AKUMULÁTOR

Alois

Re: AKUMULÁTOR

Příspěvek od Alois »

Nemáte někdo tip na dobrou nabíječku moto i auto baterií, gelovek, 12/6V, pulsní a dostatečně výkonnou i pro rychlo nabíjení?
Lada

Příspěvek od Lada »

Nabíječka akumoto SAITO ProCharger - Novel Moto, 1365,- Kč, 6/12V, udržovací, opravný režim, na všechny druhy baterii,
indikace nabíjení LED diodami.
Kupoval jsem jí v roce 2009, nabíjím s ní moto i autobaterie, celou zimu na ní mám moto, maximální spokojenost. Čus láďa
Maarty

Příspěvek od Maarty »

Já si letos pořídil OptiMate 4 (http://yshop.cz/produkt/OptiMate-4---na ... agnostikou) a použil jsem ji zatím jen jednou. Těžko hodnotit, ale dcoela mne ale potěšil mezi příslušenstvím káblík, kde na jednom konci jsou oka, na druhém konci konektor (stejně tak i na káblíku z nabíječky) a mezi tím je pouzdro s pojistkou - natvrdo přidělám k baterce, konektor umístím někam šikovně na dobře přístupné místo a už se nebudu muset válet po zemi, abych se dostal k baterce. A jestli se mi podaří sehnat ještě jeden protikus, tak si udělám i startovací kabely.
BlasterXXL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BlasterXXL »

Maarty len pre istou, Ty mas kyselinovy akumulator? lebo nabijacka co si kupil nepodporuje rezim pre gelovy akumulatory...just for sure ;)

inak ja mam 5 rokov tuto http://nabijecky-a-startovaci-boxy.heur ... e/#section

Obrázek

jak pre motorku, pre auto, kyselinove, aj gelove, udrziavacie nabijanie, aj rychlo nabijanie, mala, lahka, nosim ju permanentne v moto vybave...mozem len dpoporucit....
Like a true nature's child, We were born, born to be wild,
We can climb so high, I never wanna die!

Born to be wild
Maarty

Příspěvek od Maarty »

je fakt, že píšou, že je pro elektrolytické akumulátory, a neumím teď říct, jakou tam mám baterku (nechce se mi hledat záručák). Vím ale zcela jistě, že mi nabíječka Optimate 3 v pohodě nabila úplně vyšlehanou předchozí baterku (díky, Čmeldo, za půjčení) a s Optimate 2 jsem nabíjel opakovaně gelové baterky pro kamery a foťáky a bez problémů a nějakých viditelných následků, takže díky, Blaster, za nasazení brouka do hlavy, ale on si brzo zase půjde po svých :)))
BlasterXXL
Kontaktovat uživatele:

nikto presne nedokaze povedat ci klasicka nabijacka neublizi gelovej, ano viem ze nabije gelovu bateriu, vraj pomalsie a na mensiu kapacitu (uz tu je rozdiel!), ale nikto nedokaze povedat ci ti neznizi zivotnost akumulatora geloveho cojaviem o 50 nabijacich cyklov. Minimalny rozdiel je ze invertorove nabijacky pre gelove akumulatory nabijaju pulzne a vyssim nabijacim prudom, zatial co klasicke konstantnym alebo mierne sa meniacim (inteligentnejsie) prudom s nizsim I.takze ja by som rozhodne neriskoval ze o 4r zistis ze nejak rychlo odchadza ;) ja som znicil tak jednu gelovu bateriu len tym ze som ju cez zimu drzal v chlade v garazi, pametas ake som mal s nou problemy na Route66 ;) aka malickost a znizila sa zivotnost o rok...sposob nabijania ma urcite silnejsi dopad na zivotnost baterie..najme ked Yuasa stoji okolo 110euro :)

Born to be wild
Maarty

Příspěvek od Maarty »

no jo, ale jak často tu baterku nabíjím? Zatím jsem ji nabíjel jen jednou, a to po zimě, kdy nemám vytápěnou garáž - baterku jsem nechal v motce, někdy v tom únoru jsem ji musel nabít, protože točila, ale už asi neházela jiskru. Jinak nebude asi důvod. A když jsem po měsíci startoval a zapomněl vytáhnout sytič, tak jsem točil tak dlouho, až mi to chytlo, takže baterka zatím dobrý :)
Ale máš recht, že výpadek baterky někde na cestách je pro mne malou noční můrou (Ty na slovenské R66, já v Belej...) :(
Maarty

Příspěvek od Maarty »

Kamil si všiml naší debaty na téma účelu nabíječky Optimate 4 a poslal mi odkaz http://www.optimate.cz/nabijecky/optimate_4.htm , kde uvádějí, že je vhodná pro všechny typy baterek. Což se mi jeví jako velmi pravděpodobné, protože proč by jeden model uměl všechny baterky a druhý jen některé? A až přijdu do garáže, zkusím si vzpomenout a kouknu rovnou do papírů od této nabíječky...
Kastan

Příspěvek od Kastan »

Zdar, Maarty nevím jestli kupuješ časák Motocykl, ale ve 4 čísle letos (posledním) mají testovány nabíječky a je mezi nima i Tvá Optimate 4 a vychází v hodnocení jako "Velmi dobrá" a údajně stojí za úvahu. Píši, že je pro 12V, gelové, olověné, bezúdržbové a AGM baterie. Takže buď v klidu, nemyslím, že by jsi s ní zničil baterku. Je dobrá.
BlasterXXL
Kontaktovat uživatele:

jojo vypada to ze je nabijcka spravna a yshop.cz nas zbytocne zmiatol nespravnymi informaciami...

Born to be wild
Maarty

Příspěvek od Maarty »

jj, je to možné. internet je bohužel plný informací, které se nedají ověřit - jedna informace na netu se odvolává na druhou informaci na netu a ta se odvolává zpět na tu první... :(
Taky se mi nezdá, že by jeden model stejného výrobce uměl všechny typy akumulátorů a jiný jen některé... A stejně tomu nepřikládám takovou váhu - vždyť budu baterku nabíjet tak jednou dvakrát do roka... :) Ale díky za postřeh, aspoň jsem si uvědomil, že je dobré si před koupí na netu posbírat maximum informací
Manny

Příspěvek od Manny »

Používám taky CTEK a jsem spokojený. Nabíjím s tím všechno. Jen to rychlonabíjení mi nějak uniklo :o
Alois

Příspěvek od Alois »

Tak jsem si konečně koupil nabíječku Optimate 5. Po přečtení návodu nejsem moc chytrý. Má s ní někdo zkušenosti? Jak poznám, že je baterka už nabitá?
BlasterXXL
Kontaktovat uživatele:

optimate nemam ale podla manualu mam za to ze pokial sa nabija, svieti kontrolka Charge/Verify, pokial je v udrziavacom rezime (nabita) bika kontrolka Charge/Verify. Slovensky ale jasny manual je tu http://eshop.micronix.sk/data/sk/att/003/7541-5280.pdf, a videjko velmi popisne kde je vsetko nazorne najdes tu http://www.youtube.com/watch?v=XRKQLupcEks

Born to be wild
Alois

Příspěvek od Alois »

Blaster, moc děkuji. Návody mám, video jsem viděl už před koupí. Zřejmě, pokud je bat nabitá, mají svítit a blikat zelená kontrolka. Je to automatická nabíječka, tak to nechám osudu. Ještě jednou děkuji
Alois

Příspěvek od Alois »

Opět jsem řešil problém s aumulátorem tentokrát na Viragu 1100. Byla tam zcela nová - duben 2012 baterka Banner. V říjnu, než jsem dal Vigo spát, jsem ji do plna nabil a z kraje listopadu byla totálně mimo. Ani kontrolky se nerozsvítily. Po několikerém nabití vůbec neprotočila motor. Reklamoval jsem ji a v prodejně mi řekli, že na motorce Bannerky nefungují a že si mám koupit novou třeba Yuasu a budu bez problémů. Vrátili mi ochotně peníze. Pro info - do Viga 1100 v pohodě vleze Yuasa z Dragstara a funguje. Je nutné prodloužit kabel od minus polu-u Bannerky jsou póly přehozeny.
Odpovědět