gulášku, řízků a řízečků, chlebíčků, salátů, buchet a frgálů (doplněno výbornými buchtami od Pavlíny) a aby toho nebylo málo, tak "třešnička na dortu" - tatarák.... k tomu pivo víno ženy zpěv...no, raděj se nezpívalo a ženy JEN vlastní ...a to vše v báječné a veselé atmosféře celé party do pozdních nočních hodin, no nechtělo se odejít.
Robert opět zajímavě, poučně i vtipně představil letošní DAKAR se svými fotkami a videi - bylo na co koukat, co poslouchat a místy i čemu se divit, jak to vlastně DOOPRAVDY na Dakaru probíhá. Jako bonus nám ukázal jeho cestu do Konga za gorilami...doufejme, že se tam nezamiloval do nějaké fešné gorilky.
Ještě jednou moc díky Martě i jejím/našim přátelům za úsili a nápady s přípravou tohoto super dne.
MARTA + BLAZIUS
-
Re: MARTA + BLAZIUS
Krásně jsi to napsal Radku Marta je prostě nejlepší!!!!!! Děkujeme M+P
-
Re: MARTA + BLAZIUS
Robert nám nabídl přijet už na podzim v soukromé záležitosti, leč termín se odkládal až nám navrhl, že to spojí se zážitky s Dakarem - tentokrát z muslimské země. Od té chvíle Marta převzala nad celou akcí svou aktivitu a já se dozvěděl jen datum. Byl jsem stejným hostem jako ostatní, jen papuče jsem si nemusel vzít. Na jídlo, pití a to, jak bylo vše nachystáno jsem koukal jak z jara. Fakt dost dobré!
Večer před setkáním jsme diskutovali o cestování a pak nám Robert povídal o gorilách v Africe až do podrobností, které už v sobotu neříkal. Smutně nám vyprávěl historku, jak ho v pralese jeden gorilák popadl a tak ho ojel, že byl z toho dost překvapen a nemůže na to zapomenout. Abych ho utěšil, tak mu říkám, nic si z toho Roberte nedělej, prdel se ti zahojí a aspoň ti do toho nekecal. A Robert se slzou v oku říká. No právě, nemluví, nepíše ani mi nezavolá.....
Přivezl nám opět ukázat dakarskou motorku od Engela a svou skoro tutéž KTM, na které jsem měl možnost se povozit. Krása, nádhera, nemám slov. Na dakarské jsme tentokrát nemohli, ale kdo byl v Přibyslavi před pár lety, měl možnost si ji vychutnat.
Všiml jsem si, že délka Robertova vyprávění dosáhla asi 8 hodin a přesto si dovedl udržet pozornost. Informace, kterými nás krmil, byly zajímavé a někdy až neuvěřitelné. Jo holt kdo umí umí, kdo neumí čumí.
Nezbývá než poděkovat všem, kteří se o nás o víkendu starali.
Večer před setkáním jsme diskutovali o cestování a pak nám Robert povídal o gorilách v Africe až do podrobností, které už v sobotu neříkal. Smutně nám vyprávěl historku, jak ho v pralese jeden gorilák popadl a tak ho ojel, že byl z toho dost překvapen a nemůže na to zapomenout. Abych ho utěšil, tak mu říkám, nic si z toho Roberte nedělej, prdel se ti zahojí a aspoň ti do toho nekecal. A Robert se slzou v oku říká. No právě, nemluví, nepíše ani mi nezavolá.....
Přivezl nám opět ukázat dakarskou motorku od Engela a svou skoro tutéž KTM, na které jsem měl možnost se povozit. Krása, nádhera, nemám slov. Na dakarské jsme tentokrát nemohli, ale kdo byl v Přibyslavi před pár lety, měl možnost si ji vychutnat.
Všiml jsem si, že délka Robertova vyprávění dosáhla asi 8 hodin a přesto si dovedl udržet pozornost. Informace, kterými nás krmil, byly zajímavé a někdy až neuvěřitelné. Jo holt kdo umí umí, kdo neumí čumí.
Nezbývá než poděkovat všem, kteří se o nás o víkendu starali.