CORONAVIRUS COVID-19

Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Přemýšlel jsem dlouho, zdali toto téma otevřít. Jsme přece jen motorkářské fórum. Ale nás se pandemie hodně dotýká, protože nemůžeme cestovat, poznávat cizí a dokonce ani tuzemské krásy a nemůžeme se družit a jakkoliv osobně stýkat. Jsou ohroženy naše plánované akce, které organizujeme nebo akce, kterých jsme se chtěli zúčastnit. Zkrátka motorkářinu v tuto dobu musíme pověsit na hřebík a věnovat se jen individuálním vyjížďkám za nedalekou přírodou.

Pandemie je velký zásah do našich životů a následky pocítíme ještě moc dlouho. Zřejmě svět už nebude takový, jak býval. Jen lituji našich podnikatelů a malých podniků. Pro některé je pandemie fatální a mnoho se jich už asi nevzpamatuje. Myslím tím na restauratéry, hotely, obchodníky, cestovní kanceláře a všechny živnostníky, kteří MUSELI zavřít své živnosti. Bohužel, pomoc pro ně nepřichází v takové síle a rychlosti, jak jim bylo znemožněno pracovat. A některé sliby ve sdělovacích prostředcích zůstávají jen sliby. Pravda je mnohdy někde jinde. Ale určitě se najdou jedinci, kteří již dnes chystají kroky, jak na důsledcích pandemie vydělat. Čtěme a uvidíme.

Budu zde uveřejňovat odkazy na informace, které by mohly popsat pandemickou situaci z různých úhlů pohledu. Většinou čerpám ze známých serverů a nebo z doručených e-mailů. Za obsah neručím, ať si každý udělá obrázek sám. Možná se za pár měsíců už budeme pandemii jen smát a třeba to bude hrozba na delší období. Kdo ví. Já rozhodně nevím. Ale dle mého názoru, pokud se bude mezi námi pohybovat jediný člověk, který je schopen virus předat další osobě, hrozba epidemie či pandemie bude stále hrozit. Pokud nebude vyrobena očkovací látka nebo lék či se náš imunitní systém nepostará sám.


Dr. Shiva odhaluje skutečnou agendu za současnou epidemií covid 19:
https://www.youtube.com/watch?v=T2DbD0x ... =emb_title

Jak to bylo s ochrannými prostředky:
https://www.aazdravi.cz/neprijemna-prav ... -rouskach/

Reportéři ČT z 6.4.2020:
https://www.ceskatelevize.cz/porady/114 ... 801240014/

Virál o viru: Reflex:
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/ ... oucky.html

Seznam- Lukačovič:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/svet ... paign=null

https://ceskoaktualne.cz/2020/03/zpravy ... h9pgjnEzAc


Icke: COVID je podvod elit:
https://ceskoaktualne.cz/2020/03/zpravy ... h9pgjnEzAc
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Možná jste si všimli v pondělí v TV - nevím jaké - že během svátků bylo registrováno asi tisíc udání na porušení nouzového stavu. Je vidět, že Češi jdou stejným udavačským směrem jako v Americe, kde udávání je jako občanská povinnost. Říká se jim whistle blower - informátor.
No u nás se zase není moc co divit, když máme informátora v čele. A ty tisíce bývalých stbáků asi zanechaly v podvědomí lidí nesmazatelnou stopu.
Zacházejte proto velmi citlivě s informacemi zde na tomto fóru i na FB atd. Myslím tím fotky a popisy třeba nějaké akce či z vaší soukromé vyjížďky.

A z jiného soudku zajímavá informace z Německa:
https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... cle-detail
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

A další zprávy z různých zdrojů. První se mi nechce ani komentovat.

https://www.info.cz/cesko/vojtechuv-spo ... 44926.html

Ten druhý příspěvek koresponduje se "zajímavou informací z Německa".
https://www.info.cz/cesko/zahada-odolny ... -internetu


Ještě bych připomněl pořad "MÁTE slovo s krávou Jílkovou". V tomto pro mě hloupém pořadu padlo několik zajímavých údajů. Stojí za to si je vyhledat. Byli tam lidé, co k současnému stavu mají co říci. Rektor UK, epidemiolog a virolog, ministr zdravotnictví apod. Čísla zde uvádím jen orientačně, přesná zazněla v pořadu: Denně zemřelo v Česku před pandemií kolem 240 lidí na různé nemoci. Z počtu zemřelých na "coronavirus" jich opravdu zemřelo na virus jen několik. Na chřipku zemřelo v r. 2018 asi 1500 lidí za rok v r. 2019 asi 1300. Vysvětlili tam pojmy smrtnost a úmrtnost. Čína nám resp. celému světu nedávala skutečné informace o průběhu epidemie. Vir identifikovala už v březnu minulého roku. Čína nyní zakázala poskytovat jakékoli informace o coronaviru. Padla tam myšlenka, že nejde o zdraví, ale jedná se o ekonomickou záležitost. Atd.


A ještě Hlídací pes:
https://hlidacipes.org/radujme-se-s-agr ... -internetu
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Trump a Putin: není napsáno odkud přeloženo, ale je to zajímavé
Putin a Trump vs.pdf
(598.07 KiB) Staženo 143 x
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

A opět REPORTÉŘI ČT: Hobymarkety atd...

https://www.ceskatelevize.cz/porady/114 ... 801240015/
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Reflex-soukromí už neexistuje:(kliknutím zvětšíš)
page-1.jpg
page-2.jpg
page-3.jpg
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Univerzálně nepoužitelná dezinfekce z Agrofertu:

https://www.ctidoma.cz/zivotni-styl/uni ... -internetu

Od prim. Adámkové:
https://video.info.cz/strunc/nakazene-k ... 44554.html

Vlastník neznámý....
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ko ... 210600_cha

Ze 130 případů denně se teď můžeme dostat na tisíc, říká Prymula:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ze-1 ... paign=null

Jak evropské země pomáhají živnostníkům:
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... e-40321594

Dušek-Virová nálož je nízká:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ve ... .seznam.cz
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

https://www.facebook.com/10003733186011 ... /?sfnsn=mo


Ten vir je umělý! Přišel šokující výrok od známé odbornice
22. 4. 2020 21:25
Doktorka Soňa Peková ze soukromé laboratoře Tilia, které stát v počátcích koronavirové epidemie v Česku zakázal testovat, je přesvědčena, že koronavirus SARS-Cov-2 je v laboratoři uměle vytvořený virus. Podle Pekové je tento virus tak netypický a speciální, že nemohl vzniknout v přírodě. „Ten virus se chová divně, nevyvíjí dobrou imunitu, jsou známy případy reinfekce virem, jsem přesvědčena, že toto nevzniklo zásahem přírody,“ tvrdí Peková.


„Když se ten virus objevil, bylo vidět, že se šíří z Wu-Chanu do světa, tak pro naši laboratoř, kde se věnujeme veterinární molekulární biologii, to byl jasný signál se připravit. Právě proto, že ten virus pochází ze zvířat, tak spadá přímo do naší gesce. Už na konci ledna jsem si myslela, že se virus dostane i k nám, proto jsme se začali připravovat,“ říká Peková v rozhovoru pro Český rozhlas.

Virus SARS-CoV-2 je geniální, míní Peková. „Ostatně všechny viry jsou krásní štíhlí aristokraté, kteří cestují nalehko, nesou s sebou jenom ty geny, které nutně potřebují. Když pak dorazí do cílové buňky, všechno ostatní si berou z ní a ta buňka to navíc častokrát ani nepozná. Je to vymazlený tvor, úžasný,“ popisuje viry mikrobioložka.

„Virus funguje tak, že si vybere svého hostitele, třeba myš nebo netopýra, a s tím se miliony let vyvíjí, přizpůsobuje se mu, a to dokonce pouze konkrétnímu buněčnému typu, třeba výstelky dýchacích cest. Pokud se virus přesune ze zvířete tak vzdáleného člověku, jako je netopýr, tak tam musí dojít k nějaké dramatické události,“ myslí si Peková.

To, že se na člověka přenesl netopýří koronavirus, podle ní není náhoda. „Před dobou SARS a MERS jsme o podobné proměně viru neslyšeli. Navíc, koronaviry nezpůsobují většinou tak závažné potíže, jde spíše o nějakou rýmu a podobně. Proto bylo překvapením, že se objevil tak zhoubný koronavirus s takovými divokými vlastnostmi, a navíc z netopýrů. Jsou kolem toho různé mlhy a mystéria, ale ono se to nakonec ukáže,“ věří Peková.

„Já se za sebe domnívám, že jde o uměle vytvořený virus. Ten virus se chová divně, nevyvíjí dobrou imunitu, jsou známy případy reinfekce virem u již vyléčených pacientů. Má některé vlastnosti, které v přírodě nejsou úplně běžné, těžko si představit, že by taková věc v přírodě nastala,“ má jasno. „Jemu nejbližší příbuzný je SARS z roku 2003 a druhý nejbližší je netopýří koronavirus, a všechno ostatní je hrozně daleko. Jsem přesvědčená, že toto nevzniklo zásahem přírody, ale vytvořil to člověk, protože si neumím představit, že by se to v přírodě takhle překotně vyvinulo,“ dodává.

Podle Pekové je pravděpodobné, že se jednalo o určitý vědecký výzkum na poli genetické biologie, kde se nyní vyvíjí metoda CRISPR, díky níž se může libovolně upravovat jakýkoliv genom, třeba i lidský. Metoda se zkouší na zvířatech, a již v minulosti došlo k několika únikům geneticky modifikovaných organismů.

„Ty jsou ale při správném postupu zcela neživotné a mimo své laboratorní prostředí nepřežijí. Ve vyspělých zemích jsou na to velmi přísná pravidla, ale úplně vyloučit se to nedá, stále tam může hrát roli lidský faktor a nějaká chyba. Podobně to asi bylo i v případě SARS nebo MERS, který měl prý na člověka přijít z velblouda. Což je zvláštní, protože s velbloudem člověk koexistuje tisíce let, a stane se to zrovna v době genetického inženýrství, to je moc velká náhoda,“ říká Peková, podle níž koronavirus SARS-CoV-2 – způsobující onemocnění covid-19 – je „jednoznačný laboratorní únik“.

I proto Peková doufá v brzký konec epidemie, jako v předchozích případech. „Ten virus z laboratoře je nedokonalý, takže on vymydlí všechno, co mu přijde do cesty, ale protože nemá přirozeného hostitele, tak se brzy vyčerpá. Doufám, že i tento SARS-CoV- 2 se také brzy vyčerpá, ale jeho biologické aktivity jsou neuvěřitelné,“ naráží Peková na to, že mnozí infikovaní pacienti jsou bezpříznakoví a jiní ve smrtelném ohrožení. „Střílí to neuvěřitelně,“ dodává.

„Podle výzkumů se tento koronavir rozšiřuje třikrát větší rychlostí než ty předchozí i než ten původní netopýří koronavir. Přitom se ale neustále vyvíjí a tak se může stát, že ačkoliv se za obrovské peníze vytvoří nějaká vakcína, tak ten vir mezitím zmutuje a vakcína bude nepoužitelná,“ varuje mikrobioložka.

„Ale já doufám, že ten virus sám zdechne, on sice teď vypadá, jakože má obrovské svaly a všechno zničí, ale pokud je opravdu laboratorní, tak by neměl mít velkou výdrž. Snad žádná druhá vlna covidu-19 nebude. Hlavně nesmíme panikařit, je to třeba jenom přečkat, jako jsme přečkali všechno, co na nás přišlo předtím. Panika všechno jenom zhoršuje,“ apeluje na závěr Peková.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

ŠPICL XIAOMI

Příspěvek od Alois »

A toto s pandemií nesouvisí, ale je to hodně zajímavé:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mobi ... ata-105028
Radek7777
Příspěvky: 260
Registrován: 16 črc 2016, 20:54

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Radek7777 »

Něco na odlehčení z té corovyděšenosti:

Prosím vás, když teď lidi nosí náhubky a psi chodí ke kadeřníkovi, kdo po kom co sbírá??

Ona: "Myslíš, že jsem během karantény přibrala?"
On: "Však tys nikdy nebyla hubená!"
Čas smrti: 18:30
Příčina smrti: COVID-19

Ona: "Mám ji celou vlhkou..."
On: "Ticho, kolem jsou lidi !!!"
Ona: "Myslím roušku, blbečku!"

Spousta manželek zjistila, že je vlastně lepší, když je ta hospoda otevřená...
:idea:

Pamatujete na příběh Jeníčka a Mařenky? Jak je zavřeli doma a krmili? ONI NÁS CHTĚJÍ SNÍST !!!!!

Si připadám, že je mi zase 16... Benzín je levnej, mám dlouhý vlasy, chlupatý nohy a domácí vězení. :?

Chlastat doma místo v baru je docela nebezpečný. Málem jsem požádal vlastní ženu o telefonní číslo. :roll:

Covid-19.png
Covid-19.png (514.54 KiB) Zobrazeno 9517 x
petmil0717
Příspěvky: 127
Registrován: 03 črc 2017, 11:41
Bydliště: kroměříž

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od petmil0717 »

toto jsou ty správné informace během nouzového stavu :D :lol:
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

A JE TO VENKU!!!!!


Původcem koronaviru COVID-19 je Jára Cimrman!

V letech 1915 - 1919 se věnoval výzkumu virů, bakterií a epidemií, protože chtěl s jejich pomocí zastavit první světovou válku. Počítal, že po nakažení všech bojujících stran všichni vyhlásí kapitulaci a po podepsání míru dostanou od Járy vakcínu na uzdravení. První vytvořený virus poslal Jára v roce 1917 do Španělska na testy. Ovšem v laboratoři jim utekly myši. Ty pak roznesly virus mezi lidi. Na tzv. Cimrmanovu španělskou chřipku zemřelo asi 50 milionů lidí. Supr výsledek.
Jára pak do konce války vyvinul nový virus, ovšem nemohl najít dobrovolníky na testování. 90%-ní pravděpodobnost úmrtí se všem zdála jako příliš velké riziko. Nevím proč. Cimrman nakonec virus otestoval na sobě. Infikace byla úspěšná, vakcína proti viru selhala a tak ho ohrožoval těžký zápal plic. Nakonec pomohla slivovice od strýčka z Valašska v podobě 50-litrového demižonu. Virus souboj se slivovicí prohrál.
Když se Cimrman vyléčil a vystřízlivěl vedle prázdného demižonu, uviděl na radnici novou československou vlajku (kterou kdysi sám navrhnul a vyrobil ze dvou kusů roztrhaných kalhot bílé a červené barvy a ozdobil modrými kalhotkami Boženy Němcové, které mu darovala v mládí po nevinné procházce po Petříně). Bylo po válce, jaro 1919. Jára spočítal podle složitého
statistického vzorce, že další světová válka bude za sto let (to ještě nevěděl, že za měsíc v Německu jistý desátník Hitler dostane průjem; při útěku na záchod zakopne, upadne na hlavu a vyvolá válku již za 20 let).
Jára chtěl virus svěřit nejmoudřejší armádě, což byla dle něj ta čínská, neboť z Číny pocházeli v minulosti největší mudrci. Zakonzervoval virus, nazval ho COVID-19 (Cimrmanův Odzkoušený VIrový Destruktor, rok výroby 1919). Čínské armádě pak přišel balíček s příkazem "COVID-19, otevřít za sto let". Armáda balíček uložila v laboratoři ve Wu-Chanu a v prosinci 2019 ho
otevřela. Zbytek příběhu už znáte.

P.S. Virolog v televizi říkal, že nejlepší zbraní proti korona viru je zdravý rozum. V tom případě je spousta lidí fakt v prdeli.
petmil0717
Příspěvky: 127
Registrován: 03 črc 2017, 11:41
Bydliště: kroměříž

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od petmil0717 »

Náš dodatek.....
Je až k nevíře, že pravda vychází zase najevo až nyní.J.D.Cimmerman, tento velikán mezi vědci, který během svého plodného života ( až na potomstvo - nejsou zdokumentovány), vulkán,chrlicí nepřetržitě novátorské, osvědčené i zpátečnické teorie, stroje, zařízení, chemické vzorce, tabulky orientační i orientální,teorie vesmírné i nesmírné,záhadné i závadné, je tak opomíjen. :( Je ostudou celého světa,že jako vždy český občan J.D.Cimmerman a génius přesahující lidské chápání, je vyvržen na světlo světa, vždy až s takovým zpožděním. Je to špinavý boj velmocí.! Jeho nedozírná záře,jako génia i jako Čecha a člověka nikdy nevyhasne.!!! :) S úctou L.P. 2020. P+M
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Tomuto géniovi tvrdě šlape na paty další český génius respektive genijka, mikrobioložka Soňa Peková, která bezpochyby vychází z výzkumů Járy Cimrmana a propaguje jeho, dnes již historické, myšlenky, které jsou opět aktuální. A protože Pekovou před pár měsíci napadli naši vládní činitelé, propagujme tedy učení našeho Jardy, ať se nedostaneme na nemilost politiků.

Vakcína na koronavirus je nesmysl. Druhá vlna nepřijde, tvrdí mikrobioložka Peková

DOMÁCÍ 29. května 2020 | 09:03 — Ilona Cílková

Zatímco řada vědců předpovídá druhou vlnu koronaviru, která by nás měla zasáhnout na podzim, česká mikrobioložka Soňa Peková je v klidu. Podle ní nic takového nehrozí.

Nestrašte s podzimní druhou vlnou

Před novým koronavirem má ale Peková respekt. Jeho škála proměnlivosti ji utvrdila, že vir není přírodní. Proto je nutné zavést preventivní opatření pro budoucnost, aby státy měly infrastrukturu pro případ úniků. „K únikům geneticky upravených materiálů samozřejmě dochází. Jen to bývají takoví přizabití mikrobi, kteří umějí žít jen v lahvičce nebo inkubátoru, a čistý vzduch je překvapí natolik, že umřou. Takže se nestává, že by kromě SARS a MERS, které rovněž patrně spadají do kategorie úniků, měli biologický dopad," říká Peková v rozhovoru pro Reflex......

Celý článek:

https://zpravy.denikplus.cz/1679-vakcin ... ekova.html
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

A opět paní PEKOVÁ:
Peková: Druhá vlna nebude, za půl roku covid zmizí

Dnes 9:24Stáňa Seďová

Viroložka Soňa Peková, která vede laboratoř Tilia, je jednou z největších českých odbornic na šíření nového typu koronaviru. Podle ní nastal čas si říct, že jsme to zvládli, a uklidnit se, žádná druhá vlna nebude. Peková dokonce odhaduje, že do Vánoc covid-19 zmizí z celé planety.


Kéžby měla pravdu!
Celý článek:

https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... _campaign=
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

A opět Peková:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/druh ... _campaign=

AKTUALIZOVÁNO •
VČERA 20:02 10.6.2020
Zatímco se lékaři připravují na možný návrat pandemie, molekulární genetička Soňa Peková tvrdí, že nic takového už planetu nečeká. Proč?

Článek
„Věřím a jsem přesvědčen o tom, že pokud druhá vlna nastane, a to myslím, že dneska nikdo nedokáže říct, jestli ano, nebo ne, tak budeme bezesporu lépe připraveni. Budeme vědět, jaké postupy udělat tak, aby byly co nejefektivnější,“ řekl v rozhovoru pro Seznam Zprávy ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Právě ten na začátku epidemie o Pekové prohlásil, že se díky nedbalému zacházení se vzorky k testování nakazila novým typem koronaviru. Za nepravdivou informaci se později omluvil.

Omylem jsou podle Pekové i obavy vědců, že by se mohl koronavirus v nejbližší době vrátit: „Vůbec nevím, proč by to mělo být právě na podzim. Virus se nechová sezonně. To je další z jeho charakteristik, jež ho vymaňují z normálnosti. V Číně je teplo, ve Švédsku zima a jemu je to jedno a smetl nás napříč planetou,“ uvedla pro časopis Reflex.

Co od viru čeká? Jaké jsou důkazy, že je nákaza na ústupu? Jakou roli podle Pekové hraje v boji s nákazou důkladné testování obyvatelstva?

Nejzajímavější odpovědi jsme sledovali v online reportáži. Přepis rozhovoru vám nabídneme v následujících hodinách.

1:00 Vy jste nedávno pro Novinky řekla, že žádná nová druhá vlna nebude. „Myslím si, že jsme z toho venku. A za pár měsíců bude i celý svět.“ Dnes jste tomu samému serveru řekla, že by bylo lepší, kdyby lidé nejezdili do ciziny, nepopírá to vaše předchozí vyjádření?

Je to pořád v té jedné linii. Prosím lidi, aby letos ještě z bezpečnostních důvodů zůstali doma, a to kvůli riziku možného importu viru z oblastí, kde epidemiologická situace ještě není vyřešená.

3:45 Vaše tvrzení ale jde proti tomu, co říká o pandemii Světová zdravotnická organizace - šéf WHO tento týden řekl, že i když v Evropě se situace zlepšuje, globální se zhoršuje. V neděli přibylo dosud nejvíce případů covid-19 na světě, pandemie ve Střední Americe je stále teprve před námi. Neunáhlíte se tedy trochu?

Myslím, že musíme řešit primárně naši zemi. To je naše hlavní starost. Epidemie byla u nás a na Slovensku velmi mírná, byla to spíše vlna paniky než vlna epidemie. Na začátku jsme ale hodně zmatkovali, to bylo velice rizikové období.

9:00 Otázka, která přišla přes email: Na jakých argumentech zakládá paní doktorka Peková svou prognózu, že se šíření viru CoV-2 může do konce roku zastavit a virus takřka vymizí?

Moje optimistická prognóza se zakládá na tom, že virus nevykazuje sezonní aktivitu. Virus podle toho, jak se biologicky chová, by se normálně vracel nepředvídatelně, to se neděje.

13:05 Prorektor Univerzity Karlovy Jan Konvalinka a ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek v ČT na otázku, jestli přijde druhá vlna, řekli, že neví a tvrdit něco jiného by bylo nevědecké. Nepouštíte se do nevědeckých závěrů?

Já to uzavírám na tom, co vidím v této zemi. Neuzavírám to na základě literárních zdrojů, na základě nějakých predikcí, které jsou na vodě. V naší zemi to vypadá, že se situace uklidňuje. Vypadá to, že se virus u uzdravených pacientů nereaktivuje, čehož jsem se na začátku bála.

Myslím, že je na čase, aby společnost začala zase dýchat. Už se tu neumírá v souvislosti s koronavirem, vyskytují se tu jen mikroložiska viru.

Podle mého názoru epidemie v této zemi jednoznačně polevuje.

20:30 Kolik testů dosud provedla vaše laboratoř?

Dosud jsme provedli na pět tisíc testů. Naše portfolio pacientů bylo od 0 do 100. Viděli jsme všechny druhy pacientů.

Na začátku jsem se viru hrozně bála. Tenhle virus je úžasně ďábelský, ale už z něj nemám takové obavy. Vypadá to totiž, že virus není schopný přežít v přírodě.

24:45 Otázka z Facebooku: Proč tvrdíte, že je virus vyroben v laboratoři, když dostupné informace o viru tomu nenasvědčují, dokonce panuje shoda, že je to vysoce nepravděpodobné?

Začátkem června vyšla práce, je to společná práce britských a norských autorů. Prozkoumali důkladně strukturální geny toho viru a v práci už zaznělo otevřeně, že ten virus vypadá jako geneticky zmanipulován. Rozumím tomu, že je to z bezpečnostních důvodů lepší přišít netopýrovi, protože to, co se stalo, je průšvih obřích rozměrů.

31:00 Biochemik Jan Konvalinka v ČT také odmítl spekulace o původu koronaviru. „Neexistuje žádný molekulárně-biologický důvod si myslet, že virus vznikl v laboratoři. Že byl uměle připraven, aby zabíjel lidi. Zaprvé nechápu, proč by to někdo dělal. Zadruhé nic pro to nesvědčí. A kdo tvrdí, že ano, tak by měl ukázat nějaký argument. Žádný jsem neviděl,“ uvedl. Máte takový argument?

Virus se vůbec nechová, jako by byl přírodního původu. V jednu chvíli se ukáže, jakého to bylo původu. Já asi nemám dostatečnou fantazii na to, abych si uměla představit, že by přírodně vzniknul takový virus. I kdyby bylo zrníčko podezření na to, že virus unikl z laboratoře, tak státy mají udělat všechno pro to, aby se všechno vyšetřilo a něco podobného se neopakovalo.

39:00 Má smysl vyvíjet vakcínu proti koronaviru?

Každý může dělat, co chce. Já nechci nikomu bránit v tom, aby vyvíjel vakcíny. Virus je podle mého názoru příliš heterogenní na to, aby se dala vyvinout funkční vakcína. Jde se ale zamyslet nad nějakou geneticky modifikovanou vakcínou.

42:00 Už jste odpustila vládě, že o vás šířila dezinformace?

Já jsem se na ně ani nikdy nezlobila. Považovala jsem to za takové zaškobrtnutí, jsem profesionál a už se k tomu nechci vracet.
Radek7777
Příspěvky: 260
Registrován: 16 črc 2016, 20:54

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Radek7777 »

Věřím p.MUDr.Pekové, Ph.D., je to kapacita, neuznaná kapacita, měla by nahradit ty naše "odborníky" na postech, které řeší zdravotnictví.

V mnohém má asi pravdu, možná i ve všem. Mediálně přemrštěně prezentovaná situace s pandemií Coronaviru - hold je třeba, aby firmy s rouškama a dezinfekcí na tom náležitě vydělaly. Proč ale nebyla nazvána pandemií - konkrétně v ČR - chřipka, na kterou v r.2018 zemřelo cca 1500 lidí ??... a to nevíme o počtech v celém světě. :shock: V čem je dnešní situace s coronavirem horší?? V ničem, možná právě naopak.

Přes to všechno i tak žijte zdravě, dodržujte bezpečnostní pokyny, po(u)žívejte náležitou dezinfekci (AntiCovid na ruce a slivovici do žaludku). ;) :D

Čus bus GW...a BUĎTE ZDRAVÍ !
R.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

A opět Peková, tentokrát hovoří nejen o Covidu, o vědě, politice ve vědě a situaci kolem WHO atd. Velmi zajímavé.

https://www.youtube.com/watch?v=gNul667aNGc
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Po poslechnutí tohoto rozhovoru v Britské TV, je zřejmé, proč vznikl covid, proč nouzový stav, proč uzavření a likvidace restaurací, podniků atd. Proč rychlý nárůst elektromobilů (nejde o životní prostředí), vliv 5G přenosu, o závislosti lidí na státu, sledování osob kamerami, mobily, o získávání skore, o Gatesovi a dalších "lumpech", proč má být vakcína atd. Těch 30 minut skutečností, které v souvislostech s každým rozumným člověkem resp. s člověkem, který není odkázán jen na tiskovky stbácko-komunistické vlády, musí otřást. Zapadají do různých útržků informací z článků, diskuzí, pořadů a dal, které byly i u nás publikovány či uvedeny v TV.
Ať už je ten člověk kdokoliv (asi je to spisovatel), jeho pohled do budoucna nám nedává moc šancí na volnost a svobodu ať už v projevu či pohybu. Bohužel. A tak musím položit otázku, Kam kráčíš světe?

https://player.d.tube/btfs/QmV4CbrVoZ9v ... RRXYVuUQiK
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

A pokud jste si poslechli ten moc zajímavý rozhovor, tak přidávám opět coronavirus z jiného, neověřeného soudku. Ale informace jsou dost podobné.
Soubor v pdf se jmenuje: A co když je to pravda? Bohužel je tak dlouhý, že se zde nedá umístit. Proto vytahuji jen kapitolu o coronaviru a obsah - strana 1. Celý soubor mohu zaslat mejlem.
1.pdf
(450.44 KiB) Staženo 82 x
27.pdf
(515.97 KiB) Staženo 83 x
28.pdf
(570.01 KiB) Staženo 80 x


A informace k 5G síti.
https://www.vipnoviny.cz/celostni-lekar ... 5lUSbUDEzY
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Jako u blbých. Minulý týden covidová komise postupně oznamovala, že se od září budou nosit roušky a přesně specifikovala kdy a kde. Připravovali nás na to asi týden.
Asi ve středu Babiš oznámil v rádiu, že se roušky nosit nebudou. Ministr zdravotnictví večer blekotal a vysvětloval nevysvětlitelné. Toto byla ukázka arogance, podrazu, hlouposti a předvolební kampaně stbáka Babiše. V médiích se tomu věnovala pozornost, jak Babiš udělal ze všech blby a že jediný on je Bůh.
Dnes jsem zaslechl v rádiu, že od 1. září 2020 se opět budou plošně nosit roušky v MHD, úřadech a bůhvíkde všude. Tentokrát udělali blbce z nás všech.
Připojuji se ke Šmuclerovi a řeknu to jinými slovy. Premiér by měl dělat politiku a nestrkat se do odborných věcí, kterým nerozumí.
Lidé jsou dezinformováni, zmateni, bojí se a nikdo neví, co bude zítra.

Nebo je to jeho cíl, udržovat strach v lidech?
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

COVIDOVÝ STŘET ZÁJMŮ?

Příspěvek od Alois »

Neznám tento web a nevím, co si o něm myslet.

https://www.ferty.cz/babis-ma-zajem-na- ... .sznhp.box
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Radek7777
Příspěvky: 260
Registrován: 16 črc 2016, 20:54

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Radek7777 »

Rozhovor se Soňou Pekovou, přehledně, inteligentně, s pádnými argumenty a z praxe prezentované skutečnosti. Jedna z mála, která ví, co říká a má 100% přehled..a věřím, že má i pravdu:

https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/ ... GdAnqzQD0w
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Super. Už jsem o ní dlouho neslyšel. Uvedu zde jen základní info z rozhovoru s Pekovou. Může se stát, že článek ze serveru zmizí. A my si to budeme moci za pár let připomenout.

Molekulární genetička a viroložka Soňa Peková měsíce s médii nemluvila. Zájem, který její slova o epidemii koronaviru vyvolala, ji úplně netěší. Teď přišla na besedu Hovory X s hvězdami Časopisu Reflex a řadu svých kontroverzních výroků zopakovala a podložila je novými argumenty.

Podle Pekové covid-19 skutečně do Vánoc zmizí, jak i dřív říkala. Její laboratoř provádí stovky PCR testů a ona vidí, že virus výrazně zeslábl. V rozhovoru vysvětluje proč. Prý k ní chodí lidé s obrovskými dávkami viru, kterým ale nic není. To, co se tu rozpoutalo, není druhá vlna epidemie, ale druhá vlna šílenství.

Za růst pozitivních případů nákazy mohou podle Pekové turisté a dovolenkáři. Covid-19 jsme si prostě znovu dovezli ze zahraničí, někdy možná i nebezpečnější kmeny viru, které teď můžou za lidi na JIP. Věří ale třeba docentu Balíkovi, který v Prostoru X řekl, že kolaps nemocnic nehrozí. Zároveň kritizuje předpovědi profesora Flégra. Za stolem podle ní situace vypadá jinak než v první linii, na které jsou ona a lékař Balík.

Lékař Balík: Covidem se tu straší, Flégr ale špatně počítá, jsme za vrcholem. Nemocnice…
Čestmír Strakatý 30. září 2020 • 11:34
Lékař Balík: Covidem se tu straší, Flégr ale špatně počítá, jsme za vrcholem. Nemocnice…
Peková taky dál tvrdí, že virus není přírodního původu. Přesvědčuje ji o tom podobnost s viry SARS, které jsou patentované, tedy podle ní uměle vytvořené. Argumentuje i rychlostí koronaviru a dalšími příklady. Také říká, že ji mrzí velká vlna kritiky, která se na její hlavu snesla od kolegů. Pokud jí skutečně bude chtít prezident udělit státní vyznamenání, přijme ho.

Proč je Soňa Peková tak optimistická? Jaké jsou argumenty pro slábnutí viru? V čem je teď jiný, než byl na jaře? Proč nemají roušky smysl? A proč se Peková vyhýbá médiím?

Návrat drastických opatření a 2 tisíce nakažených denně. Bude hůř, možná by se měl…
Čestmír Strakatý 2. září 2020 • 16:00
Návrat drastických opatření a 2 tisíce nakažených denně. Bude hůř, možná by se měl…
Prymula: Přijdou další omezení pro akce, za 14 dní můžeme být ještě tvrdší, vyznamenání…
Čestmír Strakatý 24. září 2020 • 10:01
Prymula: Přijdou další omezení pro akce, za 14 dní můžeme být ještě tvrdší, vyznamenání…
Čestmír Strakatý


Už je po volbách, tak dnešní zprávy:

Babiš otočil: „Situace je vážná. Nevylučuji uzavření ekonomiky“
SEZNAM ZPRÁVY, ČTK


Brífink premiéra Andreje Babiše a ministra zdravotnictví Romana Prymuly k situaci okolo koronaviru. (Video: ČTK)

5:36
AKTUALIZOVÁNO •
13:11
Dění v souvislosti s koronavirovou epidemií sledujeme v online reportáži.

Článek
Nejdůležitější zprávy
- Počty případů nemoci covid-19 v Česku potřetí v tomto týdnu překonaly rekord. Ve čtvrtek přibylo 5394 nakažených, o několik desítek více než ve středu a nejvíce za jediný den od začátku epidemie v zemi. Vyplývá to z dnešních údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Od 1. března, kde se v Česku objevily první případy covidu-19, se koronavirem nakazilo už přes 100 000 lidí.

- Andrej Babiš po dlouhé době konečně předstoupil před novináře a veřejnost. „Situace je vážná. Pokud nebudou dodržována nařízená opatření, můžeme sáhnout i k uzavření ekonomiky,“ varoval. Přitom dlouhodobě vylučoval, že by došlo na plošné uzavření hospodářství.

- Státní pomoc pro podnikatele omezené vládními opatřeními proti covidu-19 by měla být podle premiéra Andreje Babiše (ANO) cílenější než na jaře. Předseda vlády dnes novinářům řekl, že kompenzace se řešit budou především příští týden a na starosti je bude mít vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Diskutovat se bude mimo jiné o odpuštění odvodů na sociální pojištění firmám do 50 zaměstnanců.

- Vláda oznámila nová opatření. Od pondělí se na dva týdny zakážou sportovní a kulturní akce. Od pátku se už zavřou koupaliště nebo posilovny. Vstup do obchodů a provozoven je omezený na skupiny do maximálně dvou osob. Kompletní přehled najdete ZDE.

- Restaurace budou už od pátku muset zavírat nejpozději ve 20:00 a u stolů budou moct sedět nanejvýš čtyři lidé. Změny čekají také školy. Na druhém stupni základních škol začne platit od pondělí prezenční výuka vždy jen pro jednu ze dvou skupin žáků, ta druhá se bude učit na dálku. Po týdnu se žáci vystřídají. Distanční výuka také až na výjimku pro mediky bude povinná na všech vysokých školách. 26. a 27. 10. budou také vyhlášeny dva dny volna na všech školách.

13:11
Prymula: Za den se nakazilo 85 lékařů a dvě stě stě sester
Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) vyzval zdravotníky pracující v jiných profesích, aby pomohli při epidemii koronaviru. Kapacity zdravotnictví jsou podle něj omezeny i počty zaměstnanců. Za jediný den se covidem-19 nakazilo 85 lékařů a téměř 200 sester, řekl dnes na tiskové konferenci. „Budeme potřebovat ruku každého z nás, chceme vyzvat zdravotníky i v jiných profesích, aby pomohli,“ řekl Prymula na tiskové konferenci.

S premiérem Andrejem Babišem (ANO) na ní žádal veřejnost, aby respektovala přijatá opatření. „Nemůžeme kapacitu nemocnic navyšovat do nekonečna. Nemůžeme mít přeplněné nemocnice, vyčerpané lékaře a sestry. Děláme vše proto, abychom ten virus porazili, ale k tomu potřebujeme všechny občany ČR,“ dodal premiér.

13:08
Podnikatelům a OSVČ pomůžeme, slíbil Babiš
„Živnostníkům a podnikatelům samozřejmě pomůžeme. S panem ministrem Havlíčkem o tom jednáme. Tu situaci si uvědomujeme,“ okomentoval plánovaná opatření dopadající na ekonomiku na páteční tiskové konferenci ministr Andrej Babiš. Mělo by se podle něj jednat o cílenou pomoc, nikoliv plošnou jako za první vlny. „Pomoc by měla být cílenější,“ upřesnil premiér.

Ještě v úterý v rozhovoru pro Seznam Zprávy přitom ministryně financí Alena Schillerová řekla, že další pomoc, jako byla tzv. Pětadvacítka, zatím v plánu není. Bylo to před tím, než ve čtvrtek ministr zdravotnictví Roman Prymula oznámil nová opatření, která zkrátila provozní dobu restaurací, omezila volnočasové aktivity i kulturu a upravila hygienická pravidla fungování obchodů a provozoven.

12:53
Babiš: Situace je vážná, virus se chová jinak
„Nová opatření jsou velice a extrémně důležitá. Situace je velmi vážná. Dnes v noci jsme překrorčili 100 tisíc nakažených a máme tu velký výskyt viru, který se šíří komunitně. Jsme v jiné situaci než na začátku roku. Buď budeme všichni opatření opatřovat, nebo budeme muset urychleně přistoupit k dalším krokům. Nemůžeme vyloučit ani lockdown, což bude mít samozřejmě dopad na ekonomiku,“ řekl v pátek premiér Andrej Babiš.

„Prosím buďte o víkendu doma a pokud to půjde, příští týden pracujte z domova,“ vyzval premiér.

11:15
Přijměte kompenzační opatření, vyzývají zaměstnavatelé vládu
Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů požaduje po vládě, aby urychleně přijala kompenzační opatření vůči zasaženým oborům nejen v průmyslu a službách, ale zejména v turistickém ruchu, hotelnictví, pohostinství, kulturní a sportovní sféře a také vůči jejich dodavatelským řetězcům. ČTK to sdělil prezident konfederace Jan Wiesner. Vláda ve čtvrtek rozhodla o zavedení série opatření proti šíření onemocnění covid-19, která mají ekonomické důsledky.

Možností je podle konfederace několik. Například jde o pokračování v podpoře Antiviru A a B i po 1. listopadu 2020, kdy mají skončit. Lze zvážit možnost jejich úpravy podle potřeb a dopadů. Nový kurzarbeit, který je nyní ve Sněmovně, měl podle vládního plánu od listopadu na Antivirus navázat. Listopadový termín zavedení kurzarbeitu se ale zřejmě nestihne.

11:09
KoroNERV-20 žádá vládu o zveřejnění dat o koronaviru
Občanská iniciativa KoroNERV-20 opět vyzvala vládu ke zveřejnění dat o nemoci covid-19 a modelů vývoje šíření nemoci. Vláda v době opětovného zavádění omezení kvůli koronaviru zatajuje před lidmi důležité informace, sdělil KoroNERV-20 v dnešní tiskové zprávě. Členy iniciativy jsou především ekonomové, například rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová nebo bývalý viceguvernér České národní banky Mojmír Hampl. Mezi členy jsou mimo jiné i ředitelé Všeobecné fakultní nemocnice v Praze David Feltl a Nemocnice Na Bulovce v Praze Jan Kvaček nebo ředitel pražské záchranné služby Petr Kolouch.

11:02
Češi používají hlavně textilní roušky
Nejčastější ochranou nosu a úst před nákazou koronavirem jsou v Česku textilní roušky, používá je 62 procent lidí. Chirurgickým rouškám dává přednost 27 procent lidí a šest procent respirátorům. Zhruba dvě procenta lidí nepoužívají nic. Vyplynulo to z průzkumu agentury Ipsos pro společnost Respilon, která vyvíjí nanovlákna a vyrábí ochranné pomůcky. V tiskové zprávě uvedla, že účinek jednorázových ochranných pomůcek ale lidé přeceňují. Dvě pětiny je mění jednou denně a 15 procent jednou týdně. Po každém použití je mění 16 procent lidí.

10:58
Opatření proti covidu-19 v Praze už stála téměř dvě miliardy
Hlavní město vydalo na opatření proti pandemii nemoci covid-19 dosud téměř dvě miliardy korun. Peníze vydalo například na nákup ochranných pomůcek, dotace městským částem či na podporu kultury a turistického ruchu. Na dotaz ČTK to dnes řekl náměstek primátora Pavel Vyhnánek (Praha Sobě). Další peníze, které mělo z evropských fondů, dalo město do programu Covid Praha na podporu podnikatelů. Letošní propad příjmů kvůli koronaviru odhaduje město na více než deset miliard.

V oblasti mimořádných výdajů spojených s covidem-19 to bylo 1,3 miliardy korun. „Tyto peníze se ještě dočerpávají. V tuto chvíli nechystáme uvolňování dalších prostředků, kterých také nemáme neomezené množství. Ale není to vyloučeno, neboť nevíme, co přijde,“ řekl Vyhnánek.

10:17
„Je absurdní, co se tu děje,“ komentuje nová opatření Pohlreich
Nejnovější protikoronová opatření, jež oznámil ministr zdravotnictví Roman Prymula, jsou poslední ranou pro gastro, shodují se přední čeští restauratéři. Více v článku:


Drsná rada kuchaře Pohlreicha kolegům: Teď už nehrajte podle žádných pravidel
7:12
9:41
Linky na roušky z Tchaj-wanu budou zřejmě obsluhovat vězni
Linky na výrobu roušek, které České republice darovala tchajwanská firma Autoland Technology, budou zřejmě obsluhovat vězni. O převzetí strojů jedná Vězeňská služba, zůstat by měly ve vlastnictví státu:


Výrobu roušek na linkách z Tchaj-wanu budou mít nejspíš na starosti vězni
9:26
8:48
Do obchodů jen po dvou, rozhodla vláda
„Vláda omezuje svobodu pohybu a pobytu tak, že lze vstupovat do nákupních center, do prodejen a provozoven služeb, s výjimkou provozoven stravovacích služeb, a pobývat v nich nejvýše ve skupinách po 2 osobách a tak, že mezi skupinami je rozestup alespoň 2 metry; toto omezení se nevztahuje na osoby mladší 15 let doprovázející zletilou osobu ze společné domácnosti,“ stojí ve vládním usnesení. To ovšem ministr zdravotnictví ve čtvrtek na tiskové konferenci nezmínil. Usnesení je v platnosti od pátku.

Seznam dalších opatření naleznete níže:


Nová opatření přehledně: Vláda zmrazí sport, kulturu i vstup do obchodů
9:01
8:38
Kvůli opatřením dnes zavírají zoo. Stát je to bude desítky milionů
Zoologické zahrady musely kvůli nově oznámeným vládním opatřením kvůli koronaviru zavřít brány už dnes. Je to pro ně po jarním uzavření podle informací zahrad další finanční rána. Třeba pražská zoo odhaduje další ztráty na desítky milionů korun. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) původně ve čtvrtek médiím oznámil, že zoo budou uzavřeny od pondělí 12. října. Podle opatření vlády ale musí být zoo podobně jako třeba bazény či posilovny uzavřeny ode dneška. Od pondělí se pak zastaví prakticky i všechny kulturní a sportovní akce.

7:42
V Praze za čtvrtek přibylo 730 nakažených
V Praze ve čtvrtek přibylo 730 potvrzených případů koronaviru. Proti středě a rekordnímu úterý je to pokles zhruba o 120 nakažených, i tak je to třetí nejvyšší denní nárůst. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. V hlavním městě roste také počet lidí, kteří s covidem-19 zemřeli. Ve středu bylo obětí sedm, což je nejvíce od začátku epidemie.


6:20
Článek: Statistik Dušek popsal, čím v říjnu hrozí koronavirus
Během září zemřelo sedm z tisíce pozitivně testovaných na koronavirus. Tak zní hlavní zpráva studie, kterou představil ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek v Senátu. Více v článku:


Prymulovo schéma (ministr zdravotnictví)
Prymulovo schéma (ministr zdravotnictví)
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Uvedu zde jeden příklad za všechny. Třeba nám server opět nabourají hakeři nebo mě donutí to odstranit či získám mínusové body.

Tuto informaci nemám jen z jednoho zdroje, proto ji věřím, že k tomu dochází. Ostatně při diskuzích v TV se na tuto skutečnost taky naráželo. Nazval bych ji Lékařský hyenismus. I když jsou dnes lékaři nedotknutelní a řekl bych jsou více než bůh a to i proto, že dělají jen svou práci za slušné někdy až pro běžného taky vysokoškoláka neslušně vysoké peníze. Ale nejsou všichni hajzlové a vychcanci, kteří rýžují na lidském zdraví. Najdou se i korektní a dobří lékaři. Je třeba pohledat.

Zemřel muž na infarkt. Manželka jde za ošetřujícím lékařem, který ji potvrdí příčinu smrti - infarkt. A hned se vdovy zeptá: " A nevadilo by vám, kdybych napsal, že umřel na Covid 19? Máme za to vyšší bonus".
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

To není pravda! Ti novináři napíšou kdeco.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sabi ... .seznam.cz


Sabina Slonková: Neschopný a zbabělý premiér nemůže vést zemi
SABINA SLONKOVÁ
Novinářka

Foto: vlada.cz
Andrej Babiš na videokonferenční schůzi vlády, snímek ze září 2020.

13:30
Premiér místo toho, aby se postavil krizi čelem, vystrčil před sebe plukovníka Prymulu a sám jezdí otevírat pily a lobbovat za stavební zákon.

Článek
Andrej Babiš měl vždycky velký drajv a tah na branku. S urputností sobě vlastní dokázal přesvědčit podstatnou část národa, že dokáže změnit život v zemi k lepšímu. Všechno mu hrálo do karet, nemohl prohrát.

Stačilo pár týdnů a je jasné, že největším politickým nepřítelem Andreje Babiše je on sám.

Kdo to chce vidět, už delší dobu ví, že lídr hnutí ANO nezařídil vlastně vůbec nic. Na důchodovou reformu ani nesáhl, veřejné finance rozfofroval, státní správu kvůli svým mocenským choutkám na roky zdevastoval.

Ke cti mu slouží to, že rozmetal letité klientelistické a lobbistické struktury, které si ze státu dělaly dojnou krávu. Je taky ale fér dodat, že je nahradil těmi vlastními. Radmila Kleslová či Jaroslav Faltýnek jsou toho nejznámějším příkladem. A sám si svým politickým angažmá přilepšil na miliardových dotacích pro svůj Agrofert.

Tohle všechno vlastně není nic překvapivého. Není to vůči voličům fér, ale takhle zkrátka někteří premiéři fungují. Za ty roky jsem si zvykla, že spousta lidí šla do politiky s tím, že něco změní, něco dokážou, a dost často se na konci ukázalo, že to byla jen zbožná přání. Slovníkem současného premiéra: nakonec prostě taky „kradli“.

A Andrej Babiš se zkrátka stal jedním z nich. Stal se v tomto ohledu tím, čím být nikdy nechtěl, proti čemu se vymezoval a čemu opovržlivě říkal „politik“.


Komentář: Babiš říkal, že jde s kůží na trh. Takže odstoupí?
VČERA 19:15
Jenže v jedné věci politikem v pravém slova smyslu nebude nikdy. Jsou okamžiky, kdy jdou Čapí hnízda a nucené prázdniny synů na Krymu stranou. A kdy se i politici, kteří nechodili do nedělní školy a politika je pro ně výtahem k moci a penězům, seberou a začnou pracovat i pro občany.

Teď právě prožíváme jeden z nich. A jde v nich o lidské životy.

K naší smůle se ale právě v téhle chvíli z bojovného, „urputného hovada“, jak sám sebe ještě nedávno nazýval, stal ukňouraný, unavený pán, který si do televizních kamer stěžuje, jak mu to všichni kazí. A snaží se nám namluvit, že stát řídí epidemiologové.

Tím, kdo celou zemi zavlekl do problému, je ale premiér osobně. A jeho vlastní neschopnost.

Je to na první pohled možná překvapivé. Má za zády holding, který vybudoval, tisícovky lidí, které v byznysu zaměstnává a Agrofert mu každý rok generuje miliardové zisky. Jak je tedy možné, že totéž nedokázal v politice, jak sliboval?

Protože premiér musí pracovat. Minimálně v době krize to je vidět. Musí mít plán, musí mít scénáře, které mu napovědí, že když udělá A, stane se B. Nemluvě o tom, že tyhle plány je třeba srozumitelně lidem vysvětlit.

Andrej Babiš nic z toho nemá. Prostě a jednoduše se na to vykašlal. Že to je jen moje domněnka?

Zde jsou fakta.

Pro druhou vlnu epidemie, v níž se právě nacházíme, premiér nikdy žádný plán neměl. A přiznal se k tomu on sám. Bylo to v červnu, kdy se z něj opozice po jarním vládním selhání s ochrannými pomůckami snažila vymoci podzimní scénář. A premiér jí opáčil, že žádný speciální plán není třeba.

„Plán je takový, že každý den to sledujeme, chytrá karanténa to sleduje,“ prohlásil. „Jsme připraveni na druhou vlnu. Máme skvělé technologie, chytrá karanténa funguje. Z první vlny jsme se poučili a jsme připraveni…Nechápu, co od nás opozice chce, už to nebude nikdy plošné opatření.“

O necelé tři týdny později se ale ukázalo, že chytrá karanténa nefunguje, hygiena nestíhá testovat ani trasovat, a izolovat tak přenašeče. A v té době se Andrej Babiš zjevně rozhodl, že bude varovné trendy ze statistik ignorovat.


Komentář: Vláda zavírá pásovou výrobu. Jen si to nechce přiznat
VČERA 12:00
Kdyby se v létě zmobilizoval, začal pracovat a ten plán připravil, ještě by to stihl. Místo toho odletěl na Krétu, protože měl přece zaplacený pobyt, a na konci prázdnin osobním zásahem zvrátil rozhodnutí expertů o přísnějších opatřeních.

Ministerský předseda přitom přiznal nejen to, že plán neměl, dokonce na sebe prozradil, že čekal, až mu ho někdo donese. Bohužel pro nás se to stalo až koncem srpna, kdy už se nákaza vymkla kontrole. Do té doby mu jej nikdo nedal, jak řekl. Tedy ho za něj neodpracoval. A premiér to neřešil.

„Za první vlny přišel externí expert s matematickým modelem na základě situace v Itálii, který fungoval. Proto jsme udělali ihned ta opatření, šli vlastní cestou, byli první v Evropě, zachránili tisíce životů a nenastal scénář jako v Itálii. Ano, pak jsme rozvolnili. Ale první matematický model, se kterým přišel stejný expert, byl až 31. srpna. První matematický model z ministerstva zdravotnictví od pana profesora Duška přišel dokonce až 18. září. Takže mi samozřejmě můžete vyčítat leccos, ale je nutné se podívat na souvislosti,“ svalil vinu za své vlastní selhání na nejmenovaného externího experta.

Jinými slovy, zase totéž: nikdo to za mě neodpracoval.

Andrej Babiš nikdy nebyl žádný hrdina. Jako většina z nás nemá rád konflikty a upřímně nesnáší porážky. V takových chvílích zaleze a čeká, až se to přežene, nebo řekne svým spolupracovníkům legendární větu: vyřešte to.

A udělal to i teď. Vládní restrikce ve čtvrtek opět nechal oznámit jen svého plukovníka; žádný projev a omluvy občanům.

Ostatně i ta aktuální opatření jsou v duchu momentálního zbabělého postoje premiéra. Když kývl na to, že hospody mají zavírat už v osm večer, je to pro většinu z nich to samé, jako kdyby musely řízeně zavřít úplně. Jenže v tomhle případě jim stát nebude muset platit odškodnění, protože přece mohou mít otevřeno přes den.

Nemluvě o lékařích a sestrách, na kterých nyní do značné míry záleží, zda zdravotnický systém epidemii a příliv nemocných zvládne. A jak mi řeklo hned několik z nich: „Nejvíc se bojíme, že budeme muset rozhodovat, komu poskytneme adekvátní péči a komu ne.“ Víte, že tihle lidé doteď nemají na účtech odměny, které jim Andrej Babiš osobně nasliboval za jarní vlnu?

Sice platí pravidlo, že v půlce kopce se nepřepřahá, ale čím dřív Andrej Babiš z pozice ministerského předsedy odejde, tím méně škody napáchá. Zbabělého a neschopného premiéra fakt k ničemu nepotřebujeme.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

OMEZENÍ COVID-19

Příspěvek od Alois »

Dění v souvislosti s koronavirovou epidemií sledujeme v online reportáži. 12.10.2020

Článek
Nejdůležitější zprávy
- Vláda v pondělí večer oznámila nová opatření. Začínají platit o půlnoci na středu 14. října, většina z nich skončí 3. listopadu.

- Školy s výjimkou mateřských přecházejí na distanční výuku, do lavic se žáci vrátí v pondělí 2. listopadu. Na středních školách se zakáže i praktická výuka, jež byla dosud možná. Na vysokých školách budou pouze zkoušky do 10 osob. Péče o děti pracovníků záchranného systému bude zajištěna. Zakazuje se ubytování studentů na kolejích či internátech, pokud mají trvalé bydliště jinde v Česku.

- Je zakázán provoz stravovacích zařízení - restaurací, hospod, barů. Pouze do 20:00 je možné vydávat jídlo okýnkem. Výjimka platí pro hotely, kde se může současně stravovat max. 20 hostů.

- Shromažďování osob je omezeno na 6 osob, výjimku nemají ani sportovci. Je také zakázáno pít alkohol na veřejně přístupných místech.

- Přibude povinnost nosit roušky i na zastávkách hromadné dopravy. Toto opatření platí do odvolání.

- Pokud se průměrné reprodukční číslo za týden sníží na hodnotu 0,8, budou dnes přijatá opatření zmírněna.

- Počet úmrtí s koronavirem v Česku překročil tisícovku. V pondělí počet stoupl o 58 na 1045. Případů nákazy v pondělí do 18:00 přibylo 1896.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Řiťolez Hůlka

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/hulk ... .seznam.cz

Vláda selhává?

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/co ... .seznam.cz

Chlastejte doma!
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/k- ... .seznam.cz

Ani pivo. K okénku pouze kvůli „vystravování”, konzumace alkoholu se přesune do soukromí
Dnes 13:14Jaroslav Soukup, Novinky
Jedním z opatření, které vláda v rámci boji s epidemií koronaviru zavádí, je zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti. To by spolu s uzavřením veškerých stravovacích zařízení, jakou jsou restaurace, hospody, bary či kavárny, mělo znamenat, že se konzumenti přesunou do svých domovů.


Vláda novým opatřením chce zamezit tomu, aby se lidé večer shromažďovali před restauracemi, popíjeli a družili se.
Foto: Vít Šimánek, ČTK
Podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly bude opatření platit od středy do 3. listopadu. Vláda si od něj slibuje, že nebudou zneužívána výdejová okénka, u nichž se po nastavení zavírací hodiny nejprve na 22:00 a posléze 20:00 kumulovali lidé, kteří by za normálních okolností seděli uvnitř podniků.

„Chceme, aby se lidé mohli v těchto zařízeních vystravovat, to znamená, aby tam mohli jít na večeři, ale nechceme, aby tam trávili volnočasový program,” zdůvodňoval Prymula minulý týden omezení otevírací doby.

Ve skupině maximálně 6 lidí, rozhodla vláda
A tak zatímco do úterý se mohou lidé v restauračních zařízeních ještě „vystravovat”, od středy se konzumace vyzvednutých pokrmů přesune do ulic, případně domů a na pracoviště.

Na jaře, během první vlny epidemie se mnozí konzumenti usadili s obědem v krabičce například v parku na lavičce, nyní vzhledem k sychravému podzimnímu počasí asi nebude tato varianta příliš preferovaná.

Jisté je, že čekání u výdejního okénka si už lidé nezkrátí malým pivem a otevřít si například plechovku už nebudou moci ani jinde.

Alkohol se z okénka prodávat může
Není nicméně vyloučeno, že se bude opakovat situace z jara, kdy lidé konzumovali alkoholické nápoje v okolí restaurací v automobilech a k okénku si chodili toliko objednávat.

Zákaz popíjení na veřejnosti platil v České republice již v roce 2012, kvůli tzv. metanolové aféře, kdy se mnoho lidí otrávilo po požití falšovaných lihovin. Jejich konzumace se nakonec stala v ČR osudnou pěti desítkám osob.

Popíjení alkoholu na veřejných místech mnohá města zakazují veřejnými vyhláškami.
(Komentář k fotce dopsán 19.10.2020)


To je bordel, co ten Babiš udělal. A teďkon to všichni musíme slíznout,“ řekla ostře ministryně novinářům mimo kameru. „To je debil, pardon, s prominutím,“ dodala na závěr a rozloučila se......<br /><br />Celý článek z 19.10.2020 (extra.cz) viz níže
To je bordel, co ten Babiš udělal. A teďkon to všichni musíme slíznout,“ řekla ostře ministryně novinářům mimo kameru. „To je debil, pardon, s prominutím,“ dodala na závěr a rozloučila se......

Celý článek z 19.10.2020 (extra.cz) viz níže

Článek z 19.10.2020: https://www.extra.cz/babis-je-debil-rek ... .seznam.cz
Přílohy
obrázek_2020-10-13_144247.png
obrázek_2020-10-13_144247.png (35.15 KiB) Zobrazeno 8500 x
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

ŽÁDNÉ STRAŠENÍ COVID-19

Příspěvek od Alois »

Odkaz: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pred ... .seznam.cz

Předpověď: Po italském je tu český scénář, kolaps nemocnic se blíží
DANIELA PŘÁDOVÁ

Foto: Kristina Ciroková, Seznam Zprávy
Nařiďte sami sobě lockdown a roušky noste i venku, říká Petr Ludwig. (Ilustrační foto)

VČERA 21:03
Před několika týdny správně předpověděl aktuální vývoj okolo covidu. Teď datový vědec, spisovatel a konzultant Petr Ludwig říká: Nemocnice brzy začnou kolabovat. Bez roušek nevycházejte ven.

Článek
Do tří týdnů budou v Česku kolabovat pod náporem pacientů i velké nemocnice, mrtvých může být do konce roku až 15 tisíc.

Tak zní predikce dalšího vývoje koronavirové epidemie, kterou zveřejnil datový vědec, spisovatel a konzultant Petr Ludwig. K podobným závěrům podle jeho slov došli také ostatní členové expertní skupiny Covid-Czechia, která vznikla pod záštitou rektora ČVUT Vojtěcha Petráčka a situaci se věnuje více než půl roku.

Ludwig, který vystudoval informační a datové vědy se specializací na modelování a simulace komplexních systémů, sdílel prognózu současného vývoje už 20. září - téměř na den přitom jeho předpovědi vyšly.

„Lidé, a to i jinak skvělí lékaři, v prognózách intuitivně selhávají. Základ úspěšné prognózy je potlačit intuitivní lineární pohled a věřit číslům a exponenciále,“ míní Petr Ludwig.

Predikce Petra Ludwiga z 20. 9.
- 27. 9. bude kolem 800 až 1000 hospitalizací (nastalo o 1 den dříve)

- 6. 10. bude kolem 1600 až 2000 hospitalizací (nastalo o 1 den později)

- 15. 10. bude kolem 2400 až 4000 hospitalizací (nastalo o 3 dny dříve, 14. 10. dopoledne bylo již 2503 hospitalizací, jen za pondělí přibylo téměř 400)

Těžké období
V následujících třech týdnech podle něj dojde ke kolapsu nemocnic - malé přitom mohou čelit přetížení už v horizontu dnů, velké během týdnů. Už nyní ostatně některé regiony hlásí problémy - v minulém týdnu se k veřejnosti s prosbou o pomoc obrátila například nemocnice v Uherském Hradišti. Podle Ludwiga se budou přidávat další.

Počet úmrtí do konce roku může podle predikce být mezi 5000 a 15 000.

„Lidé bohužel budou umírat o samotě, na chodbách nemocnic a bez patřičné péče. Lékaři budou rozhodovat o osudu lidí podle věku, jak se dělo v Itálii,“ dodává s tím, že ve světě bude v tomto smyslu známý Wu Chan, Bergamo, New York a Česká republika.

Český scénář ale může být podle Ludwiga horší, protože mnoho lidí riziko nákazy popírá a vůle dodržovat vládní nařízení není tak velká. Prioritou přitom je snížit číslo R - indikátor toho, kolik lidí průměrně jeden infikovaný člověk nakazí.


Roušky i venku
„Nečekejte na vládu, než nařídí zákaz vycházení. Vycházejte jen v nejnutnějších případech. Neshlukujte se. Pokud musíte výjimečně ven, nevycházejte bez roušky. Roušky už měly být povinně i venku (snad vyjma lesa). Opět nečekejte, až to nařídí vláda. eRouška ani mytí rukou nás nespasí, vir se šíří hlavně kapénkami a ty je třeba zastavit buď vzdáleností, nebo kusem látky,“ dodává.

Vláda by podle něj neměla otálet se zavedením maxima možných opatření. Zavedení povinného nošení roušek na zastávkách MHD, které platí od úterý, podle něj nestačí. Nosit by je lidé měli kdekoliv - a to i přesto, že je riziko přenosu ve venkovních prostorách nižší.


„Dlouhodobě se ukazuje, že jsou roušky a dostatečná vzdálenost dvě nejúčinnější opatření, která máme. Vláda mnohá nařízení odkládala - brzdit teď bude stát hodně peněz a také hodně životů,“ dodal Ludwig v rozhovoru pro Seznam Zprávy a připomněl situaci, ke které došlo letos na jaře v New Yorku.

Úmrtnost se během největší krize zvýšila na šestinásobek obvyklých hodnot. V osmimilionovém městě v době největší krize mezi březnem a dubnem zemřelo 27 tisíc lidí, o 20 900 více, než bývá v období obvyklé. Už dřív o tom informoval například list New York Times.

Přísný lockdown
„Jsme na začátku a už teď jsou nemocnice přetížené a mnoho lékařů nemocných. I kdybychom to zastavili, k zatížení dojde. Pouze zmírňujeme dopad a v takovém případě je třeba použít všechny možné nástroje. Roušky patří mezi ty levné, které mají dobrou účinnost,“ dodává.

Aktuálně je v Česku povinnost nosit roušky ve všech vnitřních veřejných prostorách, ve veřejné dopravě i na zastávkách MHD. Část lidí přesto nařízení zpochybňuje a nedodržuje ho.


Fotky z Bulovky: Tak teď vypadá boj v první linii
VČERA 11:50
„Bohužel Češi jsou v tomhle mistři švejkování, v tom najít si důvod, proč porušovat pravidla,“ dodává expert.

Podle dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS), který dodává údaje Ministerstvu zdravotnictví, je nyní reprodukční číslo asi 1,53. Pokud by se ho nepodařilo snížit, pak by denně přibývalo více než 460 hospitalizovaných s covidem, celkem by jich na konci měsíce bylo 10 700. Z toho zhruba 2200 pacientů by potřebovalo intenzivní péči.

Kapacity nemocnic v Česku budou každopádně na konci října vyčerpány i v případě, že se vyplní nejoptimističtější scénář vývoje epidemie koronaviru. Nejkrizovější scénář ústavu pak počítá se 1755 zemřelými a 22 000 nakaženými za den. Vyplývá to z neveřejné predikce ÚZIS, kterou jako první zveřejnily Aktuálně.cz a Deník N.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Taky o kovidu a když pominu hanění Babiše, tak má pravdu. Že, ovčani.

https://www.info.cz/nazory/tohle-babis- ... e-neustoji
Třeba to tam už v budoucnu nebude.

Tohle Babiš ale už fakt neustojí…

FOTO: Petr Topič / profimedia

Martin Malý
Dnes • 06:00
KOMENTÁŘ MARTINA MALÉHO | Chytří lidé mívají dva velké problémy. První popsal Bertrand Russel ve známém citátu, že “hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.” Druhý velký problém je, že chytří lidé mají tendenci považovat všechny ostatní za chytré a očekávat, že to, co je jasné jim, přeci musí být jasné každému.
Nejlépe je to vidět u voleb. Pokaždé, ale fakt opravdu pokaždé se po nich ozývá: “Jak někdo mohl volit X.Y.? Vždyť každý musí vědět, že je neschopný, prolhaný, zkorumpovaný, pomstychtivý a že krade!” No – nemusí! To, co je jasné vám, někdo jiný nevnímá, nebo to vyhodnocuje jinak, nebo to dokonce nepovažuje za důležité. A neznamená to, že je hloupý.

Dovolte příklad: na Facebooku se lidé chytří, vzdělaní, úspěšní navzájem ujišťovali, že když se na Babiše provalily korunové dluhopisy, kauza s jeho synem, nebo třeba zpráva OLAF o střetu zájmů, tak že teď už přeci ve volbách nemůže vyhrát! Protože teď už přeci všem dojde, že je babral, lhář, populista, zloděj, korupčník… (doplňte si svůj oblíbený seznam) Všichni to přeci vidí! Noviny o tom píšou, v televizi to říkají, není možné to nevědět!

A pak bum! Volby, výsledky, překvapení, údiv, pláč… Jak je možné, že to dopadlo takhle, když přeci bylo jasné, že to tak dopadnout nemůže?! Nakonec se našel hromosvod, který za to všechno může, totiž Marek Prchal, který zmanipuloval občany, aby volili Babiše, a kognitivní disonance se zase uklidnila: Voliči ANO mají všechny informace, vědí, že Babiš je zlo, ale jsou očarovaní marketingem!

Přitom takoví chytří lidé – a nedojde jim, že o výsledcích voleb nerozhodují fakta a programy a podobné objektivní a věcné faktory! Lidi prostě volí podle toho, že jim je někdo sympatický nebo někdo jiný nesympatický. Nezkoumají, jestli někdo realisticky říká objektivní pravdu, ale jestli říká to, s čím se sami ztotožňují.

Hnutí ANO je na tom nejhůř od sněmovních voleb. Babiš by v danou chvíli nesložil většinu

Přitom stačí jít a povídat si deset minut s někým, kdo právě toho Babiše volí. Když budete poslouchat, tak zjistíte, že každá další mediální aféra, u které si říkáte “ale TEĎ už to přeci MUSÍ všem dojít”, se u věrného voliče slije s těmi předchozími do jedné masy, nad níž je obrovský nápis: “Chudák Babiš, furt na něj hází špínu!” A jestli vám právě teď běží hlavou nějaké pohrdavé myšlenky, tak zařaďte rychle zpátečku: to platí i o voličích dalších stran. Dokonce i o voličích té strany, co volíte vy. Možná to platí i o vás samotných! Ruku na srdce – kolikrát někdo vytáhl nějakou “kauzu” na vašeho oblíbeného politika a vy jste si řekli “nojo, politický boj, snaží se ho očernit, média fuj…”? Tak vidíte!

Lidí, co si zcela objektivně, prosti emocí, vezmou volební programy, pečlivě je porovnají, vyhodnotí si dosavadní historii plnění volebních programů, vypnou veškeré osobní antipatie i sympatie vůči jednotlivým politikům, sednou si a řeknou “tak, koho zvolím, aby tato země prosperovala”, moc nebude. Nechci tvrdit, že neexistují, možná ano, ale je jich opravdu velmi málo. Většina stejně nakonec zvolí podle sympatií a antipatií ke straně, politikovi a proklamacím, a svou volbu si více nebo méně racionalizuje.

Podzimní vlna koronavirové pandemie je nejvážnější věc, kterou tato republika musela od svého vzniku v roce 1992 kdy řešit. Povodně? Ty trvají pár dnů. Hospodářská krize trvá delší dobu, ale zase se nehroutí státní servis a neumírají lidé. Tohle je fakt velká zatěžkávací zkouška, a byla by těžká, i kdybychom byli uprostřed období prosperity s neuvěřitelně schopnou vládou.

Jenže nejsme uprostřed období prosperity se schopnou vládou. Vládu máme jak z panoptika a na Hradě prezidenta, o kterém je škoda mluvit. Vládní rozhodnutí jsou nekoherentní, pozdě přijímaná a špatně vysvětlená, a do toho si velká část spoluobčanů myslí, že se nic neděje, že rouška je útok na osobní svobodu, a aby toho nebylo málo, tak někteří jedinci vlivem chronického nedostatku jódu a nadbytku Aeronetu tvrdí, že pandemie je plán WHO, Rockefellerů a Billa Gatese na zotročení lidstva, oni se rozhodně očkovat nenechají – a orouškovat už vůbec ne! Ovčani, probuďte se!

Že Babiš je babral, který když nekňučí, tak blábolí, je vidět už každý den i krátkozrakým okem. To, že na současné situaci má lví podíl, to je vidět taky. V takové situaci mnozí podléhají neopodstatněnému optimismu, nechají své přání, aby se stalo otcem myšlenky, a uvěří, že je přece jasné, že takovýhle mega průser (pardon, to nejde nazvat jinak) už Babiš neustojí, vláda musí padnout, ve volbách ho voliči vymetou a tím skončí…

Až jsem se divil, kolika různým komentátorům a chytrým lidem z médií a "fejsbůků" se tohle stalo. Já nevím, jestli mám znovu připomínat, co všechno už bylo jasné – a nakonec to nevyšlo. Asi není potřeba, že? A tentokrát, tentokrát to taky nevyjde. Je mi líto.

Slepá, nebo zaslepená spravedlnost? Parkanová je oběť prokurátorské zvůle

Pokud Babiš napřesrok u voleb propadne, nebude to kvůli tomu, co tropil letos během koronavirové pandemie. Dovolím si parafrázovat jednu pitomou formulaci z oblasti konspiračních teorií: “Jestli vůbec padne, tak nepadne na covid, ale s covidem”.

Prosímvás, kolegyně a kolegové, vy, co věštíte Babišovi výrazný neúspěch u voleb 2021 – zkuste si s voličem ANO promluvit. Zkuste mu říct ta fakta, která přece musí vidět, jak věříte. Já jsem si to zkusil. Nečekal jsem, že by někdo z nich řekl “nojo, to je pravda, on to pokazil, tak já už ho volit nebudu” – a ani se to nestalo.

Víte, co jsem slyšel? Že to dělá dobře. Že myslí na důchodce, že myslí na rodiče a že je správné, že nezavřel školy, protože ti rodičové by museli zůstat doma a hlídat děti. Že za to můžou novináři, co šíří paniku, a přitom "jen chřipka". Oni to dělají proto, aby Babiše pošpinili, protože jim vadí, že myslí na lidi. A že se to zhoršuje a lidé umírají? No ale Babiš aspoň něco dělá! Co dělá opozice? Jenom mu okopává nohy!

Ne, covid nejspíš nebude to, co Babiše porazí. Covid je další aférka, co si volič ANO uloží do škatulky “on aspoň něco dělá, tamti jen kradou a ještě ho očerňují”.

Připadám si trošku jako kafemlejnek, který melduje stále dokola totéž, ale: Babiše porazí jen myšlenkově jednotná opozice s jasnou komunikací a charismatickými lidmi. A za to, že tu taková opozice není vidět, nemůže Marek Prchal.

Volič ANO (pro ostatní strany to platí taky, nebojte) potřebuje k tomu, aby začal volit někoho jiného, víc než jen seznam sto důvodů, proč je lídr jeho strany ryzí výkvět zla a nekompetentnosti. Potřebuje nejdřív uvěřit, že má šanci někde jinde, že někdo jiný líp formuluje jeho osobní přání a postoje. Ale to samo o sobě nestačí.

Důležitá podmínka je, že bude moci změnit svou volbu, aniž by ztratil tvář. Aby si mohl říct “to jsem nebyl já, kdo se změnil, to oni se změnili!” Aby nemusel nikomu, ani sobě říkat “zmýlil jsem se, skočil jsem na špek, uvěřil jsem lháři”. To lidé nedělají rádi. Pokud chcete porazit Babiše, musíte dát jeho voliči šanci na důstojnou změnu, kterou nebude vnímat jako porážku a výsměch.

Něco mi říká, že psát do médií “dnes může volit Babiše jen hlupák, protože jen hlupák nevidí očividné důkazy Babišovy neschopnosti” není ta správná cesta...




A názor komika Čtvrtníčka:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vide ... 2010191042
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

A je to tady. Nic nového.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... .seznam.cz

Unikl z čínské laboratoře, ale nebyl vyroben, tvrdí Prymula o koronaviru
Včera 19:00ČTK
Koronavirus unikl z laboratoře v Číně, je to téměř jisté, řekl dnes poslancům ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Zdůraznil ale, že virus určitě nebyl vyroben uměle. Z laboratoře se podle ministra zřejmě dostal na pokusném zvířeti. Zdroj informace neuvedl.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula při rozhovoru pro deník Právo.
Foto: Petr Horník, Právo
„Je téměř jisté, že ten virus přišel z laboratoře v Číně. Ne že by tam byl uměle vyroben, nicméně unikl, protože tam se běžně prováděly různé výzkumy, které vycházely z přírodních rezervoárů, to znamená z různých netopýrů a podobně. Na modelovém zvířeti se ten virus zřejmě dostal ven, dostal se na trh a začala celosvětová katastrofa," uvedl Prymula.

„Není to uměle vytvořený virus. Pro to svědčí skutečně řada důkazů. Ten virus je velmi komplikovaný," podotkl ministr. "Kdyby ten virus někdo stvořil, tak by to byl génius, před kterým bych já smekl klobouk. Nepříjemnější virus tady ještě nebyl," dodal ministr v odpovědi na dotaz poslance Mariana Bojka (dříve SPD).

Spekulace o tom, že nový typ koronaviru pochází z čínské laboratoře, se objevily na jaře po vypuknutí pandemie. V polovině dubna nejprve oznámil americký prezident Donald Trump, že se Spojené státy snaží zjistit, zda koronavirus nepochází z laboratoře v čínském Wu-chanu.

O několik dní později Světová zdravotnická organizace (WHO) oznámila, že všechny dostupné důkazy svědčí o tom, že zdrojem koronaviru SARS-CoV-2 jsou netopýři z Číny. Sdělila zároveň, že důkazy nenaznačují, že by byl virus uměle upraven, nebo dokonce vyroben v laboratoři.

Počátkem května Trump na otázku jednoho z novinářů, zda viděl informace, které mu umožňují „vysokou míru přesvědčení" o původu viru ve wuchanské laboratoři, odpověděl. „Ano, viděl." Podrobnosti však nesdělil. Ředitelka wuchanského institutu virologie Wang Jen-i na podobné spekulace později reagovala prohlášením, že v laboratořích mají tři živé kmeny koronaviru z netopýrů, ale žádný neodpovídá covidu-19.

Proč zavřely školy? Jsou prvními z věcí, které můžeme efektivně ovlivnit, tvrdí Prymula
Koronavirus
Tezi, že koronavirus není přírodního původu, zastává čínská viroložka Li Meng-jen, která v září společně s dalšími třema kolegy zveřejnila na toto téma článek na otevřeném webu Zenodo. Jak ale uvedla agentura AP, článek nebyl recenzován. Všichni čtyři autoři se hlásí k organizaci Vláda práva Stephena Bannona, amerického republikána a bývalého hlavního strategického poradce prezidenta Donalda Trumpa. Svůj postoj viroložka představila také na americkém televizním kanálu Fox News.

Původem viru s označením SARS-CoV-2 se zabývá WHO, která v červenci do Pekingu vyslala své první odborníky. Tato mise WHO se podle mluvčí organizace měla zabývat především otázkou, zda se virus přenesl na člověka ze zvířat a pokud ano, tak z jakých.


Prymula, kdo to je? Proč jednal v noci v restauraci s Faltýnkem?

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ta ... .seznam.cz

Tak vidíš, žádný virus není! Prymula nabil antirouškařům
Dnes 9:11 • Aktualizováno 9:40ven, Novinky
Noční schůzka ministra zdravotnictví Romana Prymuly se šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem, která byla v rozporu s vládními opatřeními proti pandemii, nahrála lidem, kteří tato nařízení odmítají a vážnost šíření nákazy covid-19 zpochybňují.

Demonstrace proti vládním opatřením kvůli pandemii koronaviru.
Foto: Petr Hloušek, Právo
Když se v neděli do Prahy sjelo na dva tisíce lidí, kteří na Staroměstském náměstí protestovali proti vládním opatřením proti koronaviru, nešetřil premiér Andrej Babiš kritikou. „Teď, když máme před sebou dva nejtěžší a nejsložitější týdny pro zvládnutí epidemie, jen zaměstnávají zdravotníky, záchranáře a policii, prostě profese, které potřebujeme fakt na úplně jiné činnosti,” zlobil se premiér na lidi, kteří slova představitelů státu o vážnosti situace a výzvy k ohleduplnosti a osobní zodpovědnosti odmítají.

Prymula přistižen v noci v restauraci a bez roušky
Jednání ministra Prymuly jim teď dává do ruky silnou zbraň. „Od rána mi píšou odmítači, všichni ve stylu 'tak vidíš, žádnej virus není, přece by nebyli tak blbí, je to jenom buzerace',” napsal na svůj twitterový účet bývalý ředitel Komerční banky a investor Radovan Vávra.

Večerní schůzka Prymuly s Faltýnkem nahrála i šéfovi České stomatologické komory Romanu Šmuclerovi, který od začátku patří mezi hlavní hlasy proti přísným vládním restrikcím. „Jsem rád, že si myslí stejně jako já, že s opatrností mohou restaurace běžet. Ve školách by se mohly děti učit, aby nám nevyrůstala generace neschopná práce,” napsal v pátek ráno také na Twitter Šmucler.

Od čtvrtka platí v Česku znovu přísnější pravidla v rámci nouzového stavu. Lidé by podle vládního nařízení měli vycházet jen do práce, na nákup, k lékaři, za sportem anebo kvůli péči o blízké. Od 14. října jsou také zcela zavřené veškeré školy včetně prvních stupňů základních škol.

Ministr Prymula původně další omezení volného pohybu lidí nechtěl zavádět před 3. listopadem, kdy měla skončit původní, mírnější nařízení. Právě tím, že spousta lidí ignoruje i tato, pak ve středu zdůvodnil, proč vláda „musí zavádět nová opatření”.

Počet nakažených koronavirem v České republice během října prudce stoupl, výrazně také přibylo hospitalizovaných a zemřelých. Lidí, kteří zemřeli v souvislosti s onemocněním covid-19, bylo jen za říjen víc než za celé období od března do září.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

PRYMULA ODSTUPUJE Z POSTU MINISTRA!!!

Příspěvek od Alois »

Zřejmě se stal Babišovi nepohodlným mužem, který má být vyznamenaný prezidentem. Co na nás hrají za divadlo? Vždyť se na tom v restauraci večer domlouvali, že odstoupí. Za takovou banalitu se ministři neodvolávají.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vlad ... .seznam.cz

Babiš: Prymula končí. Je to absolutní katastrofa. Nový ministr bude do pondělí
SEZNAM ZPRÁVY


Tisková konference vlády k Prymulovi. (Video: ČTK)

11:04
Babiš chce odstoupení Prymuly jako ministra i Faltýnka jako místopředsedy hnutí ANO. Jméno nového ministra slíbil Babiš již na dnešek.

Článek
Noční návštěva restaurace bude stát ministra zdravotnictví Romana Prymulu hlavu. Premiér Babiš jej vyzval k rezignaci, jinak jej odvolá.

Prymula podle zjištění deníku Blesk vycházel před půlnocí na čtvrtek bez roušky z restaurace na Vyšehradě. Měl tam schůzku s místopředsedou ANO Jaroslavem Faltýnkem. Ta má být přitom podle vládního rozhodnutí zavřená, stejně jako některé obchody a služby. Ministr měl na místo přijet kolem desáté večer, kolem půlnoci vyšel z podniku bez roušky a zamířil k přistavené limuzíně.

Opozice i vládní ČSSD vyzvaly ministra Prymulu k odstoupení. Sám v rozhovoru pro Respekt uvedl, že pokud si to veřejnost přeje, rezignuje.

„Je to absolutní katastrofa,“ uvedl Babiš na tiskové konferenci. „Taková chyba se nedá omluvit. Je mi jedno, co řešili a kdo koho kam zval. Nemůžeme kázat vodu a pít víno,“ řekl.

„je to nepřijatelné a požádal jsem ministra o rezignaci, v opačném případě ho odvolám. Je to odborník, já mu za jeho práci děkuji, ale tohle se nesmělo stát. Informoval jsem i pana prezidenta,“ dodal. Prezident Miloš Zeman má podle něj pochybnosti, ale Babiš se jej vypraví přesvědčit.


Blesk načapal Prymulu. V restauraci s Faltýnkem a bez roušky
10:51
Stejně tak chce, aby Jaroslav Faltýnek rezignoval na funkci prvního místopředsedy hnutí ANO.

Babiš uvedl, že také ještě dnes zkusí najít nového ministra zdravotnictví. „Není reálné, aby to byl Adam Vojtěch,“ vyloučil premiér. Jeden ze dvou kandidátů je podle něj už na cestě na Úřad vlády. „Chci aby nový ministr byl na vládě už v pondělí,“ doplnil.
Přílohy
Z Blesku
Z Blesku
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Možná trochu konspirace, je třeba si to přebrat:

Poprava Romana Prymuly: Padl jen bezvýznamný pěšák.
Otázky, které je třeba zvednout.
Odpovědi leží i na Staromáku.
Hamáček jako Štěpán číslo 2? Hrozil Babiš Zemanovi?
Kam to celé vede? V čí prospěch?

https://www.protiproud.cz/politika/5408 ... ospech.htm


Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
POLITIKA
ZDRAVÍ
DUCHOVNÍ SVĚT
Home › Politika

Poprava Romana Prymuly: Padl jen bezvýznamný pěšák. Otázky, které je třeba zvednout. Odpovědi leží i na Staromáku. Hamáček jako Štěpán číslo 2? Hrozil Babiš Zemanovi? Kam to celé vede? V čí prospěch?
24. 10. 2020

Tisk článku
Poslat e-mailem
PETR HÁJEK předkládá úplně jinou verzi „skandálu v restauraci“ jako pokračování zpravodajské hry, která u nás nepočíná, ale na jejíž důsledky můžeme „dojet“ daleko spíše než na virus

Skandál kolem ministra zdravotnictví Romana Prymuly (a Jaroslava Faltýnka, pravé ruky premiéra Andreje Babiše) má zdánlivě standardní podobu i scénář: Novináři z Blesku se nějakým záhadným způsobem dozvěděli o schůzce obou pánů ve vyšehradské restauraci, a přinesli kompromitující fotografie. Spustil se okamžitě likvidační mediální lynč, v jehož čele stála Česká televize. Od první chvíle bylo jasné, že tohle nemůže nikdo ze zúčastněných ustát. Prymula si zřejmě vzpomněl na svou vojenskou minulost, a pokusil se. Byl okamžitě popraven jako první.

Vše se zdá být jasné, není o čem mluvit. Jenže je to právě naopak. Operetní ministerský puč klade řadu otázek, které pochopitelně politický a mediální mainstream nikdy nezvedne. Část veřejnosti, která nechce být za ovečky vedené bez protestu na porážku, by si je však položit měla. V rachotu popravčích salv a vítězného pokřiku tábora antibabišovců a antizemanovců by totiž snadno mohly zapadnout. Neměly by. Zkusme se alespoň některých z nich letmo dotknout. Na ty další teprve přijde čas.

Léčba Prymulou
Ta první z kardinálních otázek spočívá samozřejmě v události jako takové. Hlavní „mravní rozhořčení“ popravčích jednotek zní: Jak má veřejnost důvěřovat ostrým vládním restriktivním opatřením, když je sám jejich „architekt“ – ministr zdravotnictví – v soukromí nedodržuje? Na to je odpověď překvapivě jednoduchá. Nedodržuje je proto, že ví, že jsou zbytečná. Že mají pouze rámovat domnělý obraz zkázy, kterou „morová rána“ nad naší zemí narýsovala. A dobarvit temný mrak hrůzy a strachu, který společnost zdecimuje natolik, aby přestala přemýšlet – a už jen slepě poslouchala „pokyny“ k technice národní a státní sebevraždy.

Aby nedošlo k omylu. Není to tak, že žádný koronavirus neexistuje, nebo že Covid-19 nemá v některých případech vážný průběh, který v souvislosti s dalšími chorobami může skončit i smrtí. Tak je tomu s každou „standardní“ virovou nákazou. Již mnohokrát mnozí významní experti i lékaři připomněli, že například počty zemřelých v souvislosti s „obyčejnou“ sezónní chřipkou (každoročně asi 1500 – až 2000) jsou u nás (ale platí to pro celý svět) zatím daleko dramatičtější – a žádné karanténní uzavření země (lockdown) se při nich nekoná. Takzvaná smrtnost na Covid-19 je významně nižší.

Ale protože o novém viru z dílny americko-kanadských (potažmo čínských) laboratoří víme zatím stále málo, je určitě na místě obezřetnost. Třeba potenciální důsledky na mužskou plodnost se teprve začínají zkoumat. Zatím ale vše vypadá spíše tak, že uměle rozšířená nákaza měla za cíl vyvolat především hospodářské (a v jejich důsledku politické) změny. Na místě prvním v USA (odstranění Donalda Trumpa), na druhém místě v Evropě (záchrana pobrexitově se hroutící EU).

Říkám jim „přeformátování“ globalismu na vyšší úroveň. Rázné nastolení hospodářské (a finanční a dluhové) krize, která tak jako tak byla na spadnutí – a její „usměrnění“ do toku, jenž přivede masy k „žádoucímu (ne)jednání, namísto jinak pravděpodobné „vzpoury (probuzených) davů“. A z hlediska zdravotního připravit bitevní pole lidských organismů na další úder, o němž se již hovoří, a který teprve má mít „kýžené výsledky“ na omezení světové populace – neskrývaný záměr Gatesů a spol.


Čtěte ZDE: Krize narůstá: Kolik nakažených se vejde na špičku jehly? Vše je umělé, virus i jeho následky. Má Babiš na vybranou? Proč Trump a Johnson? Proč my a Izrael? Zničí nás tady až vakcína. Kudy ven? Ostatně soudím…

Léčba americkým agentem
Ale rychle zpět k naší situaci: Oba naivní pánové se nechali nachytat v podvlékačkách. Nejprve bychom se však měli zajímat, jak k tomu vůbec mohlo dojít? Představa, že Blesk pronásleduje ministra Prymulu dvacet čtyři hodin, je nereálná. Ostatně všimla by si toho jeho ochranka. Novináři prostě dostali od „někoho“ s kým dlouhodobě spolupracují „tip“. Ten někdo odposlechl telefonní rozhovor Prymuly s Faltýnkem, v němž ho druhý jmenovaný pozval na utajenou schůzku do vyšehradské restaurace - v době, kdy jsou (Prymulovým rozhodnutím) restaurace uzavřené. „Bezroušková epizoda“ už byla jen příslovečnou třešničkou na dortu.

Kdo jim asi ten tip dal? Pochopitelně nejdříve napadne BIS, naše civilní tajná služba. Ta, kterou vede britsko-kanadský agent Michal Koudelka, jemuž opakovaně prezident Zeman odmítl dát generálské frčky – a tím ho „legalizovat“. Nezapomeňme, že s ním byl premiér Babiš při své návštěvě u USA v centrále CIA v Langley, kde náš hrdina dostal už tehdy za své zásluhy (o nichž pochopitelně nic nevíme) vysoké vyznamenání. Předala mu je sama šéfka CIA Gina Haspelová. Pozoruhodná žena, která kromě jiného mučila potenciální teroristy ve věznicích mimo území Spojených států, a již byl Trump donucen jmenovat do této funkce, aby udržel rovnováhu k protitlaku Deep State.

Koudelka tím byl označen jako „dozorující říšský protektor“. Jenže Zeman tlaku zdejšího „hlubokého státu“ nepodlehl. A hraje s Babišem hru: on jej na generála navrhne (tím splní úkol), ale Zeman jej nejmenuje. Z toho vyplývá, že primárně byla operace na odstřelení Prymuly namířena proti prezidentu Zemanovi. Právě ve chvíli, kdy svého „chráněnce“ chtěl vyznamenat za „zvládnutí první vlny koronakrize“. Že právě v téže chvíli Zeman (na Prymulovo naléhání) hradní předávání vyznamenání zrušil, je ironická shoda okolností. Budeme jen se zájmem čekat, až na státní svátek 28. října zveřejní Hrad seznam vyznamenaných. Bude tam popravený ministr zdravotnictví? Tipl bych si, že bude. In memoriam.

Léčba strachem
Pokud byla šaráda s Prymulou a Faltýnkem prací tajných služeb – a cokoli jiného je prakticky vyloučeno – pak nemířil na Babiše, Koudelkova „kámoše“. Tomu by odpovídal i poměrně mírný tón lynčujících médií. Tak jednoduché to ale zase není. Premiér (nečekaně rychle, až se nabízí otázka, zda nebyl v předstihu „službami“ informován) se okamžitě Prymuly zbavil. A ponižujícím způsobem se jal „omlouvat“ – což právě popravčí čety s mručením ocenily. Ta bláznivost s povinnými „omluvami“ (něco jako povinná solidarita) do nového světa „politické korektnosti“ samozřejmě patří – ale to by bylo na samostatný článek či spíše esej.

Babiš ihned vyrazil za prezidentem, a řekl mu něco, po čem Miloš Zeman souhlasil s Prymulovým okamžitým odvoláním – když předtím naznačoval, že to nebude tak snadné. Šlo zjevně buď o (politický) obchod, nebo dostatečně důraznou výhrůžku. Pro forma si na to prezident vzal pár dní „odkladu“, aby to trochu vypadalo.

Ostatně i Zeman musel už vědět, že při takhle okázalém lynči je Prymula neudržitelný. Představa, že za jeho odvolání budou organizovány demonstrace jako v Bělorusku a rozhánět je budou vodní děla jako nedávno na Staromáku, je zcela šílená a vedla by k úplnému rozvratu – jenž zase organizátoři zatím nechtějí. Ostatně záhada, proč ve zmíněném Bělorusku při masových demonstracích k totálnímu šíření Covid-19 zjevně nedochází (a Bělorusko už není po krachu zdravotnictví dávno vymřelé), je rovněž na samostatnou esej.

Prezident před pár dny pronesl krátký projev, v němž se jednoznačně postavil na stranu „výrobců strachu“, jehož architektem je právě Roman Prymula. A v řadě za ním se neslýchaně nevídaně sešikovaly všechny parlamentní strany – bez ohledu na nenávist k Babišovi a Zemanovi (a tudíž také Prymulovi). Všichni „moudře“ nabádají k dodržování restrikcí včetně hospodářských (i přesto, že jinak vzdorný prezident nedávno řekl, že další „lockdown“ již naše země neunese). A všichni se sborově štítí „chuligánů“, kteří na zmíněném Staroměstském náměstí před pár dny proti tvrdým korona-opatřením protestovali. Čímž se dostáváme k další otázce.

Čtěte ZDE: Operace Staromák klade nové otázky: Kdo vyvolal střet rowdies s policií? Kdo řídí ČT a Moravce? Proč nesměl promluvit doktor Obrtel a spol.? Co ještě kavárna udělá, aby se zbavila Babiše? Opravdu kolabují nemocnice?

Léčba Hamáčkem
Onen protest je totiž ve světle nového „skandálu“ již téměř zapomenut. To je ovšem chyba. Vzápětí po demonstraci jsme na Protiproudu upozorňovali, že údajný útok na policii ze strany fotbalových fanoušků byl zjevně vyprovokován policií. Smyslem bylo udělat z protestujících „gaunery“ destruující násilím náš příkladný liberálně-demokratický systém (stejně jako kdysi z demonstrací rozvracečů „Chvilkařů“ dělal mainstream obránce demokracie). Na to, co na demonstraci bylo řečeno proti „lockdownovému“ šílenství (než byli organizátoři donuceni akci ukončit o hodinu dříve, aby zde nemohly promluvit osobnosti jako třeba velitel domobrany MUDr. Marek Obrtel), se mělo v rachotu policejních petard zapomenout. A stalo se.

Nezapomeňme však, že celou policejní provokaci řídil přímo ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), který seděl v centrále téměř identicky jako za listopadového převratu jistý již zapomenutý Miroslav Štěpán, šéf pražské KSČ. V čele „útočících chuligánů“ poznali někteří účastníci demonstrace řadu policistů převlečených za „hooligans“. Zdaleka nešlo jen o toho jednoho, který (natočen na video) po vyprovokování střetu nesedl do policejního auta a odjel, aby ho pak dodatečně policie označila za člena „antikonfliktního týmu“ (proč tedy odjížděl právě když konflikt vznikl?), jenž byl náhle pověřen „jinými úkoly“. Podle důvěryhodných svědků tam ovšem byli především „importovaní“ policisté z Jihlavy.

Jak to souvisí s Prymulovým skandálem? Zcela bezprostředně. Jednak Hamáček potřebuje Babiše oslabit v mylné naději, že se mu tak vrátí někteří voliči, aby on a jeho druzi ze zadluženého Lidového domu napřesrok nemuseli po volbách začít normálně pracovat. Druhý plán „skandálu“ je ovšem kompletně obrácen proti takzvaným popíračům roušek – tedy proti nikoli bezvýznamné části veřejnosti, jež nesouhlasí s nesmyslně přísnými a pro naši zemi tragickými opatřeními na domnělé zastavení šíření Covidu-19. A která ve své části připravuje další protest na Staromáku 28. října. A to jsou zase potenciální voliči Tomia Okamury, dalšího Hamáčkova „úhlavního nepřítele“, proti němuž „jeho“ policie vydává každoroční mystifikační udavačské „reporty“.

Léčba mystifikací
Odstraněný Prymula je prostě jen mouřenínem, který splnil svou roli. Je tu však zdánlivý zádrhel: Každý, kdo proti jeho „architektuře strachu“ protestuje, nemůže přece popřít, že nemocnice se plní nakaženými, částečně i nemocnými, z nichž někteří na komplikace způsobené dalšími chorobami umírají. A tady se dostáváme hned ke dvěma zásadním otázkám:

Ta čísla totiž nehrají. Ano, zdravotníci jsou sice vytíženi na hranu únosnosti, jenže nemocnice „ucpávají“ nejméně z poloviny lidé, kteří nejsou nemocní, pouze vykazují „otestovanou“ přítomnost viru (či dokonce jen jeho části) v organismu. Mnozí vyděšní „bezpříznakoví“ se už dokonce nechávají odvážet sanitkami, aby „získali lůžko“, než dojde k tomu, že lůžka nebudou. Přitom zcela oficiálně nám ředitelé mnoha významných nemocnic potvrzují, že nejméně polovina hospitalizovaných je v nemocnici zbytečně. Proč se tedy uměle připravuje „krach zdravotnického systému“, který „nápor nemocných nezvládne“?

Odpověď je rovněž jasná: To všechno má „obhájit“ dramatické kroky, k nimž je Babišova vláda domněle dotlačena: opětovné zastavování ekonomiky s následnými obřími dluhy, s nimiž nám „pomůže Brusel“. Jinými slovy – staneme se jeho totálními vazaly – a všechno, co přijde, na to bude možné svést. Nemluvě už ani o „vojácích EU“ (tak pravili otevřeně v České televizi, přestože EU žádnou armádu oficiálně nemá) a NATO, které nyní budeme s vděčností přijímat.

Ti z EU jsou ve skutečnosti kontingentem z Německa. Ti z NATO z USA. Všichni pochopitelně lékaři. No protestujte proti tomu, když se náš zdravotní systém hroutí! Až zde budou analogicky zasahovat německé (bruselské) „policejní jednotky“ na potlačení vzpoury veřejnosti kvůli povinnému přijímání muslimských migrantů, budou politici „demobloku“ na „lékařskou pomoc“ vojáků z EU vzpomínat se slzami v očích. A na protestující už nebudou mířit jen vodní děla.

Čtěte ZDE: Úder pokračuje: Doba, kdy konspirace dává smysl. Jak dnes máme zacházet s dostupnými informacemi? Základy moudrosti a vědy. V čem je Hájkova kniha nedocenitelná? Trnitá cesta za skutečnými příčinami dění

Léčba virem
Vůbec nejpodstatnější z mnoha podstatných otázek však je, jak se vůbec stalo, že jsme byli na podzim virem zasaženi tak, že jsme se stali „hrůzným příkladem“ pro celý svět (přesto, že u nás neumírá více lidí než při „běžné“ sezónní chřipce). Vždyť také ostatní země přece otevřely své hranice. I jejich občané jezdili na dovolenou do Chorvatska a spol. I tam byla "opatření rozvolněna. Čím to, že právě u nás to takhle vybuchlo?

Odpověď je neradostná, ale jasná (její důkladné zdůvodnění a prokázání provedu v knížce, kterou připravuji jako pokračování té s názvem Úder): šlo o masívní umělé infikování, které nás mělo „postavit do lajny“. Bez něhož by nebylo možné, aby „vzpurný“ Babiš přijal šílené zelené a dluhové plány Bruselu, které z nás mají definitivně učinit bruselský (berlínský) protektorát.

Konspirační teorie? Nikoli. Konspirační praxe. Uměle se k nám "importovaly" jiné kmeny (mutace) viru, než jsme měli na jaře. A také jejich rozsev i „zásah“ byl daleko hlubší. Naši „přímořští rekreanti“ to jen posílili – a jsou také dobrým zdůvodněním "pádu". Výzvy, které přicházely od Petrů Fialů (ODS) a řady dalších ještě na konci srpna, a které odmítaly vládní pokusy o rychlejší „utažení šroubů“, jsou dnes zapomenuty. Titíž dnes stejně dramaticky Babišovi vytýkají „letní nečinnost“.

Léčba miliardáři
V době, kdy ve Švédsku navzdory narůstajícím počtům nakažených otevírají domy seniorů a vyzývají starší spoluobčany k „normálnímu životu“, u nás máme locdown – s nímž vzhledem k lynčovací mediální strategii většina veřejnosti souhlasí. Je to přitom stejný lynč (jenže ve větším) jaký provedla média vůči Prymulovi. Stejná metoda. Stejný cíl: vládnout strachem. Znovu a znovu je nutno opakovat: Ti, u kterých masívní testování objeví přítomnost viru, zdaleka nejsou (a nebudou) všichni nemocní! Kdyby se takto testovalo cokoli jiného, skácelo by se naše zdravotnictví každý měsíc.

Jistě je dobré udržovat v rozumné míře protinákazová opatření – protože prostě nemůžeme ještě zcela přesně vědět, co má uměle vytvořený virus „za lubem“. Ale rozhodně není nebezpečnější než všechny jeho předchozí (rovněž umělé) varianty. Byl však politicky daleko nejúčinnější, protože na něj byla připravena nikdy nevídaná celosvětová kampaň globalistických médií – včetně těch našich. Agendu médií celého západního světa ovládají tři globální agentury, které patří Rockefellerům a Rothschildům. Od nich se odvíjí mainstream v každé zemi.

Mimochodem: Blesk, který Prymulův „skandál“ rozpoutal, vlastní jeden z českých miliardářů Daniel Křetínský, Babišův zásadní byznysový soupeř – právě tak jako miliardář Bakala, vlastnící mediální impérium, v němž je také například Respekt. Oba tituly jsou úzce napojeny na tajné služby – a mají proto přístup například k různě „uniklým“ policejním spisům. Blesk vše rozpoutal – a hned ráno byli u Prymuly jako první redaktoři Respektu, kteří s ním natáčeli skandalizující rozhovor. Žijeme ve světě, v němž nic není náhoda.

Čtěte ZDE: Asociace odborníků: Opatření vlád proti Covid-19 jsou nepodložená, nebezpečná a protiprávní. Živí česká vláda paniku? Virus není obecným ohrožením. Pochybná funkce roušek a zločinná vakcinace? Obrovské škody

Léčba unií
Při kladení všech jinde nezmiňovaných otázek a hledání odpovědí (budeme v tom samozřejmě pokračovat) na tento „skandál z jiné dimenze“, nesmíme ovšem spouštět ze zřetele to nejpodstatnější: cui bono, v čí prospěch se celé tohle děsivé představení hraje. Hlavní část tajenky se dozvíme po 3. listopadu: Tedy zda se podařilo pomocí „biologické zbraně“ vyhrát globalistům „občanskou válku“ proti Donaldu Trumpovi, nebo jestli se tamní voliči přece jen nestaly ovcemi. Jiná věc jsou připravené volební podvody "hlubokého státu" – ale je otázka za miliardu, zda budou na Trumpa stačit.

Totožná otázka pak platí i pro nás. Způsobí virová globalistická „zbraň poslední naděje“, že se naše naděje na obnovení suverenity státu rozplynou? Pokud ano, pak jsme právem přišli o letošní oslavu jeho založení. Protože pokud nás připoutání k unii pomocí nesplatitelných dluhů a domnělé „bratrské pomoci“ (nic nového bolševici všech barev nikdy nevymyslí) bude brzy stát přísun muslimských migrantů a kompletní změnu ve vedení (protektorátní) vlády například pány Bartošem či Fialou, pak teprve pozdě pochopíme, jak byly protesty a demonstrace proti „lockdownové totalitě“ důležité - a proč proti nim soudruzi tak divoce zakročili – přestože neměly naději něco aktuálně změnit.

Pak pozdě pochopíme, proč Hamáček úspěšně zopakoval Štěpánův „gambit“ s policejní provokací. Proč Zeman musel souhlasit s urychlenou výměnou Prymuly zlikvidovaného (ne)generálem Koudelkou. Proč se Babiš pokorně omlouval za něco, co nezpůsobil. Proč si dva dny předtím řekl pirátský Bartoš o post premiéra. A porozumíme desítkám dalších jevů a souvislostí, které ovšem už nebudou hrát žádnou roli, protože opustit bruselská železa se stane prakticky nemožné.

Ostatně právě proto soudím, že začít vážně pracovat na czexitu (který je daleko možnější, než si zmanipulovaná většina veřejnosti připouští) je již věcí života a smrti našeho státu a národa. Není to Covid-19, ale architekti a instrumentáři „přeformátování“, kteří stojí za ním. Popravený Roman Prymula byl jen bezvýznamný pěšák.

Teď jsme na řadě my.
Přílohy
20201024134304_babis-zeman-prymula-koudelka-koronavirus.jpg
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Co všechno může COVID-19 přinést?

Příspěvek od Alois »

Bez komentáře:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozk ... .seznam.cz

Pro jistotu text:

Rozklad důvěry. Podívejte se na zoufalství, ke kterému vede covid-19
KRISTINA CIROKOVÁ



10:00
„Jsme na hraně smysluplnosti státu.“ Varování, které přichází v době, kdy vláda nemá u lidí dostatek důvěry, že zvládne koronavirovou krizi. Jak se projevuje frustrace? Podívejte se v autorské reportáži Kristiny Cirokové.

Článek
Pocity zoufalství, nespokojenosti. K tomu absolutní rozklad důvěry ve vládu a také chudoba, kterou zatím nechceme vidět. Mezi lidmi, kteří obrací svou frustraci proti covidu-19, natáčela reportérka Kristina Ciroková další díl publicistického pořadu Terén.

„Je to buzerace od státu, vyloženě buzerace zbytečnými nařízeními,“ zaznívá v reportáži. „Chcete mi snad říct, že jsem přišel o práci kvůli covidu? To je jen manipulace,“ tvrdí další z účastníků Manifestace za svobodu a pravdu odsuzující teror a manipulaci.

Měl by kabinet premiéra Andreje Babiše za nezvládnutí pandemie koronaviru nést i trestní odpovědnost? A co dalšího, před čím jsme dosud zavírali oči, koronakrize v naší společnosti odkryla? Jak a proč jsme se do tohoto stavu dostali?

Podrobnosti v úvodním videu.


A co zamčení ekonomiky?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cim- ... .seznam.cz

Nejen lékaři a vědci, ale i někteří ekonomové volají po tvrdém lockdownu. „Dlouho jsem si to nemyslela, ale dnes jsem přesvědčená, že k lockdownu stejně dojde. Čím dříve, tím lépe,“ myslí si ekonomka Eva Zamrazilová.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Věřte nevěřte

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/duse ... .seznam.cz

Nová Duškova předpověď: Brzy přijde útlum epidemie
PETR HOLUB

Foto: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz
Ředitel ÚZIS Ladislav Dušek.
13:36
Nová predikce šíření koronaviru podle ředitele Ústavu pro zdravotnické informace a statistiku (ÚZIS) Ladislava Duška: na konci listopadu by podle optimistického scénáře mohlo být pod sedm tisíc nakažených denně.
Článek
Do konce listopadu poklesne denní průměr pozitivních testů na covid-19 pod sedm tisíc. Celkový počet hospitalizovaných pacientů s covidem se sníží ze současných osmi tisíc o tři tisíce. Pomalu se začnou uvolňovat lůžka JIP, která dnes využívá 1200 pacientů s koronavirem.

Tak zní nejpravděpodobnější verze dalšího vývoje epidemie podle modelu, který o víkendu vypracoval ředitel Ústavu pro zdravotnické informace a statistiku (ÚZIS) Ladislav Dušek.
„Epidemie už neeskaluje podle vysoce rizikových scénářů,“ uvedl expert.

Koronavirus v číslech: Za neděli přibylo 3 608 nakažených
1:29
Před týdnem připouštěl ÚZIS čtyři varianty.
Optimistická vycházela z předpokladu, že říjnová opatření proti šíření koronaviru budou fungovat stejně jako na jaře a reprodukční číslo R opět klesne na úroveň 0,73. Proti tomu se stále počítalo s variantou, že přes zákazy zavedené ministrem Romanem Prymulou se číslo R udrží na hodnotě 1,5.
Nově ředitel Dušek považuje za nejhorší možnou variantu číslo 1,2. Počet hospitalizovaných při ní dosáhne koncem měsíce listopadu 25 tisíc, a nemocnice by tedy pro ně musely rezervovat polovinu své kapacity. Pesimistická varianta z minulého týdne však odhadovala, že už v polovině listopadu obsadí nemocní s diagnózou covid-19 dohromady 35 tisíc lůžek.
Foto: Seznam Zprávy
Jak se může vyvíjet počet pacientů v nemocnicích podle nové prognózy ÚZIS.
Naopak podle optimistického scénáře se koncem měsíce počet nakažených sníží pod tři tisíce denně, tedy na úroveň z druhé poloviny září, a nemocnice se začnou postupně vyprazdňovat. Tak rychlý konec epidemie však ředitel Dušek nečeká, protože se číslo R dosud drží na hranici 0,9. Pokles nakažených tedy bude pomalejší, jak ukazuje „středně příznivý scénář“.
Zdravotníci navíc stále čelí vážnému riziku, kterým je podle ÚZIS „vysoký podíl i počet nákaz mezi seniory, zásah zranitelných skupin a sociálních zařízení“. Jen za uplynulé tři dny měly pozitivní testy více než dva tisíce občanů ve věku přes 75 let. Přitom podle dosavadních zkušeností umírá 5–10 procent příslušníků nejstarší generace, pokud se u nich koronavirus zjistí.

Foto: Seznam Zprávy
Vývoj šíření nákazy mezi seniory.



A VAKCÍNA JE NA SVĚTĚ
Jen pokud je to pravda a jedná se opravdu o vakcínu

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/skve ... .seznam.cz
Přílohy
obrázek_2020-11-09_153605.png
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Tak a je po problémech s virem. Přijela nám do republiky pomoc v podobě lékařů z USA, Německa a Británie. Hurá, to nás zachrání od všech zavirovaných případů! Tak jako by v uvedených zemích neměli svých problémů málo. Viz:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koro ... aty-129213
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vojen ... 47ab5f122/

"V úterý si byli prohlédnout polní nemocnici v Letňanech, Ústřední vojenskou nemocnici a jednali se zástupci ministerstva obrany a zdravotnictví. Ale jestli se vůbec zapojí, se teprve ukáže. „Zatím není jasné, jak budeme pomáhat. To se uvidí v nejbližší době,“ řekl Právu mluvčí ambasády USA Griffin Rozell".- novinky.cz
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/us ... 091215_tkr

Tak k nám přijede na pomoc cca15 lékařů a my posíláme 29 lékařů na pomoc Slovensku viz:
https://www.mocr.army.cz/informacni-ser ... sko-63059/

Jsme asi všichni idioti, když naše zdravotnictví je přepracované, ministr svolává České lékaře, kteří pracují v zahraničí, ti na něj serou a my posíláme lidi do zahraničí na pomoc. Nemocnice oslovují privátní ordinace, jestli jim nevezmou pacienty na lůžka např. infuze, protože nemají místa. A kdo pak bude stát s nataženou rukou a žádat od vlády peníze navíc? Určitě ne zdravotníci v privátu, kteří jsou v první linii, denně ošetří několik možná i několik desítek pacientů s covidem a nikdo si jich v konečné fázi ani nevšimne. A co obvoďáci, zavření v ordinacích a chlubí se, jak ordinují on line přes počítač? Ti by měli stát v první línii! S pacienty nepřijdou do styku a čekají si v pohodě na pravidelnou měsíční kapitační platbu od pojišťoven. A pak věřte prohlášením a slibům vlády, že je lékařů nedostatek a když vykládají, jak dovezli stovky dýchacích přístrojů ze zahraničí a že je jich dost. Proč tedy musí lékaři v nemocnicích vypínat 70 leté lidi od přístrojů a dávat je mladším 40-50 letým? Je to ta samá situace, jako na jaře v Itálii. Přijďte se rozloučit s vaším rodinným příslušníkem, bohužel nemáme přístroje a asi pochopíte, že je musíme dát mladším. Já toto nikdy nepochopím. K čemu zde máme vždy připravenou vládu, která všechno ví a všechno zvládá? Není to hoax ani konspirace ani výmysl. Opírám se o informace, kterým mohu věřit. A když nechali za víkend umřít 2 lidi v nějaké menší nemocnici, jak to vypadá v celé ČR? Říká se, že je všeho dost i lůžek. A asi není, opět lži i žvásty? Nebo špatná organizace jako s testy pro seniory? Neměli by už jít někteří lidé, kteří se v této situaci neosvědčili a dělají svými blbými rozhodnutími jen chyby, už konečně do prdele? Řekl bych, že se budou držet zuby nehty, stát je pro ně zlatý důl, který dobře nese a blbí voliči jim opět dají svůj blbý hlas. Klidně mohou bez bázně a hany zůstat a škodit dále.
Přílohy
Toto by měli někteří povinně fasovat
Toto by měli někteří povinně fasovat
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

COVID-19 vs. CHŘIPKA

Příspěvek od Alois »

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakt ... .seznam.cz


Vědci srovnali covid-19 a chřipku

Fakta pro popírače: Vědci srovnali covid-19 a chřipku
JIŘÍ BURÝŠEK

Data ze studie francouzských vědců na grafu níže v článku.

14:12
Studie publikovaná v časopise The Lancet porovnávala lidi hospitalizované buď s chřipkou, nebo s covidem-19. Došla k závěru, že nebezpečí, které covid-19 pro člověka představuje, je násobně vyšší než u chřipky.

Článek
Ve veřejném prostoru se stále dokola objevuje jedno téma: Je covid-19 jako chřipka?

Francouzští vědci se rozhodli toto srovnání seriózně probádat. Svá zjištění publikovali v nové studii, která zkoumala bezmála 90 tisíc pacientů hospitalizovaných s covidem-19 a 45 tisíc pacientů s chřipkou. Ke srovnání využili Francouzskou národní databázi, která obsahuje záznamy všech hospitalizací v zemi. Studie je již recenzovaná a vyšla ve čtvrtek v týdeníku The Lancet.

Časopis The Lancet
The Lancet je jeden z nejstarších odborných medicínských časopisů na světě. Jeho založení anglickým chirurgem Thomasem Wakleym se datuje do roku 1823.

Jde o recenzovaný medicínský týdeník. Znamená to, že všechny texty jsou podrobeny recenzním řízením odborníků, kteří se na výzkumech nepodíleli. Jedná se o určitou formu kontroly.


Kdy člověk začíná být infekční? Průvodce nákazou covidem-19
7. 11. 12:58
Medián věku hospitalizovaných pacientů byl 68 let v případě covidu-19 a 71 let v případě chřipky. Pro pacienty s covidem-19 bylo častější, že trpěli na vysoký tlak, cukrovku a nadváhu. U chřipky se pak objevovali častěji pacienti s chronickým srdečním selháním, dýchacími obtížemi, cirhózou nebo chudokrevností.

Po samotné hospitalizaci se u pacientů s covidem-19 rozvinula plicní embolie, respirační selhání nebo mozková mrtvice častěji než u pacientů s chřipkou. Ti měli pak častější průběh s infarktem myokardu nebo srdeční arytmií.

Pokud jde o úmrtnost hospitalizovaných, vyšší byla u pacientů s covidem-19, a to téměř trojnásobně. Celkem 16,9 % ve srovnání s chřipkou, kde vědci vypočítali úmrtnost na 5,8 %.


Neznamená to ale, že je covid-19 „třikrát smrtelnější“ než chřipka, jelikož studie zmiňuje i celou řadu dalších rizikových faktorů včetně toho, že hospitalizace těžkého průběhu onemocnění covidem-19 byly častější než ty kvůli chřipce.

Jako možné důvody vyšší smrtnosti covidu-19 vědci uvádějí kromě komorbidit pacientů také samotnou patogenitu viru (tedy v podstatě jeho schopnost vyvolat onemocnění), imunitu v populaci a různorodost imunitních reakcí na infekci. V celkové úmrtnosti může navíc hrát roli také zátěž, kterou na zdravotnictví covid-19 vyvíjí, protože velké množství případů v příliš krátkém čase způsobuje nedostatek zdravotní péče i pro těžce nemocné pacienty.

Zkoumané případy covidu-19 totiž pocházejí z jara letošního roku, zatímco zkoumané případy chřipky se řadí do sezony 2018/2019.

Hospitalizací mladších s covidem-19 je méně, jsou ale smrtelnější
Počet hospitalizovaných dětí (0–18 let) byl u covidu-19 jen 1,4 %, zatímco u chřipky byl podstatně vyšší, a to 19,5 %. U dětí mladších pěti let hospitalizovaných s covidem-19 byla ale naopak častěji nutná intenzivní péče – konkrétně 2,3 %. V případě chřipky šlo o 0,9 % .

U dospívajících (11–17 let) byla úmrtnost při hospitalizaci s covidem-19 desetkrát vyšší než s chřipkou: konkrétně z celého vzorku šlo o pět úmrtí z 458 hospitalizací v případě covidu-19 (1,1 %) a jedno úmrtí z 804 v případě chřipky (0,1 %). U dospívajících pacientů také v případě covidu-19 převládala i nadváha nebo obezita.


Velké rozdíly
Data o pacientech hospitalizovaných s covidem-19 a sezonní chřipkou se výrazně liší. Virus SARS-CoV-2 (způsobující nemoc covid-19) vede častěji k dýchacím obtížím a vyšší úmrtnosti, píše se ve studii. U dětí je sice poměr hospitalizací s covidem-19 nižší než u chřipky, úmrtnost v případě hospitalizací je ale vyšší. Studie ovšem také upozorňuje, že malé počty případů pacientů v nízkém věku toto konkrétní zjištění omezují.

Další zjištění v této studii zdůrazňují důležitost odpovídajících preventivních opatření proti covidu-19, stejně jako pro vakcínu a léčbu, píší vědci.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Došlo mi toto video na téma očkovat ano či ne a pod. Nebudu ho propagovat, ale ani zatracovat. Zkrátka, ať si každý udělá názor sám. Mezi lékaři jsou odborníci, ale i diletanti jako ve všech oborech.

Možná názor američanky Dr. Madej stojí za poslechnutí, před 14 minutou záznamu: cit.:.......nemocnice a lékaři kromě toho jsou finančně motivování diagnostikovat COVID-19............ To se děje i u nás.

https://rumble.com/vc7qok-vyjden-lka-z- ... du-19.html
Radek7777
Příspěvky: 260
Registrován: 16 črc 2016, 20:54

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Radek7777 »

Přidávám odkaz na velice zajímavý názor lékaře z Hranické nemocnice, na záležitosti okolo Covid-19. Řekl bych, že tohle přesně odpovídá reálné situaci a to nejen u nás, ale celosvětově. Vlastní zkušenosti v první linii jsou přece ty nejrelevantnější. Pana doktora bych viděl nejraději na místě ministra zdravotnictví, ať už tam je konečně někdo, kdo používá mozek. :x
Je to na 30minut, ale stojí to za to poslechnout.

https://www.youtube.com/watch?v=AQlroX0 ... C3%BDTroll

Až zas nějaký rouškarián, nebo svědek COVIDův napráská tohle video k cenzuře, ať rovnou nechá cenzurovat i údaje od Českého statistického úřadu.

Domácí úloha:
Spočítejte, kolik lidí umřelo první březnový týden roku 2018 navíc proti březnovému průměru za několik předchozích let? Potřebné informace najdete na webu ČSÚ v grafu na spodku stránky (posouvat doprava a doleva):
https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr...
Úloha pro lepší počtáře: Kolik lidí zemřelo navíc nad průměr z jiných let v době od prosince 2016 do února 2017?
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Radku, smekám před Tebou! Dal sis práci s hledáním na ČSÚ a výsledek je jasný. To si musí udělat každý sám.
Včera jsem mluvil se známým zubařem a sdělil mi, že nemocnice dostávají na 1 lůžko kovidové mnohem víc peněz, než na lůžko normální. A pak si můžeme domyslet, že je výhodnější držet pacienta s kovidem na lůžku než " normálního". A ze statistiky vyplývá, že nárůst je cca 1200 mrtvých a s průměrem to nijak nehlo. Zatím.
Je zajímavé se kouknout na období, kdy nejvíce umírá lidí. Myslím, že nás tahají za nos a asi to některým vyhovuje.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Očkovaný člověk může být infekční

Příspěvek od Alois »

miri1
Příspěvky: 333
Registrován: 01 črc 2015, 22:27

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od miri1 »

Jak píšete někomu to zkrátka vyhovuje a chce aby ta čísla byla pořád TOP .
Jako když se pacient ptá: "Doktore, kdy skončí epidemie koronaviru?" - "Nevím, já se o politiku nezajímám"
A myslím, že následující by šlo taky v pohodě aplikovat: - až ta karanténa skončí, co kdybychom se domluvili a některým lidem to prostě neřekli ?
miri1
Příspěvky: 333
Registrován: 01 črc 2015, 22:27

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od miri1 »

k tomu obrázku lze dodat - kdo by kontroloval nějakou roušku?? vždyť i policisté jsou jak je vidět jen lidé.
Nebo viz následující obrázek
obr 2.jpg
obr 2.jpg (69.22 KiB) Zobrazeno 7567 x
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

První data o očkování z Izraele

Příspěvek od Alois »

Izrael má data o účinnosti první dávky vakcíny. Hlásí dobrou i špatnou zprávu
LUKÁŠ MAREK


5:30
Izrael má první data vypovídající o účinnosti vakcíny od Pfizeru po podání jediné dávky. Výsledkem je nadějná zpráva, že dávka zpomaluje riziko šíření viru o 50 %. Nemálo očkovaných ale na druhou stranu vakcína neochránila.

Článek
Očkovací „rychlík“ Izrael tento týden zveřejnil zajímavá data o efektivitě vakcíny firem Pfizer a BioNTech po podání první ze dvou dávek. Izrael je podle The Times of Israel získal od stovek tisíc lidí, co už mají první polovinu očkovacího procesu za sebou. Výsledky analýzy tamní ministerstvo zdravotnictví prezentovalo jako předběžné.

Vyplývá z nich jedna nečekaně dobrá zpráva. V období do 14 dnů po aplikaci první dávky totiž podle dat vakcína u daných jedinců snižuje riziko přenosu covidu-19 o celých 50 %. Podle vysoké úřednice ministerstva zdravotnictví Sharon Alroy-Preisové tento závěr vychází ze srovnání výsledků koronavirových testů lidí, kteří vakcínu už dostali a kteří nikoliv.


Izrael slibuje přednostní očkování pro přeživší holokaustu po celém světě

Co to znamená? Jde minimálně o signál, že vakcína od Pfizeru nechrání jen před propuknutím nemoci s příznaky, ale i před samotnou infekcí, a tudíž i dalším šířením viru očkovanými. A to je velká věc. Otázka, jestli vakcína funguje i jako prevence šíření viru očkovanými na další lidi, nebo „jen“ jako obrana proti horšímu průběhu nemoci, totiž dlouhodobě patří mezi ty nejpalčivější a nikdo ji ještě nedokáže spolehlivě zodpovědět. 50procentní účinnost už po první dávce u vakcíny Pfizeru dává přinejmenším velkou naději, že to bude fungovat.

V izraelských médiích se objevila i další odlišná čísla vztahující se k této otázce. Kromě ministerstva je zveřejnila i největší zdravotní pojišťovna Clalit, podle níž se šance infekce po 14 dnech od první dávky snížila na 33 %, druhá největší pojišťovna Maccabi mluví naopak o 60 %.

Alroy-Preisová k tomu ještě podotkla, že ve skutečnosti definitivně nelze možnost dalšího přenosu koronaviru vyloučit ani u těch, kteří nejsou infikováni. Může se tak podle ní stát v případě, že se virus člověku drží v jeho nosní sliznici. Odtud ho může teoreticky přenést na další lidi, aniž by se virus uchytil v jeho těle a reálně došlo k infekci. Takový přenos ale zůstává neprozkoumán a ve srovnání s infikovaným jedincem nemusí mít velký význam.

Celý článek v odkazu

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/skve ... .seznam.cz
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Čekal jsem na nějakou dobrou informaci, která přispěje k většímu optimismu.

Jsme stále nejhorší zemí v oblasti úmrtí na koronavirus. Mnoho opatření vypadá, že jsou k ničemu. Lidé se začínají bouřit, podnikatelé zavírají firmy už s definitivní platností - pomoc je nedostatečná, o očkování se vedou diskuze, zdali to má cenu, když i očkovaný může nakazit okolí a pokud vůbec bude vakcína od Pfizeru v požadovaném množství (mají omezit dodávku) a objevují se první zprávy z hromadného očkování v Izraeli, které vypadají všelijak. Nová mutace viru je už i v Česku a šíří se. Němci chtějí před Čechy zavřít hranice nebo v lepším případě testovat.
A čísla k dnešnímu dni?
R=0,8, včerejší nárůst 4222, v nemocnici je 5741 a zemřelých S KORONAVIREM 15369.

Co k tomu dodat? Mohu jen konstatovat, že v mém okolí nakažených resp. těch, co prodělali virus - přibývá. Nouzový stav stále trvá a nevypadá to na brzké zásadní uvolnění. Dobrá zpráva je, že 2 téměř 90 leté ženy v mém okolí mají viruse bez potíží.

Zkrátka vše vypadá na houby. A kdo za to může? Já ne. Já nevydávám nařízení, které jak to vypadá jsou k hovnu. Ani jsem nevyhlásil nouzový stav. Do epidemie hovoří v TV každý, kdo má v zadku díru a ty informace podle toho vypadají. Pobavit se můžete nad Šlachtovými dřisty u Soukupa, který odešel z ÚOOZu proto, že z něj Babiš slíbil udělat ředitele policie. A jak vidno neudělal. V TV řekl, že t.č. buď se žádná zlodějna neděje a nebo to policie prostě nevyšetřuje. Vyberte si. A perlička z jeho úst - "v nouzovém stavu se zakázky dávají z ruky - bez výběrového řízení". Třeba za 10 ti násobnou cenu konkurence. Nebo nějakému kamarádovi či firmě s trestnou minulostí majitele - jak známe. A to nejsou tisíce, snad milióny či desítky miliónů, které mohou někdy v rozpočtu chybět.
Má otázka je: Proč by se dělala trestná organizovaná činnost, když se dá krást legálně? Stejně to zaplatíme z našich daní, poplatků, zboží a pod.

Ale hlavu vzhůru. I ovce jednou budou volit svého pastýře. A kdo se nezajímá, nečte, nesbírá si informace tvoří dav se kterým jde a dělá, že se ho to netýká. A další perlička, šéf Pirátů chce se Zemanem hovořit o budoucím premiérovi. Že by Bartoš premiérem?
Zní to jako kravina, ale pokud se to správné stádečko nažene správným směrem, dokonale naservírují informace ať se nemusí číst ani přemýšlet, naslibují nesmysly a nemít žádný názor - pánbůh s námi.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

A tak jsme se těšili na uvolnění a stal se přesný opak. Merklová pohrozila, že pokud budeme uvolňovat, zavře mezi námi hranice. Je faktem, že se to sere v celé Evropě, ale my stále jedni z nejhorších.
Ale pozor, dobrá zpráva! Němci mohou jako jediní v Evropě vyrábět čtvercovou čokoládu Sport!

V odpovědích na otázky vysvětlujeme novinky, které začnou platit o půlnoci z pátku na sobotu.

Jaká je změna v antigenním testování?
Vláda rozhodla, že testovat se zdarma pomocí antigenních testů mohou Češi jednou za tři dny. Doposud to bylo jednou za pět dnů. Tato změna podle ministra zdravotnictví Jana Blatného platí až od pondělí 1. února. Změna přichází hlavně kvůli pendlerům do Rakouska a Německa, jimž nyní tamní vlády nařizují pravidelné testování.

Testy placené z veřejného zdravotního pojištění vláda už dříve prodloužila na neurčito, neboť podle ministra Blatného jsou dobrým nástrojem, jak odhalovat bezpříznakové lidi s covidem-19.

„Je to jednak pomoc pendlerům, ale také je to jedna z věcí, která má potenciál snižovat nálož v populaci,“ vysvětlil šéf resortu zdravotnictví.

Jak se mění podmínky ubytování?
Poskytování ubytovacích služeb je jednou z mála změn, které vláda provedla. Nově je možné ubytování opravdu pouze pro služební cesty. Dosud možnost ubytování využívali i lidé, kteří přijeli lyžovat i s rodinou, stačilo čestné prohlášení. Nyní je možné poskytnout ubytování v hotelu jen člověku, jenž se prokáže potvrzením od zaměstnavatele nebo objednavatele služby. Vláda si od toho slibuje vymýtit „rodinné“ služební cesty, které v uplynulých dnech ve střediscích zaznamenala.

„Poskytovatel služeb bude povinen tyto dokumenty uchovávat pro možnou kontrolu,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), podle něhož budou i nadále policisté a pracovníci České obchodní inspekce pokračovat v kontrolách ubytovacích zařízení.

Lidé mohou i nadále cestovat na vlastní chalupu. Přenocovat na horách mohou i lidé, kteří si chalupu pronajmou. „Pokud se jedná o nájemní smlouvu, potom je možno toto využít,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Naopak není možné se ubytovat na ubytovací smlouvu.


Vláda: Není prostor pro uvolňování. Máme plné nemocnice a v zemi mutaci
VČERA 21:47
A co obchody?
Vláda nově zakázala prodej na trzích, v tržnicích a ve stáncích. Výjimku mají jen pojízdné prodejny potravin a drogistického zboží v obcích, kde nelze toto zboží zakoupit v jiných prodejnách. O této změně se ministři na tiskové konferenci nezmínili, je přitom součástí dnes přijatého usnesení.

Jinak se ve službách a obchodu nic nemění. I nadále zůstávají otevřené pouze obchody nabízející životně nezbytné zboží, tedy obchody s potravinami, drogerií, krmivy, dětskou obuví a oblečením, květinami a dalším ve vládních nařízeních vyjmenovaným sortimentem.

Uzavřena zůstává většina služeb v provozovnách, především kadeřnictví, pedikúry či různá fitness a wellness centra.

Otevřou se skiareály? A co lanovky pro pěší?
Vleky se nespustí. Hamáček naopak označil horská střediska za velký problém. Vláda také zpřísnila provoz lanovek, takže už nemohou převážet ani pěší turisty nebo sáňkaře. Havlíček se omluvil za to, že naznačoval možné rozvolnění pro lyžaře.

„Skiareálům se musíme omluvit, protože je faktem, že v posledních dnech jsme u nich vzbudili určitá očekávání, bylo to myšlené v dobrém,“ řekl ministr Karel Havlíček. „Je nereálné očekávat, že by se otevřely v příštím týdnu,“ dodal.

Jednodenní návštěvy, jež někteří představitelé vlády v minulosti kritizovali, se neomezují. Kdo si bude chtít se saněmi či běžkami na kopec vyšplhat, vláda mu nebude bránit.


Zákaz výletů na hory nepomůže. Neohlídáme to, zní z Krkonoš
VČERA 15:05
Mění se něco v domovech pro seniory či v nemocnicích?
Dochází k opětovnému zákazu návštěv v nemocnicích. Doposud byly povolené za přísných hygienických podmínek.

I nadále je ale možno v nemocnicích navštěvovat pacienty v terminálním stadiu nemoci či dětské pacienty a také je dovolena účast otce u porodu.

Navštěvovat seniory v domovech důchodců či v LDN je stále možné za dodržení stávajících podmínek, kterými je negativní antigenní či PCR test ne starší než 48 hodin a také respirátor FFP2. „Uvědomujeme si, že senioři za bezpečných podmínek musí mít možnost se setkávat s bližními,“ vysvětlil ministr Blatný.

Co se mění pro autoškoly?
Autoškoly mohou nadále fungovat, ale dochází k drobné změně, kterou je povinné využívání respirátoru FFP2 v automobilu. „Aby lidé byli alespoň touto formou od sebe izolováni,“ vysvětlil Havlíček.

Mění se něco pro školáky?
Ne. I nadále chodí do školy jen první a druhé třídy a také děti z mateřských a speciálních škol. Při možném rozvolnění budou další na řadě žáci devátých tříd a maturanti. Kdy to bude, však ministři zatím neřekli.


Babiš nevyslyšen. Didaktické testy u maturity zůstanou, ruší se slohovky
VČERA 12:17
Mění se něco pro zaměstnance?
Služební cesty by podle vlády neměly sloužit jako záminka k cestování. Jak už zaznělo výše, pro ubytování v hotelu bude nutné se prokázat objednávkou nebo schválením pracovní cesty od zaměstnavatele. Lidé, kteří pracují z domova, by podle Hamáčka skutečně měli pracovat doma.

„Práci z home office nemusíte jezdit vykonávat do hotelu, tu můžete dělat doma. Pokud nemám v ruce objednávku, nevidím důvod, proč bych měl jezdit do Špindlerova Mlýna vymýšlet informační systémy,“ popsal příklad předseda Ústředního krizového štábu Jan Hamáček.

„Neregulujeme trh s bydlením, je možné si zajistit krátkodobý pronájem. Můžete si v klidu pronajmout byt, garsonku a v klidu si pracovat,“ dodal.


Muž, který varoval Babiše, popisuje drtivý dopad nové mutace koronaviru
VČERA 17:39
Mění se PES? Kdy Česko přejde do stupně 4?
Zatím to není ve hře. O rozvolňování opatření se vláda chce začít bavit až ve chvíli, kdy bude v nemocnicích hospitalizováno s covidem-19 kolem 3 000 až 4 000 pacientů namísto současných 6 000. Navíc podle ministra Jana Blatného současný protiepidemický systém PES potřebuje změny, ale s ohledem na situaci a nejistotu, co přinese britská mutace koronaviru, se zatím změny PES odkládají.

„Je připravená nová varianta PES, která má změny ve stupni číslo 5. To jsme ale pozdrželi, protože zaváděla nějaké volnější prvky a na to teď není čas, není možnost,“ řekl Blatný. „Jakmile dojde ke snížení počtu lidí v nemocnicích na 4 000, pak bude tato nová varianta PES představena. Teď kvůli možným mutacím bude potřeba o těch parametrech ještě hovořit,“ dodal ministr.

elý článek: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/preh ... .seznam.cz
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: CORONAVIRUS COVID-19

Příspěvek od Alois »

Dlouho jsem zde nic nedával, poněvadž jsme pořád nejhorší zemí v oblasti viru v EU. Zmatečná opatření, papaláštví, neprůhledná výběrová řízení, Prymula opět zbaven funkce poradce - bo fotbal atd. Hlavním viníkem neúspěchu vládních opatření jsou dle ministra zdravotnictví, Babiše aj. LIDÉ, kteří nerespektují opatření. Takže viník je jasný, stbák se ze své neschopnosti vyvlékl. Ale co do háje lidé mají dělat, když jsou již několik měsíců zavření, nikam se nesmí, zákaz vycházení od 21.00, obchody kromě potravin zavřené a celé to stojí za houby? Nejlépe je těm, kteří sedí doma na řiti, berou až 100% výdělku, nic nedělají a třeba se jen oddávají alkoholismu, který rapidně stoupá a v TV tvrdí, že jedna pětina lidí jsou závislí na alkoholu.
Zkrátka nic pozitivního, kromě slunka za oknem, na celé situaci nevidím.

Ale... Zpráva z Izraele. Nebyla ještě zveřejněna na vědeckém fóru, tak se může jednat spíš o výplod fantazie novinářů či bezva marketingový tah pro vakcínu Pfilzer.
Byl bych rád, kdyby níže uvedené slova byly pravdou. Ale všimněte si podtržených vět a zatím nejásejme.

Vakcína Pfizer/BioNTech zřejmě dokáže zajistit kolektivní imunitu. Informace o rozsáhlé izraelské studii nasvědčují tomu, že zmíněná americko-německá vakcína nejenže účinně chrání očkovaného před onemocněním, ale zároveň s tím i zabraňuje nákaze a riziku jejího přenášení. Pokud se tato informace potvrdí, zásadně tím vzroste společenský význam očkování. Vakcína s touto vlastností by urychlila návrat k běžnému životu – jak už se v Izraeli také postupně děje.


Předmětná nadějná zpráva vychází z neoficiálních informací o studii izraelského ministerstva zdravotnictví a americké firmy Pfizer. Informaci o ní sdělil zdravotnický expert německých sociálních demokratů Karl Lauterbach v rozhovoru pro nedělník Bild am Sonntag.

„Tyto výsledky mají velký význam. Jsou prvním jasným znamením toho, že se očkovaný člověk nenakazí a ani se nestane nakažlivým,“ vyvozuje z informací, které má kromě něj k dispozici mimo jiné i německá tisková agentura (DPA). „Očkování by tak mohlo skutečně zajistit kolektivní imunitu a návrat k normálnímu životu,“ dodal ve zmíněném rozhovoru.

Pode předmětné observační studie klesá riziko těžkého průběhu nemoci po dvou dávkách vakcíny Pfizer o 95,8 procenta, v 98 procentech případů zabraňuje horečce i dýchacím potížím a v 98,9 procenta případů nákaza virem Sars-CoV-2 nevede k nutnosti hospitalizace ani k úmrtí.

Zmíněná studie založená na údajích o 1,7 milionu očkovaných nebyla zatím zveřejněna ani formou tzv. preprintu, neboli nepřipomínkovaného odborného článku, a zatím se nedočkala ani publikace v odborném časopisu. Text studie získali izraelští novináři portálu Ynet a informovala o něm také agentura Reuters. Společnost BioNTech jej však zatím odmítla komentovat.

Izrael pokračuje ve svém ctižádostivém očkovacím programu. Jeho předseda vlády Benjamin Netanjahu očekává, že během 14 dnů bude očkováno 95 procent obyvatel starších 50 let, což už umožnilo od neděle otevřít mnohé obchody a nyní i školy.

Dále čtěte
archiv
Koronavirus ohrožuje svobodnou žurnalistiku. Pomozte nám fungovat dál
Epidemie koronaviru a uzavírání ekonomiky postihlo celou řadu odvětví. Mezi nimi je i žurnalistika, za kterou nestojí žádný oligarcha nebo ...

číst článek »
Izraelský zmocněnec pro boj s koronavirem Nachman Asch nabádal v armádním televizním programu ve vztahu k výše zmíněné studii ke zdrženlivosti s tím, že šíření nákazy koronaviru ještě není dostatečně prozkoumáno. Vyjádřil ale naději, že se v řádu týdnů podaří zjistit víc.

Izrael v neděli rozvolnil část omezení pro ty z občanů, kteří jsou buď očkovaní, anebo nemoc již prodělali a uzdravili se. Stát jim vydává zelenou propustku, s níž smějí do fitcenter, hotelů, divadel nebo na sportovní utkání. Izraelský ministr zdravotnictví Juli Edelstein už také poznamenal na twitteru, že těchto výhod může s okamžitou platností požívat na 3,2 milionu Izraelců. „Zelený pas postupně otevře zemi,“ předeslal už v sobotu premiér Netanjahu.

Potvrdí-li se informace z aktuální izraelské studie o schopnosti vakcíny účinně bránit šíření nákazy, přijdou antivaxeři o svou hojně používanou námitku proti možné praxi vpouštět na hromadné kulturní či sportovní akce jen očkované. V Česku se takto proti tomu ohrazují stoupenci okamurovců a jim podobných populistických stran.

Článek zde:https://www.forum24.cz/vakcina-podle-iz ... oronaviru/
Odpovědět