Ahojte všichni
konečně jsem se přinutil něco napsat k akci Faaker - protože, když je venku pěkné počasí, tak mi je počítač celkem ukradený - tak až nyní pár řádek. Vše již bylo řečeno přede mnou a pěkně to Luděk a Marta vystihli, nám s Ilonou ten mumraj přišel skoro jako minulý rok, tak nás nic nevykolejilo -jen jsme konstatovali, že těch stánků s HD bylo letos více a několik jich bylo i z ČR (našli jsme tři a člověk to nepozná dokud neuslyší jakousi povědomou řeč, a jednou se prozradili kamionem).
.....abych se pohnul dále - když nás v sobotu ráno všichni "spolubojovníci" opustili a odjeli si klidně domů, tak jsme zůstali s Ilonou sami jako dva sirotci, ale o to více jsme si udělali fajn sobotu - po ránu jsme vyrazili na Villacher Alpenstrasse, v klidu jsme si ji projeli i se zastávkou na vyhlídce, nahoře jsme si dali cca hodinový relax. Cesta byla fajn, potkali jsme všeho všudy jen pár motorek, něco málo bylo aut - ty jsme ale samo sebou šmikli cestou, nejlíp se předjíždějí před zatáčkou, alespoň dle mého vkusu.

- start na Villacher Alpenstrasse.jpg (173.2 KiB) Zobrazeno 4194 x

- zastávka před vrcholem Villacher Alpen strasse.JPG (230.01 KiB) Zobrazeno 4194 x

- vyhlídka před vrcholem Villacher Alpenstrasse.JPG (241.51 KiB) Zobrazeno 4194 x

- ...... před vrcholem Villacher Alpenstrasse.JPG (114.48 KiB) Zobrazeno 4194 x

- relaxace na Villacher Alpenstrasse.JPG (150.89 KiB) Zobrazeno 4194 x
... no a odpoledne jsme se vydali na cesty - řekli jsme si, že si něco projedeme, tak jsme vyrazili do světa a dle fotek je vidět, že jsme stihli jen tu Evropu - jak je vidět byli jsme jen v Paříži a přes Prahu jsme to vzali zase zpět a ....... večer zase na Faaker

- výlet z Faakru do Paříže ......JPG (144.09 KiB) Zobrazeno 4194 x

- a z Paříže jsme to vzali přes Staromák ......JPG (171.31 KiB) Zobrazeno 4194 x
samo, že si dělám trochu srandu, ale jen trochu - odpoledne jsme opravdu vyrazili směr Klagenfurt, kde je stálá expozice miniatur světových zajímavostí a památek Minimundus - vše je provedeno v měřítku 1:25, tak člověk může porovnat vzájemné velikosti - a zjistí, že co si myslel, že je velké, je oproti jiným stavbám téměř nicotné.

- minimundus.JPG (135.25 KiB) Zobrazeno 4194 x
Před cestou jsme se posilnili viener schnitzelem a vyrazili směr Villach.
Na zpáteční cestě jsme to vzali projížďkou kolem jezera Woerther See do Veldenu, kde je jak už psala Marta ta správná pařba zvoucí se Faaker, trochu nasáli tu atmosféru motorek a lidí našlapaných ve všech bistrech a hospodách a pokračovali k tomu "nepravému" Faakru okolo jezera Faaker See.

- Faaker v podvečer.JPG (93.95 KiB) Zobrazeno 4194 x
Protože jsme byli sami, tak jsme si dali nejprve horní stage, poslechli kapely, něco koupili a za tmy jsme se přesunuli na spodní stage a prošli si ji celou a když už jsme se rozhodli, že Faaker 2016 uzavřeme, tak jsem narazil na stánek, kde jsme si koupil ten helvétský kříž na motobrašnu, co mi olámal cca před měsícem na Arnice pod Lopeníkem místní "nabušený" domorodec.
Tak nějak vypadal Faaker 2016 a jestli bude ještě nějaký se uvidí - já jsem tak vycítil, že v nejbližší době asi nebude, i když nikdy člověk neví.
Bylo nám se všemi fajn a zase příště na další akci
Ahoj Milan