Možná všichni naši členové už viděli vlajku na motorku formátu cca 30x20cm, kterou nám zajistil Pompe. Poprvé ji ukázal na akci Výjazd po Kopaniciach. Musím říct, že je nádherná a myslím, že nikdo nebude mít hezčí. Oboustranná výšivka bude pravděpodobně nezničitelná a stálobarevnější než současný materiál.
Takže vlajku už máme, ale nevíme, jakou tyčku na ni použít. Proto zde uvedeme několik návrhů k diskuzi. Držák si musí vyrobit každý individuálně dle motorky. Dokonce jsem zde podobné téma na fóru kdysi otevřel. Ale o tyčce se zde ještě nepsalo.
Máme k dispozici několik možností: nerez trubku, sklolaminát, teleskopickou duralovou trubku, třeba i dřevěný materiál a možná, že Shrek přispěje svou specialitou.
TYČKA NA VLAJKU
-
Re: TYČKA NA VLAJKU
NEREZ TRUBKA:
Mám s ní už cca 2,5 roku zkušenost a nemohu říct, že se jedná o nejlepší variantu.
Použil jsem AK trubku 10x1,5 z materiálu něco kolem 17248, 17246 zkrátka 18/8 z důvodu zamezení rezavění. Délka je asi 70cm. Na trubce bylo nutné udělat zápichy pro podložku z duralu, které jsou vymezeny každá dvěmi segerovkami. Na konci trubky bylo nutné vyrobit zátku se zakulacením. Trubka je volně vložena do nerez držáku, který je z důvodu pevnosti vyroben z jednoho kusu materiálu. Trubka v držáku není nijak přichycena nebo aretována proto, abych při otevření kufru ji mohl jednoduše vytáhnout.
Výhody: žádná údržba a obavy z ulomení, nulové opotřebení po ujetí cca 20tis. km, jednoduchá manipulace, vzhled výborný
Nevýhody: vyšší pořizovací cena materiálu + soustružení, velká hmotnost, která způsobuje vibrace při vyšší rychlosti, velmi vysoký nárok na pevnost držáku (svar praskne i TIG).
Vibrace by se možná daly eliminovat vyrobením např. silonové vložky do držáku.
Mám s ní už cca 2,5 roku zkušenost a nemohu říct, že se jedná o nejlepší variantu.
Použil jsem AK trubku 10x1,5 z materiálu něco kolem 17248, 17246 zkrátka 18/8 z důvodu zamezení rezavění. Délka je asi 70cm. Na trubce bylo nutné udělat zápichy pro podložku z duralu, které jsou vymezeny každá dvěmi segerovkami. Na konci trubky bylo nutné vyrobit zátku se zakulacením. Trubka je volně vložena do nerez držáku, který je z důvodu pevnosti vyroben z jednoho kusu materiálu. Trubka v držáku není nijak přichycena nebo aretována proto, abych při otevření kufru ji mohl jednoduše vytáhnout.
Výhody: žádná údržba a obavy z ulomení, nulové opotřebení po ujetí cca 20tis. km, jednoduchá manipulace, vzhled výborný
Nevýhody: vyšší pořizovací cena materiálu + soustružení, velká hmotnost, která způsobuje vibrace při vyšší rychlosti, velmi vysoký nárok na pevnost držáku (svar praskne i TIG).
Vibrace by se možná daly eliminovat vyrobením např. silonové vložky do držáku.
- Přílohy
-
- Celkový pohled
- DSCN9478W.jpg (84.59 KiB) Zobrazeno 5278 x
-
- Detail vymezení vlajky mezi 2 podložkami
- DSCN9483W.jpg (144.73 KiB) Zobrazeno 5278 x
-
- Zakončení trubky
- DSCN9485W.jpg (155.4 KiB) Zobrazeno 5278 x
-
posielam foto od Ivana ... jedná sa o povrchovo upravený dural, niečo ako lyžiarska palica ... otestované na 1005 Dkm
dĺžku to má nastaviteľnú .. výsuvná časť meria 80cm spodnú časť si urežete podľa potreby.
dĺžku to má nastaviteľnú .. výsuvná časť meria 80cm spodnú časť si urežete podľa potreby.
ccc24 - zážitok nemusí byť dobrý, hlavne že je intenzívny ...
-
Ahoj,
vlajky SRCZ sú hotové /na foto/ , strojovo vyšívané, obojstranné, s vyšitou obrubou, zošité krížovým stehom a ušitým tunelom na tyčku pr. 10mm.
Výroba jednej stála 22,50 €.
Čo sa týká tyčky na vlajku, variantou je sklolaminátová tyčka . Jedná sa o pružný aj dosť tuhý materiál. Na foto je tyčka ešte z vlajky SRS , preto aj závlačky sú umiestnené podľa pôvodnej vlajky. Priemer je 10 mm, dĺžka 1m . Pre upevnenie som do nej vyvrtal dierku 3 mm a nerobilo to žiadne problémy. Na moto bola cca 20 000 km .
Mám možnosť kúpiť v Piešťanoch v modelárstve sklolaminátové tyčky : . čierna farba, priemer 10 mm, L- 1 m , cena 2,20 €/ks . Na nete som našiel v českých modelárských obchodoch 50-60 Kč.
Takže záujemci o vlajky, treba si zvoliť aké tyčky, pretože do sklolaminátovej plánujem ešte urobiť zápichy pre segerky.
vlajky SRCZ sú hotové /na foto/ , strojovo vyšívané, obojstranné, s vyšitou obrubou, zošité krížovým stehom a ušitým tunelom na tyčku pr. 10mm.
Výroba jednej stála 22,50 €.
Čo sa týká tyčky na vlajku, variantou je sklolaminátová tyčka . Jedná sa o pružný aj dosť tuhý materiál. Na foto je tyčka ešte z vlajky SRS , preto aj závlačky sú umiestnené podľa pôvodnej vlajky. Priemer je 10 mm, dĺžka 1m . Pre upevnenie som do nej vyvrtal dierku 3 mm a nerobilo to žiadne problémy. Na moto bola cca 20 000 km .
Mám možnosť kúpiť v Piešťanoch v modelárstve sklolaminátové tyčky : . čierna farba, priemer 10 mm, L- 1 m , cena 2,20 €/ks . Na nete som našiel v českých modelárských obchodoch 50-60 Kč.
Takže záujemci o vlajky, treba si zvoliť aké tyčky, pretože do sklolaminátovej plánujem ešte urobiť zápichy pre segerky.
- Přílohy
-
- sklolaminátová tyčka
- P1000226.JPG (197.77 KiB) Zobrazeno 5258 x
-
- detail segerky a podložka
- P1000228.JPG (216.31 KiB) Zobrazeno 5258 x
-
- detail vyšívania
- P1000232.JPG (198.65 KiB) Zobrazeno 5258 x
-
- P1000240.JPG (200.65 KiB) Zobrazeno 5258 x
-
- P1000244.JPG (201.18 KiB) Zobrazeno 5258 x
-
Skúsil som ešte jednu foto na priamom slnku. Ale aj tak sa mi nepodarilo vystihnúť sýtosť a odlesk farieb vlajky.
- Přílohy
-
- P1000245.JPG (199.42 KiB) Zobrazeno 5257 x