VÁLKA NA UKRAJINĚ

Odpovědět
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

VÁLKA NA UKRAJINĚ

Příspěvek od Alois »

Nikdy jsem si nemyslel, že zde budu muset psát o válce v Evropě. Vypadalo to, že kovid bylo to nejhorší, co svět v tomto století potkalo a už jsme se těšili na konec tohoto kovidového hajzla.

Dalším problémem, a nemyslím zanedbatelným problémem, se nám i zde na fóru jeví Evropská komise a její stupidní direktivy hlavně v auto i (moto) průmyslu a o greendealu se mi ani nechce psát. To je další zhovadilost, která nás - obyvatele Evropy - žene někam dolů. To slovo volím proto, že zde nechci přímo napsat do prdele. Ale pokud se nevyženou tyto green nesmysly z hlav europoslanců, tak to odskáčeme všichni snižující se životní úrovní a tím pádem letíme dolů, spíš se propadáme. Viz stoupající ceny energií, které lezou nahoru díky špatné politice EK a Německu. Dle slov pořadu na ČT1, pokud bychom nemuseli dodávat energii na EU trh, tak jsme soběstační a cena elektriky by byla u nás výrazně nižší.

Ale od minulého týdne máme zde v Evropě jiný, mnohem vážnější problém. A to válku v Ukrajině. Nevěřil jsem, že Putin opravdu na Ukrajinu zaútočí. Tak to vypadá, že se zbláznil a neví, co dělá. Asi jde ve šlépějích svého předchůdce vojevůdce a hlavně hromadného vraha Stalina. Doufám, že se historie nebude opakovat a toho kgb-áckého magora někdo nebo něco zastaví. Prozatímní sankce Evropy, USA, Kanady, GB atd. o kterých jsem doposud slyšel, jsou jen výsměchem Ukrajině. Pokud to nebude něco zásadního, co Putina zabolí, tak není šance na rychlé ukončení válečného konfliktu. Ano, toto je válka. V roce 1968 byla okupace Československa hlavně armádou Sovětského svazu a naštěstí tehdy nedošlo k velkému krveprolití. Bohužel šrámy na duších mnoha milíónů občanů ČSSR zůstávají dodnes včetně averze proti Rusku. A jak vidno zcela oprávněně.
Ale na Ukrajině je to válka. Umírají lidé, ničí se majetek, vyhánějí civilisty z domovů a pod. Svinstvo.

A že je to opravdu vážné svědčí i fakt, že náš prezident - dosud Putinův řiťolez, otočil o 180 stupňů a najednou dokázal mít ve svém projevu nikoliv samé stupidity chlastem vypatlaného mozku, ale dalo by se říci několik seriózních slov.

Pár článků ze seriózních serverů:

ON-LINE: Válka na Ukrajině
Včera 6:59 • Aktualizováno 14:30
Novinky, ČTK
Ve čtvrtek ráno ohlásil ruský prezident Vladimir Putin útok na území Ukrajiny. „Rozhodli jsme se spustit zvláštní vojenskou operaci zaměřenou na demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny,“ prohlásil v živém vysílání televize Rossija 24 ruský prezident Vladimir Putin. Dění z Ukrajiny vám Novinky přinášejí on-line.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clane ... a-40388138

Rakety dopadly na školku. Ukrajina to označila za válečný zločin
SEZNAM ZPRÁVY, ČTK


Článek
Nejdůležitější informace
Cílem invaze je podle ukrajinského generálního štábu Kyjev.
Střelba se podle DW ozývá už i ve vládní čtvrti. Ruské síly míří do města ze severu a severovýchodu.

Ruské rakety podle deníku Kyiv Independent zasáhly školku v Sumské oblasti. Na místě jsou mrtví i vážně zranění. Ukrajina mluví o válečných zločinech.

Prezident Volodymyr Zelenskyj v noci uvedl, že i s rodinou zůstává ve městě, kam už pronikli „nepřátelští sabotéři“.

Rusko už ovládlo stotisícové město Konotop na severovýchodě, podle serveru Euromaidan Press to potvrdil ukrajinský generální štáb.

Podle Zelenského zemřelo za čtvrtek 137 ukrajinských občanů, vojáků i civilistů. Rusko podle ukrajinských úřadů ztratilo už přes tisíc vojáků.

Rusko nabízí Ukrajině diplomatická jednání v běloruském Minsku, kam je připraveno vyslat svoji delegaci. K jednáním předtím vyzval Zelenskyj.

Během čtvrtka USA, EU, Británie a další státy oznámily vyhlášení nových, dosud nejtvrdších sankcí. Rusko chystá protisankce.

Evropská unie připravuje další sankce. Podle FT zmrazí účty napojené na Putina

Evropská unie zahájila po čtvrteční výzvě prezidentů a premiérů přípravu třetího balíku sankcí, který má dále oslabit ruský finanční či energetický sektor.

V rámci třetího balíčku sankcí se EU podle informací webu Financial Times mimo jiné chystá zmrazit majetek ruského prezidenta Vladimira Putina a ministra zahraničí Sergeje Lavrova.


ON-LINE: Rusové vstoupili do Kyjeva. Ukrajinci chtějí metropoli bránit za každou cenu. Zelenskyj chce jednat s Putinem

Útoky ruských vojsk zasahují i obydlí civilistů.
Situace v Kyjevě se od rána mění. Do hlavního ukrajinského města dorazily ruské jednotky, slyšet jsou výbuchy i střelba. Lidé se pokouší dostat mimo město, ale to se stává čím dál obtížnějším. Mezitím evropští lídři stále debatují o konečné podobě sankcí, které uvalí na Rusko.

https://www.forum24.cz/on-line-kyjevem- ... -spojencu/


KONČÍ SVĚT TAK, JAK JSME HO ZNALI? A KDE SE PUTINOVY TANKY ZASTAVÍ?

Podcast: S reportéry a redaktory Respektu přímo z Ukrajiny i z redakce

Andrea Procházková, Hana Řičicová
24. 2. 2022 | aktualizace 24. 2. 2022 22:13


Ruský prezident Vladimir Putin dnes krátce po čtvrté ráno oznámil vstup vojsk na Ukrajinu. Slova o invazi či válce nepoužil, mluvil o „speciální vojenské akci“ na východě Ukrajiny a bezprecedentní krok odůvodňoval absurdním tvrzením, že je potřeba Ukrajinu „denacifikovat“ a „demilitarizovat“ a zabránit tak agresi ukrajinské armády, aniž o takové aktivitě existují důkazy. Následující hodiny jsme mohli sledovat, jak se ruské vojenské jednotky přesouvají na ukrajinské území. Končí svět tak, jak jsme ho dodnes znali? Kde se Putinovy tanky zastaví? A vědí lidé na Ukrajině, kde se mohou schovat a kam mají případně utíkat? Poslechněte si podcast, ve kterém Andrea Procházková hovoří s reportéry Ondřejem Kundrou a Tomášem Brolíkem na Ukrajině a s šéfredaktorem Respektu Erikem Taberym a zahraničním redaktorem Jiřím Sobotou.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: VÁLKA NA UKRAJINĚ

Příspěvek od Alois »

Dějí se různé i hrůzné věci. Například byly odstaveny proruské dezinformační weby. Konečně! Z čeho naši spoluobčané nyní budou čerpat své zhovadilosti, aby předvedli svou "politickou jasnozřivost"? Mnoho hlupáků - bohužel i z našeho okolí - si bude muset nesmyslné kokotiny vymýšlet sami, aby předvedli svou duchaplnost třeba na FB. Chudáci. A těm, kteří schvalují válku na Ukrajině, by chtělo dát pár facek.

Sdružení zablokovalo dezinformační weby. Jde o bezpečnost státu, říká šéf..Čtenáři se nedostanou na osm webů. Doporučila to vláda i bezpečnostní složky.

Článek
V pátek odpoledne zveřejnilo sdružení CZ.NIC, které spravuje internetovou doménu .cz, zprávu, že se rozhodlo – po souhlasu vlády – zablokovat osm dezinformačních webů. A to v souvislosti s válkou Ruska proti Ukrajině.

„Nám přišlo, že situace je mimořádná a že závažnost nepravd, které ty weby publikují, už dosáhla takové intenzity, že musíme konat,“ říká šéf sdružení Ondřej Filip v rozhovoru pro Seznam Zprávy.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... sef-190489



Byl jsem upozorněn Wedosem - správcem mých domén, že si máme dávat pozor na mailware, který je aplikován v přílohách typu xls - tedy EXCELU. Mé doporučení : Neotvírejte poštu s extenzí xls, rar, gz, zip, img apod. Pokud odesílatele neznáte, poštu vymažte. Další info viz blog Wedosu:

25 ÚNORA, 2022 OD WEDOS
Probíhající kybernetická válka se může dotknout i vás, připravte se na to!

Veřejně odsuzujeme invazi ruských ozbrojených sil na Ukrajinu, která je aktuálně doprovázena i silnými kybernetickým útoky ze strany Ruska.

Současná válka není pouze válkou zbraní, ale je to současně i kybernetická válka, která se může dotknout i vás. Sepsali jsme následující zásadní doporučení:

Na internetu se organizují skupiny, které chtějí bojovat v kyberprostoru. Vznikají tak další dopady, které se mohou dotknout i vás. Již nyní probíhají silné DDoS útoky a očekáváme, že budou silnější a silnější. Stejně tak počítáme s pokusy o napadení či smazání dat.

Zálohujte
Teď jsou vaše data (a jejich zálohy) to nejcennější, co máte. Považujte cokoliv, co není zálohované (ideálně mimo internet) za (potencionálně) ztracené. Vzhledem k aktuálnímu dění tedy důrazně doporučujeme držet alespoň 1 kopii záloh offline. Offline zálohou myslíme kopii dat, která není na stroji nebo úložišti, které by bylo připojené k internetu (nebo spíše k nějaké počítačové síti).

Nevíme, co přijde v následujících dnech. Rusko na Ukrajině použilo úplně nový malware HermeticWiper, který maže data. Jak uvádí Národní ústav pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB), tento malware už je aktivní i v Litvě a Lotyšku. Dalším cílem může být klidně Česko a vy a vaše data.

Je třeba si uvědomit, že systémy jakéhokoliv hostingu mohou být napadané a to nejjednodušší a nejrychlejší, co může útočník udělat, je smazat data jak ostrá (a živá), tak i i ta záložní. Takové případě se již v historii několika hostingům staly. A nyní to riziko roste, protože nevíme jak se bude Česká republika angažovat v pomoci Ukrajině. Čím více budeme pomáhat a Rusko bude zatlačeno do kouta, tím více se může mstít i touhle cestou

Vzhledem k tomu, jak je Internet postaven a kolik má úzkých hrdel, může masivní kybernetický útok klidně ochromit celou ČR i na několik dnů nebo týdnů. A to vám zcela upřímně říkáme jako společnost, která má v Česku jednu z nejlepších DDoS ochran a ustála nejsilnější DDoS útok v dějinách ČR. Mimochodem minulý týden (z 18.02 na 19.02.2022) jsme ustáli další velmi silný útok a tento týden jsme byli opakovaně pod velkým množstvím mimořádně silných DDoS útoků (článek s detaily se připravuje).


PATRIA FINANCE Sankce proti Rusku - dle mého názoru a asi jsme všichni zaznamenali nechuť některých států souhlasit s odstavením Ruska od SWIFTU. Hlavní odpůrce je náš soused Německo. Taky jsem zaslechl, že Němci měli problém schválit dodávky zbraní Ukrajině, které oni sami nevyrobili. Ale asi jsem špatně slyšel. Zde odkaz:

https://www.respekt.cz/agenda/pod-tlake ... ozu-zbrani
Již odpoledne německé úřady přestaly blokovat předávku původně německých zbraní - houfnic z Estonska a protitankových střel z Holandska - na Ukrajinu. Zároveň německá vláda i pod tlakem evropských spojenců a veřejného mínění přestala bránit vyloučení Ruska z mezinárodního platebního systému SWIFT. Právě Německo by důsledky těchto sankcí a pravděpodobnými odvetami Ruska bylo zvláště postižené: z 55 procent závisí na ruském plynu, německé firmy v Rusku investovaly a banky půjčily miliardy eur.


https://www.patria.cz/zpravodajstvi/492 ... ysledky_PD

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie se v noci na dnešek shodli na zavedení dosud nejtvrdších sankcí proti Rusku za jeho agresi na Ukrajině. Postihy mají omezit ruský přístup ke kapitálu, míří na energetiku, dopravu či obchod. Zasáhnou také 70 procent ruského bankovního trhu, řekla po skončení více než šestihodinové schůzky předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová. Český premiér Petr Fiala prohlásil, že prosazoval "maximální možnou míru sankcí". Nové sankce proti Rusku ve čtvrtek oznámily Spojené státy a Kanada, zavádí je také Japonsko a Nový Zéland.

EU:

Šéfové unijních států se shodli na tom, že chtějí sankce, které budou mít "masivní a tvrdé" následky. Podle von der Leyenové mimo jiné znemožní ruské elitě ukládat své peníze v Evropě. Zakázáno bude dodávání klíčových součástek ruským rafinériím, což podle šéfky EK překazí jejich modernizaci. Omezen bude také přístup Ruska ke klíčovým technologiím, včetně například polovodičů. Rusko také již nebude z EU moci dovážet náhradní díly pro letecký průmysl.

Sankce se týkají i vydávání víz. Diplomaté, byznysmeni a další významní lidé již podle von der Leyenové nebudou mít do EU privilegovaný přístup.

"Putin se pokouší podrobit si přátelskou evropskou zemi. A snaží se překreslit mapu Evropy silou. Nesmí v tom uspět, a neuspěje," prohlásila po jednání von der Leyenová na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina.

"Za Českou republiku můžu říci, že jsem pro maximální možnou míru sankcí, i včetně těch kroků, o kterých můžeme mít pochybnosti," řekl novinářům po summitu Fiala. Narážel tím na debatu o vyřazení Ruska z mezinárodního platebního systému SWIFT, které navrhovala řada zemí v čele s pobaltskými státy. Kvůli odporu některých zemí jako Německo či Itálie však toto opatření požadované Ukrajinou nezískalo potřebnou jednomyslnou podporu lídrů.

Podrobnosti sankcí by dnes měli projednat unijní velvyslanci a odpoledne je na mimořádné schůzce definitivně schválit ministři zahraničí.

USA:

Americký prezident Joe Biden oznámil "silné" ekonomické sankce proti Rusku poté, co Moskva podle jeho slov zahájila brutální útok na ukrajinský lid. Nová opatření míří proti dvěma největším ruským bankám - VTB a Sberbank, proti dalším představitelům ruských "elit" i proti vývozu telekomunikačního vybavení a dalších technologií. Spojené státy a jejich spojenci podle Bidena omezují schopnost Ruska účastnit se globální ekonomiky.

"(Ruský prezident Vladimir) Putin je agresor. Putin si tuhle válku vybral a jeho země ponese následky," prohlásil Biden při prvním vystoupení před novináři poté, co ruské jednotky ráno zahájily ofenzívu na Ukrajině. Šéf Kremlu podle Bidena celé měsíce plánoval útok na sousední zemi a odmítl diplomacii.

Spojené státy stejně jako Evropská unie dlouho dopředu avizovaly "zdrcující" protiruské sankce v případě ruského vpádu na Ukrajinu. Biden řekl, že nově představené kroky budou mít pro ruskou ekonomiku vysokou cenu, "jak okamžitě, tak dlouhodobě". "Úmyslně jsme tyto sankce navrhli s cílem maximalizovat dlouhodobý dopad na Rusko a minimalizovat dopad na Spojené státy a naše spojence," uvedl.

USA začnou nově blokovat aktivity čtyř významných ruských bank, dohromady se tak podle Bidena americké sankce týkají institucí, které disponují majetkem o objemu bilionu dolarů (přes 22 bilionů Kč). "To znamená, že veškerá aktiva, která mají v Americe, budou zmrazena," řekl šéf Bílého domu.

Podrobnosti o novém sankčním balíčku následně začaly publikovat jednotlivé složky americké vlády, přičemž Bílý dům oznámil, že největší ruská banka Sberbank a jejích 25 dceřiných společností bude odstřiženo od amerického finančnictví. "Tento krok omezí přístup Sberbank k transakcím prováděným v dolarech," píše úřad prezidenta USA. Sankce proti VTB jsou podle prohlášení ještě tvrdší a mimo jiné zakazují Američanům styky s danou institucí a jejími přidruženými společnostmi.

Dalším terčem amerických kroků je dovoz vyspělých technologií do Ruska. Biden přišel s odhadem, že nové sankce USA a jejich spojenců připraví Rusko o více než polovinu dovážených "high-tech" výrobků. Agentura Reuters informovala, že americké ministerstvo obchodu vydalo nové podmínky týkající se vývozu telekomunikačního vybavení, leteckých komponentů, mikroelektroniky a dalších výrobků do Ruska. Dále zavedlo "politiku odmítnutí" pokud jde o vývoz polovodičů, počítačů nebo laserů.

USA zároveň rozšiřují seznam osob postižených sankcemi poté, co v úterý v rámci prvního kola jmenovaly výkonného ředitele banky Promsvjazbank Pjotra Fradkova či šéfa internetového giganta VK Vladimira Kirijenka. Mezi novými jmény jsou výkonný ředitel ropného koncernu Rosněfť Igor Sečin a také šéfové dvou běloruských bank. "Jsou to lidé, kteří osobně profitovali z počínání Kremlu a měli by sdílet bolest," řekl Biden.

Podle amerického prezidenta Washington a jeho partneři omezí schopnost Rusů podnikat se zahraničními měnami a "být součástí globální ekonomiky". Neoznámil ale snahu vyřadit Rusko z mezinárodního platebního systému SWIFT, což je krok, po kterém volá kromě jiných i ukrajinská vláda. Když byl Biden tázán reportérem, na co ještě čeká, odpověděl, že dnes přijatá opatření zacházejí ještě dál a že vyloučení Ruska ze SWIFT nemá dostatečnou podporu v Evropě.

Ke zpřísnění sankčního režimu Bidena nevyzývali jen zástupci Ukrajiny, ale i politici z obou hlavních amerických stran. Šéf Bílého domu se ovšem musí ohlížet také na dopady sankcí na americkou ekonomiku, v níž podobně jako v Evropě dochází ke zdražování klíčových položek jako jsou energie. Biden včera mimo jiné slíbil, že jeho vláda se při zavádění sankcí snaží veškerými dostupnými nástroji "chránit americké rodiny a podniky před rostoucími cenami na čerpacích stanicích".

Británie, Japonsko, Austrálie, Nový Zéland:

Británie v odpovědi na ruský útok na Ukrajinu oznámila dosud největší balík protiruských sankcí. Zasáhne více než 100 jedinců a subjektů, mezi nimi bývalého zetě ruského prezidenta Vladimira Putina a několik oligarchů. Londýn zároveň zmrazí aktiva ruských bank a vyřadí je z britského finančního systému. V plánu je příprava zákonů, které omezí finanční a exportní styky s Ruskem, oznámil včera britský premiér Boris Johnson v parlamentu.

Japonský premiér Fumio Kišida uvedl, že Japonsko rozšíří sankce proti Rusku na tři oblasti, včetně finančních institucí a vývozu vojenského vybavení. Podle agentury Reuters zároveň řekl, že udělá vše pro omezení ekonomického dopadu ukrajinské krize na Japonsko.

Australský premiér Scott Morrison oznámil, že jeho země rozšíří sankce vůči některým prominentním ruským občanům a zákonodárcům. "Společně s našimi partnery budeme pracovat na vlně sankcí a na dalším zvyšování tlaku na Rusko," uvedl na tiskové konferenci.

Nový Zéland v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu oznámil cílený zákaz vstupu ruským činitelům a zákaz obchodu s ruskými vojenskými a bezpečnostními složkami.

Mobilizace na Ukrajině, Kyjev hlásí 137 mrtvých ukrajinských občanů a 800 mrtvých ruských vojáků

Ruská armáda ve čtvrtek ráno zahájila rozsáhlý letecký, námořní i pozemní útok na Ukrajinu. Svůj domov muselo opustit zhruba 100.000 lidí a několik tisíc jich odešlo do sousedních zemí, hlavně do Moldavska a Rumunska. Od začátku ruské invaze na Ukrajinu přišlo o život 137 ukrajinských občanů, vojáků i civilistů. Dalších 316 Ukrajinců bylo zraněno, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Ruské ztráty podle ukrajinského ministerstva obrany činí 800 vojáků. Média včera upozorňovala, že informace o počtu mrtvých není možné nezávisle ověřit.

Zelenskyj kvůli ruské invazi na Ukrajinu včera (ve čtvrtek) nařídil všeobecnou mobilizaci, informovala ukrajinská média. Podle agentury Interfax-Ukrajina se mobilizace "bude realizovat 90 dnů počínaje dnem nabytí účinnosti výnosu".

Ukrajinskou metropolí Kyjevem dnes nad ránem otřásly dva silné výbuchy. Podle poradce ukrajinského ministra vnitra Antona Heraščenka se jednalo o ruské střely s plochou dráhou letu či balistické rakety, informovala agentura Unian.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

DRÁBOVÁ:Válka boří tabu.

Příspěvek od Alois »

Drábová: Válka boří tabu. Němci zřejmě omilostní jádro

Všechno zlé je k něčemu dobré, že by Němci dostali rozum v oblasti jaderné energie? Asi jim podzimní blackout nadělal těžkou hlavu. Doufám, že svitla naděje i pro spalovací motory.
Viz video s Drábovou:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... .seznam.cz
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

BABIŠOVY FIRMY STÁLE OBCHODUJÍ S RUSKEM

Příspěvek od Alois »

Co nato říci? Vždyť víme, co je to za stbáka a že mu peníze nesmrdí. A to mluvíme o naštěstí bývalém premiérovi a doufám, že ne o kandidátovi na prezidenta. Snad ho do voleb prezidenta zavřou.

Babišovy společnosti i nadále obchodují s Ruskem


FORUM 24 MONITOR / zpráva
Publikováno 4. 3. 2022

Investigativní deník Neovlivní.cz zveřejnil informace o tom, že firmy bývalého premiéra Andreje Babiše stále dodávají své zboží do Ruska a současně posílají kremelskému režimu platby za plyn.

Redakce investigativního deníku oslovila společnost Agrofert s dotazem, zda koncern přerušil byznys s Ruskem, zatím se jim ale ani přes urgenci nedostalo odpovědi. Redakci se však podařilo v jednotlivých firmách holdingu nasbírat neoficiální informace, podle kterých se ukazuje, že žádný centrální pokyn k zastavení byznysu na území Ruska nepřišel.

„Normálně pokračujeme dál, nikdo nic nezastavil,“ vyjádřil se například manažer jedné z holdingových společností, která roky obchoduje s Ruskem.
https://www.forum24.cz/babisovy-spolecn ... -s-ruskem/


Hostem Ptám se já byla šéfka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová.
seznam.cz
Osmý den války na Ukrajině vyděsila svět zpráva o ostřelování a následném požáru Záporožské jaderné elektrárny, která je největší jadernou elektrárnou v Evropě. Ukrajinská strana informovala, že nejdřív kolem půlnoci přišel ruský útok a následoval požár, který hasičům nebylo zprvu umožněno uhasit.

V průběhu čtvrtečního dopoledne přišly zprávy o tom, že ruské vojsko jadernou elektrárnu obsadilo. Dle slov ředitele elektrárny nebezpečí radiace nehrozí a její zaměstnanci dál zůstávají na místě a kontrolují stav bloků.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v reakci na dění kolem Záporožské elektrárny v mimořádném projevu prohlásil, že pokud v objektu dojde k výbuchu, „bude to konec všech, konec Evropy, evakuace Evropy". Podle šéfky Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Drábové ale mají lidé sledovat zprávy Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE), která situaci v elektrárně sleduje.



Cena ropy na světových trzích nadále láme rekordy. Té ruské se to ale netýká, a je dokonce nabízena s rekordní slevou. Přesto o ni není zájem, pro nakupující je totiž nyní velkým problémem přeprava a obchod.

Článek
Obchodníci se v posledních dnech marně snaží prodat ruskou ropu, a to i s nabízenou rekordní slevou. Důvodem jsou nově vzniklé potíže s dopravou a platbami v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu. Zatímco tedy globální ceny ropy navyšují svá maxima, o ruskou ropu není zájem.

Podle britské poradenské společnosti Energy Aspects téměř 70 procent exportu ruské ropy nemá kupce. Společnost Trafigura, která je významným světovým obchodníkem s ropou, nabízela v úterý náklad ruské ropy s cenou o 18,6 dolaru za barel níže, než stojí ropa Brent. I tato rekordní sleva však nenašla kupce ochotného podstoupit riziko.

Narušení ruského exportu ropy se zintenzivnilo ve středu, protože další země a společnosti odmítaly dovážet a přepravovat ruskou ropu. Nejméně deset tankerů nedokázalo najít kupce, uvedla agentura Reuters.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

JSME S VÁMI, UKRAJINO!

Příspěvek od Alois »

Rok 2018, Sraz Goldwing klubu Ukrajina, Užgorod.
Proč do nich Rusi střílejí?
IMG_1243W.jpg
IMG_2188W.jpg
IMG_2227W.jpg
IMG_2281W.jpg
IMG_2284W.jpg
IMG_2296W.jpg
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

JSEM HRDÝ NA SVÉHO PREMIÉRA!

Příspěvek od Alois »

Zaznělo včera na Barandovské TV J. Soukupa. Ukázal fotky všech našich porevolučních premiérů a ke každému měl nějaký komentář.
U současného premiéra prof. P. Fialy se zastavil a prohlásil (v souvislosti s návštěvou Ukrajiny), že je rád, že může konečně prohlásit: "Jsem hrdý na svého premiéra".
Souhlasím, i když jsem pronesl poznámku, jestli to není zbytečný risk jet do centra Rusama obklíčeného Kyjeva ještě s premíéry (PL a SLO). Kdyby se to Rusi dozvěděli, tak by je jistě zlikvidovali.
Ale jejich cesta přinesla své ovoce a myslím, že to byl heroický a velmi viditelný diplomatický čin. Zelenskému to pomohlo, Ukrajině také a EU teď musí něco dělat a rozhýbat své líné a dobře placené prdele. Nejlépe směrem k odchodu.
Ano, naše vláda to dělá velmi dobře. Nejde cestou rozhazování peněz, ale cestou rozumu ve všech oblastech. A jejich popularita stoupá. Leč musí počítat s tím, že jejich postupu mnoho lidí nebude rozumět a třeba ani nebudou chtít. Hlavně ti, co půjdou za každou cenu proti proudu, aby se předvedli a ukázali svou blbost a neschopnost si něco přečíst a hlavně pochopit. Toto není vláda hlupáků, jak jsme byli za posledních 8 let zvyklí.

22.3.2022 - Viděl jsem fotku premiéra s výšeuvedeným nápisem. Ať si tlučhubové, kteří mu vzděláním, intelektem, zkušenostmi atd. nesahají ani po kotníky, kritizují, nadávají a urážejí. Ale máme premiéra frajera, na kterého jsme dlouho čekali.
PREMIER.png
Přidám zde jeden odkaz na rozhovor s doc. Robejškem:
https://www.radiouniversum.cz/robejsek- ... -prohraje/


Anonymous napadli „ruský facebook“. Milionům lidí odtajnili děsy války
Dnes 9:08 –22.3.2022 Moskva
Richard Novák, Novinky
Terčem masivního hackerského útoku se na konci minulého týdne stala sociální síť VKontakte, která je ruskou obdobou Facebooku. Přihlásilo se k němu hnutí Anonymous, které více než 12 milionům uživatelů odtajnilo děsy války.

Podle vlastních slov poslali hackeři milionům uživatelů „upřímný vzkaz“. V něm popisují, co se ve skutečnosti děje na Ukrajině, že jde o agresi ze strany Ruska, a nikoliv o „speciální vojenskou operaci“, o které neustále hovoří Kreml a státem ovládaná ruská média.

„Žádný ze zadaných úkolů údajné speciální operace nebyl splněn, Ukrajinci se semkli a agresorovi vzdorují,“ stojí ve zprávě.

Celý článek zde:

https://www.novinky.cz/internet-a-pc/be ... .seznam.cz
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: VÁLKA NA UKRAJINĚ

Příspěvek od Alois »

Na EXPO 2020 v Dubaji (dnes EXPO skončilo, termín byl prodloužen o dva roky bo kovid) byl stánek Ukrajiny. Je celkem překvapivé, že na všech zdech 4 patrového stánku byly vzkazy návštěvníků z celého světa, které vyjadřovaly podporu Ukrajině. Našel jsem tam i úsměvný vzkaz z Indie: Indie bude podporovat Ukrajinu. A někdo tam připsal: Kdy?

Poláci se opět vytáhli a připravili nejen v Polském stánku, ale i v Ukrajinském koncert Karoliny Ciché (harmonika a klávesy) na podporu Ukrajiny. V jejím repertoáru byla i ukrajinská píseň, polská a dal. Všechny měly nějaký vztah k současné situaci- viz program na fotce.

I když se nesemkl úplně celý svět proti této válce, tak je vidět, že tato situace ve světě není lidem lhostejná. A to je dobře.
Přílohy
IMG_0489W.jpg
IMG_0489W.jpg (292.9 KiB) Zobrazeno 1245 x
IMG_0505W.jpg
IMG_0505W.jpg (274.67 KiB) Zobrazeno 1245 x
IMG_0507W.jpg
IMG_0507W.jpg (303.04 KiB) Zobrazeno 1245 x
IMG_0508W.jpg
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

DEZINFORMACE

Příspěvek od Alois »

Včera byl na ČT pořad o dezinformacích, které se šíří ve spojitosti s válkou v naší republice. Byl to člověk, který se dezinformacemi zabývá, takže žádný diletant. Trvalo to asi 15 min a redaktorka se ho celkem zajímavě ptala.
Asi všichni ví, že když začala válka na Ukrajině, tak u nás zablokoval NIC několik proruských serverů. Ano, ten člověk hovořil JEN o dezinformacích, které pocházejí z Ruska a to dlouho před válkou. Tvrdil, že se Putin na to připravoval, proto běžela poměrně silná proruská kampaň a tvrdil, že spousta lidí dohnala až k tomu, že lžím začali věřit.
Co to jsou za lidi, kteří se nechají zmanipulovat? Většinou lidé s exekucemi, kteří kampani propadli. Dle mého názoru, jsou tito lidé ekonomicky i duševně slabší a nedovedou se v tomto složitém světě orientovat. Proto vytloukají dluh dluhem a dostávají se do závislosti a exekucí. Psychicky labilní člověk snázej podlehne byť i stupidní informaci.

Druhá skupina jsou lidé, kteří v životě toho moc nedokázali a uchylují se k šíření lží, aby na sebe upozornili. Toto bych řekl je hlavní motiv rádoby domácích "politiků", kteří se snaží zviditelnit a předvést okolí svými stupiditami a čekají, že najdou spojence. Je to dle mého názoru touha o zviditelnění např. sbíráním lajků na FB.

Jak se tak koukám kolem sebe a tak k tomu přispívá i nicnedělání v pandemii, nezaměstnanosti a v důchodu, asi i zpodpantoflizovaného jedince, který řeší útěk před dominantní a možná i trochu hloupou manželkou k seberealizaci na FB. Jak jednoduché je šířit stupidity bez toho, aby je člověk vůbec četl nebo aby se nad nimi zamyslel. To po těchto šiřitelích nelze chtít. Vždyť jsou nejchytřejší na zemi a jestli je někdo odborník nebo vzdělaný člověk s obrovskými zkušenostmi - vždy je blb. Bohužel tito jedinci nesahají těmto cílům jejich kritiky ani po palce u nohou, proto nemohou jejich argumentům rozumět. Ale přece pro zalkoholizovaného zamindrákovaného přisírače platí, že čemu nerozumím, tak to je špatně a dotyčný je blbbec. Proto se lze na FB dozvědět, že celá vláda jsou samí blbci, kteří ničemu nerozumí.

Největším šiřitelem dezinformací je dle rozhovoru Facebook, který má algoritmy na šíření lživých informací. Uvedl, že např. díky FB se poskládala Alkaida a začala dělat své teroristické akce.

Proč se tyto informace šíří? Je to prý velmi dobrý byznys, tak jako obchod s dětmi, bílým masem či prodej drog. Touto odpovědí jsem byl velmi překvapen a po pravdě jí moc nerozumím.

V době kovidové prý věřilo lživým informacím 30% lidí a dokonce někdy až 50%!!!!

Samozřejmě t.č. nechybí i válečná propaganda. Neustále slyšíme, co udělali Rusi, ti to zase házejí na Ukrajince atd. Někdy sám nevím, čemu věřit. Leč je dost zdrojů i mainstreamových, kde lze informace dohledat a porovnat s těmi jinými. Během válek se vždy šířila propaganda, která měla pomoci té či oné straně. Je hodně dokumentů z II. světové a činnosti Goebelse. My to známe z doby komunistů, jak do nás hustili lži o SSSR a nesmysly o KSČ a o okupaci v r. 1968.

Ať je to ve válce Ruska s Ukrajinou jak chce, nemá Putinova armáda na Ukrajině co dělat! A toto ať si proruští hlupáci uvědomí.
Alois
Příspěvky: 1872
Registrován: 23 dub 2011, 00:08
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: VÁLKA NA UKRAJINĚ

Příspěvek od Alois »

Vývoj války jde pomalu. Píše se, že Rusům dávají Ukrajinci na prdel. Objevuje se plno falešných zpráv, že už ani nevím, co zde psát. Možná to, že sem cestují maďarští cigoši, kteří posbírají dávky a dělají bordel. Sice je posílají zpět, ale ekonomických uprchlíků přibývá a je těžké je všechny prolustrovat.

Tento týden v pořadu J. Soukupa byl Okamura. Koukal jsem jen chvíli a zaujal mě Soukup, jak se pořád drží za hlavu a neustále říká: Pane Okamuro, už ne, to přece nemůžete říkat..... Dle jeho názoru (Okamury) bychom měli přestat dodávat zbraně na Ukrajinu, ať se válka co nejdřív vyřeší. A hned zítra by měl někdo zajet do Moskvy a domluvit levné dodávky plynu. Toto může vyslovit jen člověk bez jakékoliv špetky smyslu pro demokracii, svobodu, bezpečnost a bez smyslu pro cokoliv a bez jakékoliv znalosti současné situace ve světě. Ani to hovado by to nahlas nevyslovilo! To si může špitat doma pod peřinou a ne veřejně v TV pořadu. Netušil jsem, že je to takový magor, který se nedá přerušit a opakuje jedno a totéž pořád dokola..... Bohužel se obávám a možná se toho i bojím, že určitě i takový hňup má své příznivce, kteří mu slepě vyjadřují podporu. A je jich 11 %. Chudáci.

Včera kvůli blbovi odešla část poslanců z parlamentu.
Odpovědět