Lepší počasí jsme si ani nemohli přát - posuďte sami: výška, tlak, teplota, rosný bod...

Cestou do Hranic na Moravě, kde se připojil Gaston s Martinou a Radena, jsme bravurně zvládli i připojování ke koloně za jízdy - Rosťa ve Staré Vsi, Kaštan, Bogdan, Boba a další u Příbora. Po příjezdu do základního tábora na záchytném parkovišti pod Hostýnem jsem všem prozradil, že rozhodně nemám žádné povolenky a kudy mám v plánu se na vrchol Hostýna dostat. Poté, co pominulo všeobecné zděšení, část jezdců se vydala do blízké hospody a Tomáš, který přijel s Kaštanem, se jal telefonovat a telefonoval tak mocně, až vytelefonoval povolení k vjezdu po regulérní přístupové cestě. Jenže to už hlavní vrcholové družstvo v sestavě 3+1 (kdo asi, že?) bylo na cestě k alternativní cestě na Hostýn. Nakonec se vrcholové družstvo setkalo na vrchu Hostýna s částí jezdců, kteří využili Tomášovi šikovnosti a vyjeli nahoru po hlavní asfaltové cestě.
Druhá hlavní zastávka byla ve Vsetíně v hospodě U krbu, kde jsme se dosyta všichni najedli. Tady se k nám připojil Harsst a odpoledne jsme společně dojeli přes Valašskou Bystřici do Rožnova, kde byla vyjížďka oficiálně ukončena a jezdci se rozjeli do tří stran - na ValMez, na Bílou a na Frenštát.
Děkuji všem za parádní vyjížďku, zejména pak zato, že mne nikdo nechtěl ukamenovat, když se dozvěděl, co se skrývalo za tou "Expedicí", a zejména za to, že nikdo neodolal lákavému volání sirén a nevydal se se mnou, Gastonem a Radenou po té alternativní cestě, protože to bych asi ukamenován byl. A taky děkuji Tomášovi za operativní vyřízení povolenky a děkuji i Kaštanovi, že vzal Tomáše s sebou na naši vyjížďku.
Pokud má někdo dost odvahy, aspoň se podívat, kudy že to vrcholové družstvo jelo, koukněte tady na video a pár fotek:
http://maarty-videos.blogspot.cz/2012/0 ... 72012.html