POZDRAV Z RAKOUSKA 2016
-
POZDRAV Z RAKOUSKA 2016
Vážení čtoucí,
posíláme všem dobrým duším pozdrav ze země zaslíbené a letos dost tvrdé. Mysleli jsme si, že v Rumunsku nám bylo někdy dost ouzko, ale letos jsem vybral lokalitu, která na mapě vypadala dost dobře. Ale skutečnost je jiná. Ubytko pěkné, ale v nadm. výšce 1050 m, vesnice Liesing dostupná zleva 30 km zatáčky a cesta nic moc, zato zprava i náš ubytovatel říká, že ji nenávidí. Samé vrácečky, rozbitá silnice, z kopce do kopce, zkrátka si s Martou říkáme, že v Rumunsku to nebylo tak náročné. Šotolinu jsme zatím neabsolvovali a snad ani nebude.
Motorkářské srdce sice plesá, ale čeho je moc toho příliš. Na druhou stranu bychom zase neviděli tu nádheru v Itálii a Rakouských dolomitech. Příroda úžas, fotky kýčovité, a těch vjemů nekonečno. Jedem Pastvinskou pohodovkou a pokud lze 80tkou, tak za den jen pár minut. rychleji to nejde. Samé průsmyky a chvíli zima, pak horko. Vřele doporučuji otrlým. Motorky máme skoro přirostlé k prdelím.
Máme se dobře a vy se mějte taky
Marta a Alois
posíláme všem dobrým duším pozdrav ze země zaslíbené a letos dost tvrdé. Mysleli jsme si, že v Rumunsku nám bylo někdy dost ouzko, ale letos jsem vybral lokalitu, která na mapě vypadala dost dobře. Ale skutečnost je jiná. Ubytko pěkné, ale v nadm. výšce 1050 m, vesnice Liesing dostupná zleva 30 km zatáčky a cesta nic moc, zato zprava i náš ubytovatel říká, že ji nenávidí. Samé vrácečky, rozbitá silnice, z kopce do kopce, zkrátka si s Martou říkáme, že v Rumunsku to nebylo tak náročné. Šotolinu jsme zatím neabsolvovali a snad ani nebude.
Motorkářské srdce sice plesá, ale čeho je moc toho příliš. Na druhou stranu bychom zase neviděli tu nádheru v Itálii a Rakouských dolomitech. Příroda úžas, fotky kýčovité, a těch vjemů nekonečno. Jedem Pastvinskou pohodovkou a pokud lze 80tkou, tak za den jen pár minut. rychleji to nejde. Samé průsmyky a chvíli zima, pak horko. Vřele doporučuji otrlým. Motorky máme skoro přirostlé k prdelím.
Máme se dobře a vy se mějte taky
Marta a Alois
-
Re: POZDRAV Z RAKOUSKA 2016
Předvčerem jsme dali Sand In Toufers (Campo Tures) nikoliv jen město, ale projeli dále až do Kasernu. Město obklopeno ze všech stran horami a na jaře zde někdy nesvítí slunko i několik měsíců. Proto je zde zjara mnoho sebevražd. Během posledních 5 let město prodělalo obnovu i cest a v Kasernu silnice končí. Je to nádherné místo na procházky a výhledy. Doporučuji na lyžování, na Klausbergu se jezdí z výšky 2500 m. Viz. mapa:
https://www.google.cz/maps/dir/46.69282 ... 692822!3e0
Včera byla náročná jízda přes Cortinu d Ampezzo, na Marmoladu resp. kolem ní, pak Piz Bue, Arabba , Misurina a zpět. Tisíce zatáček, nastoupali jsme stovky metrů, neuvěřitelné výhledy a když byla rovinka cca 300 m, tak jsme jásali. Zkrátka tady motorkářské srdce jásá, hlava nebere a fotkám nikdo neuvěří. Obdivoval jsem Martu za tento výkon, a jako každý den nejhorší poslední km k penzionu. V zimě autem to je taky fajn, ale na motorce ve slunečném počasí je to pěkný dárek. Viz mapa:
https://www.google.cz/maps/dir/46.69282 ... m0!1m0!3e0
Dnes mělo pršet, tak jsme jeli přes Lienz do Hubenu, vystoupali do v nepromokách do Defegerenu pak údolím přes Tonig a najednou jsme byli v nadm. výšce 2035 v Itálii a stáli před semaforem. Pouštěli co 45 minut dolů. Úzká cesta, hrozné zatáčky, třítisícovky v mracích, ale pohádka. Cvíli jsme jeli za traktorem a dole už začalo pršet. Zpočátku lehce, později hromy blesky, průtrž, vody plná cesta. Marta vedla naši kolonu a nedovolila zastavit. Na pumpě 30 km před penzionem bily hromy a pumpař jen krčil rameny na dotaz, jak to bude vypadat nahoře. Dojeli jsme dobře, Marta totálně na kost mokrá i přes nepromoky a zmrzlí. Jen díky vyhřívaným gripům jsme to v 11 st. dali. Otestovali jsme nepromoky a Goretexové rukavice Heldy, boty do vody a všechno na nic! Mokré. Ani místní malinovice nás moc nezahřála. Ale ten průsmyk Passo Stalle pod peřinou bychom asi neviděli.
Včera byla náročná jízda přes Cortinu d Ampezzo, na Marmoladu resp. kolem ní, pak Piz Bue, Arabba , Misurina a zpět. Tisíce zatáček, nastoupali jsme stovky metrů, neuvěřitelné výhledy a když byla rovinka cca 300 m, tak jsme jásali. Zkrátka tady motorkářské srdce jásá, hlava nebere a fotkám nikdo neuvěří. Obdivoval jsem Martu za tento výkon, a jako každý den nejhorší poslední km k penzionu. V zimě autem to je taky fajn, ale na motorce ve slunečném počasí je to pěkný dárek. Viz mapa:
https://www.google.cz/maps/dir/46.69282 ... m0!1m0!3e0
Dnes mělo pršet, tak jsme jeli přes Lienz do Hubenu, vystoupali do v nepromokách do Defegerenu pak údolím přes Tonig a najednou jsme byli v nadm. výšce 2035 v Itálii a stáli před semaforem. Pouštěli co 45 minut dolů. Úzká cesta, hrozné zatáčky, třítisícovky v mracích, ale pohádka. Cvíli jsme jeli za traktorem a dole už začalo pršet. Zpočátku lehce, později hromy blesky, průtrž, vody plná cesta. Marta vedla naši kolonu a nedovolila zastavit. Na pumpě 30 km před penzionem bily hromy a pumpař jen krčil rameny na dotaz, jak to bude vypadat nahoře. Dojeli jsme dobře, Marta totálně na kost mokrá i přes nepromoky a zmrzlí. Jen díky vyhřívaným gripům jsme to v 11 st. dali. Otestovali jsme nepromoky a Goretexové rukavice Heldy, boty do vody a všechno na nic! Mokré. Ani místní malinovice nás moc nezahřála. Ale ten průsmyk Passo Stalle pod peřinou bychom asi neviděli.
-
Po včerejší dešťové pauze, jsem na dnešek naplánoval jen 120 km po hlavních silnicích. Vyjeli jsme v 10 stupních Celsia a po asi 20 km Marta volala, že se něco stalo a když vrtulník veze člověka v pytli pod sebou, tak je mrtvý. No, na začátek nic příjemného. Koukali jsme a najednou se z pytle vysypala hromada sena a vrtulník odletěl. Tož tak se sváží v Rakousku seno z hor.
Odbočili jsme z hlavní na hlavní Hauptstrasse a začali se šplhat do kopce. Z široké cesty byla nudle a svodidla nikde a dolů svahy asi 500 m hluboké. Nic příjemného. Pak se proti nám objevil autobus, tak jsme couvali. Když se cesta rozšířila, chyběl na ní asfalt. Tak jen bahno a šotolina z prudkého kopce dolů. Naštěstí jen cca 2 km.
Po 50 km stoupání a klesání jsme byli rádi na normální silnici. Pak návštěva jezera procházka kolem a do penzionu krásnými zatáčkami nahoru a dolů. I když krátká trasa, dost jsme si to na poslední den užili. Viz. mapka:
Odbočili jsme z hlavní na hlavní Hauptstrasse a začali se šplhat do kopce. Z široké cesty byla nudle a svodidla nikde a dolů svahy asi 500 m hluboké. Nic příjemného. Pak se proti nám objevil autobus, tak jsme couvali. Když se cesta rozšířila, chyběl na ní asfalt. Tak jen bahno a šotolina z prudkého kopce dolů. Naštěstí jen cca 2 km.
Po 50 km stoupání a klesání jsme byli rádi na normální silnici. Pak návštěva jezera procházka kolem a do penzionu krásnými zatáčkami nahoru a dolů. I když krátká trasa, dost jsme si to na poslední den užili. Viz. mapka:
-
Konečně doma. Dle Honda GPS 731 km, TomTom ukazoval 760km a skutečnost 780km. No nevím, jak to ty GPS plánují.V Rakousku cesta pohodová, ale zima. Vyjeli jsme v 10 stupních a postupně teplota stoupala na 20 ve Vídni, kde v zácpě jsme se zahřáli. Pak v koloně do Mikulova a jako vždy, nejhorší úsek D1 z Brna. Po pár km se stálo a díky rozhodnutí Marty jsme jeli v levém pruhu skoro v pohodě. Před Rousínovem asi 35 min přískokama, zkrátka děs a hrůza cestování. Co čert nechtěl, tak odbočka na OL uzavřena, tak povinně na Přerov.
V každé zemi opravují dálnice, ale u nás neuvěřitelný zmatek a fronty. Na info ABA vše OK a nebylo. Zkusil jsem nové tel. číslo 800 280 281, je to linka ŘSD a tam mi doporučili, že mají čerstvé informace o stavu na D1. Zpáteční cesta hnus. Dojeli jsme za tmy a řekli si, že už nikdy víc D1. Ale poznali jsme novou tvář Rakouska a Itálie a to stálo za to. Ujeto necelých 3000km, Martě neustále teče z motorky voda a nevíme odkud.
Projeté trasy mám v GPX, kdo bude mít zájem, pošlu.
V každé zemi opravují dálnice, ale u nás neuvěřitelný zmatek a fronty. Na info ABA vše OK a nebylo. Zkusil jsem nové tel. číslo 800 280 281, je to linka ŘSD a tam mi doporučili, že mají čerstvé informace o stavu na D1. Zpáteční cesta hnus. Dojeli jsme za tmy a řekli si, že už nikdy víc D1. Ale poznali jsme novou tvář Rakouska a Itálie a to stálo za to. Ujeto necelých 3000km, Martě neustále teče z motorky voda a nevíme odkud.
Projeté trasy mám v GPX, kdo bude mít zájem, pošlu.
-
Pár fotek pro ilustraci. Fota nejsou v časové chronologii, bo to tam inak neumim dat:
- Přílohy
-
- Jezero před Cortinou
- IMG_6755W.jpg (99.13 KiB) Zobrazeno 4187 x
-
- Přírodní park v dolomitech
- IMG_6761W.jpg (127.01 KiB) Zobrazeno 4187 x
-
- Nad Cortinou D Ampezzo
- IMG_6782W.jpg (107.41 KiB) Zobrazeno 4187 x
-
- Tři Zuby - vidět jsou jen dva
- IMG_6797W.jpg (71.27 KiB) Zobrazeno 4187 x
-
- Nejvyšší bod u Tre Crime, dál jen pěšky
- IMG_6829W.jpg (103 KiB) Zobrazeno 4187 x
-
- Cesta na Tři Zuby z Misuriny
- IMG_6842W.jpg (134.28 KiB) Zobrazeno 4187 x
-
- Pan domácí nám označil parkovací místa
- IMG_6872W.jpg (101.79 KiB) Zobrazeno 4187 x
-
- Sand in Toufers - detail
- IMG_6979W.jpg (136.27 KiB) Zobrazeno 4187 x
-
- Sand in Toufers
- IMG_6983W.jpg (113.81 KiB) Zobrazeno 4187 x
-
Pokračování:
Info o
Info o
- Přílohy
-
- Kasern
- IMG_6996W.jpg (68.38 KiB) Zobrazeno 4185 x
-
- Polední pauza u řeky v Cadipietra
- IMG_7018W.jpg (173.28 KiB) Zobrazeno 4185 x
-
- Cortina D´Ampezzo
- IMG_7037W.jpg (117.4 KiB) Zobrazeno 4185 x
-
- Passo Giau, 2236 m, Colle st. Lucia
- IMG_7064W.jpg (116.05 KiB) Zobrazeno 4185 x
-
- Cesta na Passo Giau
- IMG_7076W.jpg (113.32 KiB) Zobrazeno 4185 x
-
- Cesta na Passo Pordoi
- IMG_7080W.jpg (122.49 KiB) Zobrazeno 4185 x
-
- Marmolada 3343 m
- IMG_7093W.jpg (109.95 KiB) Zobrazeno 4185 x
-
- Canazei
- IMG_7096W.jpg (143.45 KiB) Zobrazeno 4185 x
-
- Passo Pordoi-nejvyšší bod, výhled na Piz Boe
- IMG_7102W.jpg (113.62 KiB) Zobrazeno 4185 x
-
- Arabba směr Cortina
- IMG_7107W.jpg (106.56 KiB) Zobrazeno 4185 x
-
A další obrázky jak malované:
- Přílohy
-
- Asi 300m rovinka z Arabby do Cortiny -to jsme si museli vyfotit
- IMG_7115W.jpg (112.02 KiB) Zobrazeno 4182 x
-
- Paso Falzarego, kousek od PIZ BUE
- IMG_7121W.jpg (125.13 KiB) Zobrazeno 4182 x
-
- Vyjeli jsme do nějakého kopce a byli jsme přes 2000m nad m.
- IMG_7173W.jpg (103.7 KiB) Zobrazeno 4182 x
-
- Passo Stalle-dolů jen jednosměrně, prudký kopec, zatáčky
- IMG_7182W.jpg (117.81 KiB) Zobrazeno 4182 x
-
- Po dešti-pohled z apartmánu
- IMG_7201W.jpg (87.16 KiB) Zobrazeno 4182 x
-
- Procházka: Cca 50m jsme si zkrátili asi 2km tůrou
- IMG_7223W.jpg (111.65 KiB) Zobrazeno 4182 x
-
- Když je z okna hovno vidět
- IMG_7234W.jpg (31.24 KiB) Zobrazeno 4182 x
-
- Někde na cestě ze st. Justiny do Bannbergu
- IMG_7241W.jpg (126.21 KiB) Zobrazeno 4182 x
-
- Šotolina-bahno výše, díry, šutry dále. Byl jsem rád, když jsem zastavil.
- IMG_7245W.jpg (107.17 KiB) Zobrazeno 4182 x
-
- Hotel na pilotech u jezera Tristachsee kousek od Lienze
- IMG_7277W.jpg (210.73 KiB) Zobrazeno 4182 x
-
Pokračování: Předposlední fotku si musí prohlédnout každý motorkář povinně! I kačeny plavou ve formaci a vůbec o tom nekecají. Berte si vzor a čtěte Pravidla jízdy ve formaci na fóru.
- Přílohy
-
- Kačeny ve formaci
- IMG_7280W.jpg (149.56 KiB) Zobrazeno 4179 x
-
- To mám nejraději, oběd na pařezu u jezera
- IMG_7282W.jpg (152.68 KiB) Zobrazeno 4179 x
-
Přátelé, 14 dní bez PC bylo to nejlepší co mě mohlo potkat. S obavou jsem zmáčkla knoflík a už v tom zase lítáme-haťa, paťa. Až nyní čtu co Alois barvitě popsal a koukejte přemýšlet o tom, že příští rok můžeme udělat trika s nápisem- Rakousko 2017. Panečku, to byla škola. Překročila jsem tam letošních 10000 km na GW a doma už 11568km v letošním roce. Dám 20 a zazimuji. Fotky vás trošku namotivují, ale realita je mnohem lepší. Každý den byl jiný a každý den se jelo i jinou krajinou. Dolomity znám z lyží a Piz Boe je má jediná 3 tisícovka na kterou jsem došla před 5 lety pěšky. Tehdy jsem u Martina dělala motoškolu. Důležitě jsem si vzala testy do busu, ale stejně se nic neučila. Vzpomínám si, že jsme s busem šplhali po trase, kde kluci potí trika na Tur de Frans..zatáček jak na závinu z jablek a já si tehdy snila o tom, že tuto cestu chci na motorce- až budu mít řidičák- vyjet. A můj sen se mi splnil a jsem za něj šťastná. Stroje s námi byly srostlé. Každý den jsem červenáčka poplácala a valil. Alois měl vše dokonale připravené- jako vždy a to je pak pohodovka. Já znám mapu a čtu v bedekru, on má namakanou GPS. Přiznám se, že to byla dovolená krásná, naplnila naše očekávání a posunula nás zase dál. Jak v ježdění, tak i ve vztahu. Člověk tam byl párkrát v takové řiti a křížovkách, že spolehnutí se na toho druhého bylo to jediné co měl. Cesty za .....,ale krajina líbezná. Ochutnali jsme speciality kraje, šli i pěšky a bylo to bezva. Zbývá nám ještě jedna část Rakouska a můžem napsat, že jej máme po 5 letech projeté téměř celé. Těším se na Kopanice, povídání s vámi a vaše zážitky z cest a přeji hodně krásných zážitků na motkách. Marta