AKUMULÁTOR
-
Re: AKUMULÁTOR
Nemáte někdo tip na dobrou nabíječku moto i auto baterií, gelovek, 12/6V, pulsní a dostatečně výkonnou i pro rychlo nabíjení?
Nabíječka akumoto SAITO ProCharger - Novel Moto, 1365,- Kč, 6/12V, udržovací, opravný režim, na všechny druhy baterii,
indikace nabíjení LED diodami.
Kupoval jsem jí v roce 2009, nabíjím s ní moto i autobaterie, celou zimu na ní mám moto, maximální spokojenost. Čus láďa
indikace nabíjení LED diodami.
Kupoval jsem jí v roce 2009, nabíjím s ní moto i autobaterie, celou zimu na ní mám moto, maximální spokojenost. Čus láďa
Já si letos pořídil OptiMate 4 (http://yshop.cz/produkt/OptiMate-4---na ... agnostikou) a použil jsem ji zatím jen jednou. Těžko hodnotit, ale dcoela mne ale potěšil mezi příslušenstvím káblík, kde na jednom konci jsou oka, na druhém konci konektor (stejně tak i na káblíku z nabíječky) a mezi tím je pouzdro s pojistkou - natvrdo přidělám k baterce, konektor umístím někam šikovně na dobře přístupné místo a už se nebudu muset válet po zemi, abych se dostal k baterce. A jestli se mi podaří sehnat ještě jeden protikus, tak si udělám i startovací kabely.
-
- Kontaktovat uživatele:
Maarty len pre istou, Ty mas kyselinovy akumulator? lebo nabijacka co si kupil nepodporuje rezim pre gelovy akumulatory...just for sure
inak ja mam 5 rokov tuto http://nabijecky-a-startovaci-boxy.heur ... e/#section
jak pre motorku, pre auto, kyselinove, aj gelove, udrziavacie nabijanie, aj rychlo nabijanie, mala, lahka, nosim ju permanentne v moto vybave...mozem len dpoporucit....
inak ja mam 5 rokov tuto http://nabijecky-a-startovaci-boxy.heur ... e/#section
jak pre motorku, pre auto, kyselinove, aj gelove, udrziavacie nabijanie, aj rychlo nabijanie, mala, lahka, nosim ju permanentne v moto vybave...mozem len dpoporucit....
Like a true nature's child, We were born, born to be wild,
We can climb so high, I never wanna die!
Born to be wild
Born to be wild
je fakt, že píšou, že je pro elektrolytické akumulátory, a neumím teď říct, jakou tam mám baterku (nechce se mi hledat záručák). Vím ale zcela jistě, že mi nabíječka Optimate 3 v pohodě nabila úplně vyšlehanou předchozí baterku (díky, Čmeldo, za půjčení) a s Optimate 2 jsem nabíjel opakovaně gelové baterky pro kamery a foťáky a bez problémů a nějakých viditelných následků, takže díky, Blaster, za nasazení brouka do hlavy, ale on si brzo zase půjde po svých ))
-
- Kontaktovat uživatele:
nikto presne nedokaze povedat ci klasicka nabijacka neublizi gelovej, ano viem ze nabije gelovu bateriu, vraj pomalsie a na mensiu kapacitu (uz tu je rozdiel!), ale nikto nedokaze povedat ci ti neznizi zivotnost akumulatora geloveho cojaviem o 50 nabijacich cyklov. Minimalny rozdiel je ze invertorove nabijacky pre gelove akumulatory nabijaju pulzne a vyssim nabijacim prudom, zatial co klasicke konstantnym alebo mierne sa meniacim (inteligentnejsie) prudom s nizsim I.takze ja by som rozhodne neriskoval ze o 4r zistis ze nejak rychlo odchadza ja som znicil tak jednu gelovu bateriu len tym ze som ju cez zimu drzal v chlade v garazi, pametas ake som mal s nou problemy na Route66 aka malickost a znizila sa zivotnost o rok...sposob nabijania ma urcite silnejsi dopad na zivotnost baterie..najme ked Yuasa stoji okolo 110euro
Born to be wild
Born to be wild
no jo, ale jak často tu baterku nabíjím? Zatím jsem ji nabíjel jen jednou, a to po zimě, kdy nemám vytápěnou garáž - baterku jsem nechal v motce, někdy v tom únoru jsem ji musel nabít, protože točila, ale už asi neházela jiskru. Jinak nebude asi důvod. A když jsem po měsíci startoval a zapomněl vytáhnout sytič, tak jsem točil tak dlouho, až mi to chytlo, takže baterka zatím dobrý
Ale máš recht, že výpadek baterky někde na cestách je pro mne malou noční můrou (Ty na slovenské R66, já v Belej...)
Ale máš recht, že výpadek baterky někde na cestách je pro mne malou noční můrou (Ty na slovenské R66, já v Belej...)
Kamil si všiml naší debaty na téma účelu nabíječky Optimate 4 a poslal mi odkaz http://www.optimate.cz/nabijecky/optimate_4.htm , kde uvádějí, že je vhodná pro všechny typy baterek. Což se mi jeví jako velmi pravděpodobné, protože proč by jeden model uměl všechny baterky a druhý jen některé? A až přijdu do garáže, zkusím si vzpomenout a kouknu rovnou do papírů od této nabíječky...
-
Zdar, Maarty nevím jestli kupuješ časák Motocykl, ale ve 4 čísle letos (posledním) mají testovány nabíječky a je mezi nima i Tvá Optimate 4 a vychází v hodnocení jako "Velmi dobrá" a údajně stojí za úvahu. Píši, že je pro 12V, gelové, olověné, bezúdržbové a AGM baterie. Takže buď v klidu, nemyslím, že by jsi s ní zničil baterku. Je dobrá.
-
- Kontaktovat uživatele:
jojo vypada to ze je nabijcka spravna a yshop.cz nas zbytocne zmiatol nespravnymi informaciami...
Born to be wild
Born to be wild
jj, je to možné. internet je bohužel plný informací, které se nedají ověřit - jedna informace na netu se odvolává na druhou informaci na netu a ta se odvolává zpět na tu první...
Taky se mi nezdá, že by jeden model stejného výrobce uměl všechny typy akumulátorů a jiný jen některé... A stejně tomu nepřikládám takovou váhu - vždyť budu baterku nabíjet tak jednou dvakrát do roka... Ale díky za postřeh, aspoň jsem si uvědomil, že je dobré si před koupí na netu posbírat maximum informací
Taky se mi nezdá, že by jeden model stejného výrobce uměl všechny typy akumulátorů a jiný jen některé... A stejně tomu nepřikládám takovou váhu - vždyť budu baterku nabíjet tak jednou dvakrát do roka... Ale díky za postřeh, aspoň jsem si uvědomil, že je dobré si před koupí na netu posbírat maximum informací
Používám taky CTEK a jsem spokojený. Nabíjím s tím všechno. Jen to rychlonabíjení mi nějak uniklo
-
Tak jsem si konečně koupil nabíječku Optimate 5. Po přečtení návodu nejsem moc chytrý. Má s ní někdo zkušenosti? Jak poznám, že je baterka už nabitá?
-
- Kontaktovat uživatele:
optimate nemam ale podla manualu mam za to ze pokial sa nabija, svieti kontrolka Charge/Verify, pokial je v udrziavacom rezime (nabita) bika kontrolka Charge/Verify. Slovensky ale jasny manual je tu http://eshop.micronix.sk/data/sk/att/003/7541-5280.pdf, a videjko velmi popisne kde je vsetko nazorne najdes tu http://www.youtube.com/watch?v=XRKQLupcEks
Born to be wild
Born to be wild
-
Blaster, moc děkuji. Návody mám, video jsem viděl už před koupí. Zřejmě, pokud je bat nabitá, mají svítit a blikat zelená kontrolka. Je to automatická nabíječka, tak to nechám osudu. Ještě jednou děkuji
-
Opět jsem řešil problém s aumulátorem tentokrát na Viragu 1100. Byla tam zcela nová - duben 2012 baterka Banner. V říjnu, než jsem dal Vigo spát, jsem ji do plna nabil a z kraje listopadu byla totálně mimo. Ani kontrolky se nerozsvítily. Po několikerém nabití vůbec neprotočila motor. Reklamoval jsem ji a v prodejně mi řekli, že na motorce Bannerky nefungují a že si mám koupit novou třeba Yuasu a budu bez problémů. Vrátili mi ochotně peníze. Pro info - do Viga 1100 v pohodě vleze Yuasa z Dragstara a funguje. Je nutné prodloužit kabel od minus polu-u Bannerky jsou póly přehozeny.