ALPY-7/2011 - GROSSGLOCKNER
-
Re: ALPY-7/2011 - GROSSGLOCKNER
To seš dobrej. Já sháním zadní pneu. Mám tam ještě cca 2,8 mm, ale asi to vyměním. Nevím, jestli ten 1mm vydrží.
tak to jsi Marty jednička. No kdyby náhodou někdo poteboval nepromokavý oblek, mají ho u nás, v tmavě zeléné barvě za 166 Kč a to jakoukoliv velikost, dvoudílný, v zápěstí gumička a přes to volně, což se mi líbí.
to by ti mělo vydržet, zase to nebude tolik km. Možná pojedu s vámi na Slovensko, s rodinou nejedu na dovolenou, tak mě nic nebrání, budeš totiž už pryč beze mne.
Drazí Spolualpinisti a spolualpinistko, počítá se ještě z nějakou předjízdovou schůzkou ???????? Star-zdar LÁĎA
-
Ano ve čtvrtek v 18.00 v MB u Hanky. Bude to jen chvilka, žádné vysedávání.
já se každopádně nezúčastním, přibyly starosti, ale zvládnu to. Když by bylo něco podstatného, doufám, že mi dáte vědět touto formou. Jsem nekonfliktní, takže nemusíte mít strach, že bych se vám v něčem postavil na zadní a přizpůsobím se rozhodnutí všech. zatím čau
Jimy
Jimy
-
Jimy, nic Ti neřeknem a postavíme se ti tak či onak. Jsme ve většině, víš?
-
Jimy, celou dobu jsme Tě pomlouvali a na ničem jsme se nedomluvili. Jen samé nepodstastné vjecy: Odjezd v neděli v 9.00 od Benziny za klimkovickým tunelem na D1, Ty se přidáš na pumpě ve Vyškově a Boby ve 12 na pumpě OMV na dálnici směr Brno-Znojmo. Jednotná měna Euro, jednotný klub SRCZ a jednotné pití: pálenka. Rosťa spí s Bobym, Ty s Laďou, M+M a já ještě nevím.
to mě bylo jasné, proto jsem volal, abych vám přerušil nit.
Eura mám, pojištění mám, no nevím, kdy dojde na virágo, ale asi v sobotu, jen zkontroluji kapalina a nafouknutí, umyjí ji trochu, ať aspoň při výjezdu je čistá. No doufám, že Láďa moc nechrápe, abych se vyspal
Jimy

Jimy
Pěkný den vespolek , a hlavně "účastníkům zájezdu" 
Bando , závidím vám ten zájezd , ale moc vám ho přeji .
Užijte si to , dávejte na sebe pozor , kuwa , suchou !!! a hlavně bezpečnou
stopu a dokumentujte , pak se podělíte o zážitky . Tak mě napadlo , vy jste
vlastně takový pionýři , prošlápnete nám ostatním cestičku
Držte se .

Bando , závidím vám ten zájezd , ale moc vám ho přeji .
Užijte si to , dávejte na sebe pozor , kuwa , suchou !!! a hlavně bezpečnou
stopu a dokumentujte , pak se podělíte o zážitky . Tak mě napadlo , vy jste
vlastně takový pionýři , prošlápnete nám ostatním cestičku

Držte se .
Jimy, já bych to s tím umýváním motky nepřeháněl. Počasí bude asi přímo výtečné:
http://www.alpy.net/pocasi/pocasi-zell-am-see.php
http://www.alpy.net/pocasi/pocasi-zell-am-see.php
tak to máš pravdu, to abych koupil nepromoky i na motorku, ale teď beze srandy, přemýšlím, zda neřešit nějaké nepromoky i na nohy, máte někdo nějaký dobrý nápad? Něco lehce navlékací. Možná by to chtělo vzít si rovnou gumáky 

osobně navrhuji navštívit obchod s rybářskými potřebami a koupit si broďáky, k otmu pak ještě nějaký gumový plášť
Zdarec bando, přeji hodně pěkných zážitků na té vaší cestě vytoužené. Maarty doufám ,že to nejedeš v kapsáčích a otevřené přilbě jak máš ve zvyku.
Vzpomeň na loňské Krpáčovo
Dám za Vás malou modlitbu u svatého Kryštůfka, aby Vás to počasí tolik nezlobilo. Čus 

Marty, čteš mi myšlenky, nemusím ale navštěvovat obchod, ty boty mám doma a jsou celkem teplé (jsou jen zelené), když si vezmu do nich ještě termoponožky, tak to bude o.k. Každopádně si beru i na ruce pogumované pracovní rukavice. Nejsem nějaký zmrzlík, no na tebe nemám, ale nedokážu si představit jezdit celý týden v mokrých kožených botech a rukavicích.
-
Vážení, proč tak skepticky? Pamatuje si snad někdo z Vás, že by předpověď počasí vyšla? Já ne, takže neklesejme na mysli, počasí bude dobré! .....Á propos, kapitán je Maarty, tak ať se stará.
-
Zdarec výletníci, přeji spoustu krásných zážitků, neklouzavou vozovku a hlavně bezpečný návrat opět domů. Nepodceňte oblečení ať to neodležíte. Mě se v loni osvědčily nepromoky z pracovních oděvů-nestály ane 2 stovky, sice jsem v nich byl jako žabička, ale byl jsem v suchu. Lenka se mohla potrhat smíchy, když mě se synem v tom krásném úboru viděla. Ale byli jsme v suchu a to se počítá. V profi nepromoku za velký peníz jsem měl letos vercajk v louži.
Jinak i igelitka na botech docela dobře funguje
,ale bacha na laufy. Tak ať Vám Oskar svítí na cestu a užijte si to.

-
Jo a abych nezapoměl. Zaregistroval jsem ve vysílání Kopřivnické Kabelové telky Lojzu, Charlie a taky Pedra v reportáži o tom srazu na který jsem bohužel nemohl. Takže jste už i filmové hvězdy!!!! Gratuluji. Pedro tebe s Charlie jsem i potkal když jste tu byli, byl jsem v autě ve spárech PČR když jste vyjížděli na hlavní od Bubla ranče.
-
Ahoj všem účastníkům zájezdu....připojujeme se k přání šťastné cesty, pohodového počasí a bohatých zážitků. Viel Gluck auf dem Weg
Pedro+Renka
P.S.
Kastane, kde najdeme odkaz na odvysílanou reportáž z Kopřivnice? Případně ji stáhni na flešku a vlož do mailu. Díky. Rád bych to poslal klukům z Motodědků.
No a co se týká Tvého "zadržení" muži zákona
.... asi jsem si nevšimnul... byli jsme zabráni do sledování provozu.
Jinak bychom určitě zastavili zda nepotřebuješ naši intervenci či pomoc
Doufáme, že Tě naši ochránci nepřipravili o část úspor?! 

Pedro+Renka
P.S.
Kastane, kde najdeme odkaz na odvysílanou reportáž z Kopřivnice? Případně ji stáhni na flešku a vlož do mailu. Díky. Rád bych to poslal klukům z Motodědků.
No a co se týká Tvého "zadržení" muži zákona

Jinak bychom určitě zastavili zda nepotřebuješ naši intervenci či pomoc

-
Ahoj.Reportáž z motosetkání Motodědků a Star-riders v Kopřivnici bude v archívu asi v pondělí-úterý. Pošlu odkaz. A pokud by byl problém se stáhnutím, tak kamarád z kabelovky mi to hodí na flashku. Muži zákona mě nepřipravili o úspory-byl tam známý a spíše mě zdržel, protože si chtěl povídat
- tak jsem zase přežil. Vím, že jste sledovali provoz, protože jste si nevšimli, že se na Vás z auta tlemím a mávám. Dokonce i příslušník mi říkal ať odstavím auto a jdu raději na motorku. Což mi vůbec nepřidalo, protože už tak jsem byl otráven, že nemůžu. Pak se ozvu s odkazem. Zdar.

-
Děkujeme všem za přání a budeme to brát jako rozkaz. Počasí bude tak na termoprádlo, žádné hice, možná i zaprší takže motory nepřehřejeme. Aspoň nám to blbé slunko nebude svítit do očí.
WIr sind in dem Pension Stadlhuber in Kremsmunster in der Linzer Strasse 44. Reise war gut aber letzte ein hundrt kilometeren es war geregnett.
Jungs, was Sie tun und nur schönes Wetter. Benachrichtigen Sie uns weiter.

-
Tak už jsme uprostřed alpských velikánů, ve vesničce Viehhofen a plánujeme zítřejší vyjíďku na GrossGlockner. Definitivně se rozhodneme zítra ráno podle počasí.
A něco málo ze zákulisí: v neděli večer bylo hlavním tématem pokecu "porody" a v pondělí u snídaně jsme zase vehementně řešili hemoroidy a taky jsme se věnovlai problematice smradu na záchodě a prevence proti němu...
A něco málo ze zákulisí: v neděli večer bylo hlavním tématem pokecu "porody" a v pondělí u snídaně jsme zase vehementně řešili hemoroidy a taky jsme se věnovlai problematice smradu na záchodě a prevence proti němu...

-
Uaauuu!!! Tak to je tedy mazec! Klobouk dolů.Kremil píše:http://www.youtube.com/watch?v=sBngfmXsihc
-
Ahoj výletníci, jaká byla cesta? Co hemeroidy?-Předpokládám, že během cesty nikdo z Vás nerodil. Tak co, nesvítilo to blbé slunko do očí, jak psal Lojza? Přeji Vám, ať tam máte počasí lepší než je tady-už zase chčije. Užívejte volno , vyjížďky a čistý Alpský vzduch!!!
Pěkný den výletníci !!!!
Teda vy máte témata . Máte okolo sebe nádhernou přírodu , neskutečné hory
a čistý vzduch a vy probíráte hemeroidy a porody ???
Ale jak se říká , všechno se vším souvisí , že jo
Bando , dýchejte vzduch , dokumentujte a užívejte si to .
Ostrava je totálně v prdeli , počasí jak na podzim , 14 stupňů a furt chčije
Teda vy máte témata . Máte okolo sebe nádhernou přírodu , neskutečné hory
a čistý vzduch a vy probíráte hemeroidy a porody ???

Ale jak se říká , všechno se vším souvisí , že jo

Bando , dýchejte vzduch , dokumentujte a užívejte si to .
Ostrava je totálně v prdeli , počasí jak na podzim , 14 stupňů a furt chčije

Maarty díky za zprávu vaše kroužku mladých zdravotníků. Takže, jaká byla cesta se nedozvíme,jaké panoramata
jste viděli asi taky néé, tož dej aspoň vědět co na ty hemáče platí. A dělejte hoši tak, ať vás všechny najednou nepřeřadíme mezi moto dědky
Netrpělivě očekávám další zprávy z výjezdního zasedání amatérských felčarů
. Mějte se tam hezky a přeji dobré počasí. lajbr

Témata od stolu splnila účel, evidentně vás pobavila. A tak teď něco aktuálního a vážnějšího:
GrossGlockner byl DOBYT
Předpověď počasí byla příznivá, místní taky doporučovali vyjet dnes a ne až zítra. Tak jsme o půl desáté nakopli mašiny a vydali se na HochAlpenStrasse. Počasí nám skutečně celou cestu přálo, zajeli jsme i na FranzJosefHohe vyhlídku. Celkový dojem trochu kazily davy lidí, které proudily tam a zpět. Ale my jsme se tím nenechali otrávit a parádně jsme si to užili. Na zpáteční cestě jsme projeli asi pětikilometrový úsek v dešti, ale jinak sucho a i docela teplo, takže supr, paráda!!
Takže nám můžete závidět a nejlépe nahlas, ať si to taky užijeme...

Předpověď počasí byla příznivá, místní taky doporučovali vyjet dnes a ne až zítra. Tak jsme o půl desáté nakopli mašiny a vydali se na HochAlpenStrasse. Počasí nám skutečně celou cestu přálo, zajeli jsme i na FranzJosefHohe vyhlídku. Celkový dojem trochu kazily davy lidí, které proudily tam a zpět. Ale my jsme se tím nenechali otrávit a parádně jsme si to užili. Na zpáteční cestě jsme projeli asi pětikilometrový úsek v dešti, ale jinak sucho a i docela teplo, takže supr, paráda!!
Takže nám můžete závidět a nejlépe nahlas, ať si to taky užijeme...

-
vyraziť a dobyť GrossGlockner pri takej predpovedi počasia aká bola, môže jedine parta ozajstných nadšencov jednej stopy ... mám vás rád - nech vám to priaznivé počasie vydrží ... a keby náhodou jeden deň nevyšiel, pozor na Bobyho ... v mariáši sa mu v poslednej dobe darí až podozrivo dobre 

ccc24 - zážitok nemusí byť dobrý, hlavne že je intenzívny ...
Pěkný den vespolek ,
Maarty : ZÁVIDÍM !!!!!!!!!!! ale přeju
Kuwa , jste dobří ....
Maarty : ZÁVIDÍM !!!!!!!!!!! ale přeju

Kuwa , jste dobří ....
škoda, že jsme si ho neotestovali včera večer místo rozboru proběhlého dne - to by zcela nepochybně o svoji pověst přišelShrekDaniels píše: a keby náhodou jeden deň nevyšiel, pozor na Bobyho ... v mariáši sa mu v poslednej dobe darí až podozrivo dobre

A krátké ranní zprávy z nočního zákulisí: Výraznými tématy u včerejší pálenky byla poluce a sexuální potřeby psů (ukájejících se na polštářích nebo na plyšových hračkách) 

Pěkný den vespolek ,
teda chlapi , nestačím se divit , jaké témata probíráte
Jsem zvědav , s čím překvapíte dál ???
Co třeba zkusit rozvinout otázku vyměšování u hmyzu , či otázku toho , co bylo dřív : slepice , či vejce ?
Bando jedna filozofická
Dnes dopo to v Ostravě vypadá asi nejlépe za poslední týden , neprší a mezi mraky se ukazuje ten žlutý prevít - sluníčko .
teda chlapi , nestačím se divit , jaké témata probíráte

Co třeba zkusit rozvinout otázku vyměšování u hmyzu , či otázku toho , co bylo dřív : slepice , či vejce ?
Bando jedna filozofická

Dnes dopo to v Ostravě vypadá asi nejlépe za poslední týden , neprší a mezi mraky se ukazuje ten žlutý prevít - sluníčko .
Poluce psů ???
...kluci přestaňte okamžitě hulit to svinstvo. Taky na ně nemůžeš Lojzo trochu dohlídnout
Asi v těch Alpách je už řídší vzduch....chtěl bych vidět co by s váma udělaly Himaláje
. Kluci gratuluju ke zdolání vrcholu na první pokus . Dmu se pýchou a rudnu závistí. Pohodu v sedle a teplé počasí po zbytek pobytu Vám přeju .

-
Jůůva, tak to Vám závidím a gratuluji současně. Je fajn, že Vám to takhle vyšlo. No a ty Vaše témata? Nevím,nevím-začíná to být vážné. Co s tím provedete? Vypadá to, že budu muset závidět i Ostravě-slunko už jsem neviděl ani nepamatuju!A to jsme kousek. Tak si to užívejte i nadále. Ahoj
Včerejší výlet k horním nádržím přečerpávací elektrárny nad Kaprunem nás docela unavil a témata večerního povídání byla veskrze nezajímavá. Co se bude dít dneska večer, těžko hádat. Dnes jsme byli v ledových jeskyních.
Nicméně včerejší řídky vzduch se na nás evidentně podepsal a Alois, místo, aby na nás dával pozor, ať se chováme slušně, tak se ochotně přidal k buzení pohoršení...
Nicméně včerejší řídky vzduch se na nás evidentně podepsal a Alois, místo, aby na nás dával pozor, ať se chováme slušně, tak se ochotně přidal k buzení pohoršení...

pokus o serioznost
- Přílohy
-
- a na závěr aspoň jednu slušnou fotku...
- P7270201.jpg (87.56 KiB) Zobrazeno 13377 x
-
- maximáolní využití dalekohledu...
- P7270193.jpg (105.25 KiB) Zobrazeno 13377 x
Synci, už aby jste byli zpátky,bo tam zvlčíte.Chachaří jedni. 

Koukám, že to tam s váma pořádně pere! Chápu, že se sebezapřením, ale zkuste vytvořit alespoń ještě jeden slušný snímek, ať mám co do kroniky na A4 ! 

Vy bando
, evidentně toho berete čím dál tím víc
. Dovolím si jen upozornit, že padne-li návrh na přejmenování na GAY STAR RIDERS , tak okamžitě vystůpím
. Je vidět,že si to opravdu super užíváte a kdybych vás neznal, tož bych snad i pochybival
. Pozdravujte ve SHREKOVÉM království a šťastný návrat domů.

Přeji hezký večer ve spolek, zdárně jsme všichni dojeli, což je super, jen ta dnešní cesta mohla být lepší. Jimy
-
Z domu, príjemne super unavený, ďakujem, že som mohol s Vami absolvovať všetko to nádherné.
-
Grossglockneraplenstrasse byla úžasná cesta o délce cca 48 km a 36 bezva zatáček (pro Jimyho otáček) s úhlem otočení 360 stupňů. Ale po pořádku…
Výjezd v neděli, za zamračeného počasí. Směr Znojmo, Stockerau, St. Polten, Linec, Kremuster. Z OVY jsme vyjeli Marty s Marťou (dále jen M+M), Rosťa, Láďa a já v 9.00 od pumpy za Klímkovickým tunelem. Ve Vyškově se přidal Jimy a za Brnem Boby. Kapitán přesunu byl Maarty. Po nastartování motorek to vypadalo jako hučení šicího stroje. Všichni jsme měli předpisově zatlumené výfuky z obavy buzerace rakouských policajtů. Dešti jsme se statečně vyhýbali, až posledních cca 150 km nám dost lilo. Někde kolem Lince jsem opět ztratil vlajku i se „slavným držákem zavařeným TIGem“. Doufám, že vlajka na nerez trubce nerozbila někomu auto.
První ubytování bylo dobré. Panímáma nás chtěla sice oškubat, ale písemně potvrzená rezervace nakonec měla pravdu a jedna noc stála 32 EUR nikoliv 38. Štamprle nás znovu postavila na nohy, jezírko se pstruhy lahodilo oku, počasí nevypadalo nic moc a my jsem spokojeně hodnotili a diskutovali nad jízdou ve formaci. Nadával jsem, že s tak tichou motorkou nejedu, neslyším motor a je to jako Babeta. Ráno jsem vymontoval origo kilery a nacpal mé laděné. To bylo jiné kafe! Bobyho motka potřebovala roztlačit, startovat nechtěla.
Po snídani jsme vyrazili směr Gmunden, zastávka na náměstí, kde byl zákaz parkování, objeli jsme jezero Trunsee a na kratičké zastávce jsme viděli, jak Maa se plazí po zádech pod visutou lávkou. Hledal GPS schránku a nenašel , i přes naši usilovnou pomoc.
V Bad Ischlu jsme udělali cca 4 kolečka, než jsme se prošli po uličkách, navštívili lázně – resp. jejich WC, ochutnali špatnou zmrzku a zvolili La jako manažera VTZ. Tato velmi důležitá funkce se nám hodně osvědčila a La ji vykonával svědomitě po celou dobu.
Golling vodopády byly super. Nahoru jsme vyšli jen tři – Maa, Ji a já. Celkem náročný výstup, mokro, stoupání, schody, dalo nám to zabrat, ale stálo to za to.Ono v té kůži a ještě po obědě to není nic příjemného.
K večeru jsme dorazili suchou stopou do penzionu SONJA. Vše bylo nové, čisté, zkrátka super. Měli jsme celé patro pro sebe a ledničku nabitou pivy za 1 EUR! Večer jsme připravili dvě trasy, pro případ nepřízně počasí. U snídaně nám Sonja řekla, že bude dobré počasí a ať vyrazíme na Grossglockner. Slunce svítilo a začátek alpenstrasse byl něco kolem 17km od penzionu. Na mýtné bráně jsme dostali mapku v ČJ, vstupenku za 18 EUR, nálepku a mohli jsme vyrazit. Úžasná cesta, zatáčky eňo ňuňo, vyhlídky super, zkrátka to nemělo chybu!!! Cesta byla suchá, v každé zatáčce cedulka s nadm. výškou a číslem zatáčky. Čím výš jsem jel, tím hůř motka táhla- řídký vzduch. Někdy kolem 2000 m.n.m. se objevil sníh a cesta byla trochu mokrá. Sraz jsme měli ve Fuscher Torl v 2428 m.n.m! My s Ji jsme vylezli ještě o kousek výš na vyhlídku, ale Grossglockner byl bohužel pod mrakem. Po cestě dolů mi práskaly výfuky jako o život. Málo kyslíku, bohatá směs, byl to zkrátka děs. V zatáčce uprostřed cesty se pásla ovce, kupodivu ji nikdo nepřejel a ani Maa s ní neměl problém. Sjeli jsme ve formaci několik km dolů, ale nedalo nám to, tak jsme se s Ji a La otočili a jeli nahoru, co to dá. Závod šílenců byl provázen škrtnutí blotnou v každé zatáčce. U Viraga tento problém není, je vyšší. Zpáteční cesta dolů byla podobná – nic se nestalo, alespoň jsem se vyřádili a protáhli motkám brka. Koukli jsme na ledovec Pasterzee z výšiny Františka Josefa a fičeli dolů do Heiligenblutu na oběd. Od tamtud přes Lienz a vysokopoložený tunel za 8E zpět do Viehhofenu. Večer jsme to znovu probírali, všichni jsme byli nadšeni, i Boby byl z toho unešen. Nějaké jídlo, pár piv, sranda a ty dřisty – bylo vidět, že máme skvělou partu a dobře si rozumíme. Probrali jsme spoustu témat od poluce, přes teorii sezení na WC až k Jimyho slipům. No, Rosťa by mluvil o čemkoliv doteď. Boby nám ukázal, jak lze během rozhovoru chrápat a nevypadnout z obrazu diskuze. Jimy pořád skákal do řeči, La ten spíš mlčel, Maa neustále do sebe něco ládoval a Marťa byla furt v pohodě a nezdálo se, že bychom jí nějak vadili.
Další den Kaprun – vodní dílo Mooserboden s elektrárnami "Tauernkraftwerke Glockner-Kaprun". Vodní dílo se skládá ze dvou nádrží. Spodní nádrž Wasserfalboden je v nadmořské výšce 1672m. Její přehradní hráz Limbergsperre je vysoká 120 m a délku koruny má 375 m. Horní přehradní nádrž Mooserboden je v nadmořské výšce 2036 m. Na nejvyšším parkovišti bylo místo k parkování vyhrazeno jen pro motky a kola , plus schránky na helmy a bundy-vše zdarma. Přeprava busem k lanovce, která uveze i autobus, pak přeprava busem k horní nádrži. Tam Maa nedal pokoj ovci, dalekohledu a nějakému trpaslíkovi – viz fotky. Na zpáteční cestě se nám ztratil Láďa, díky mobilu se našel. Večer jsme opět pilovali formaci a parkování.
Ráno jsme vyrazili na největší ledovou jeskyni na světě ve Verfenu. Opět jsme jako motorkáři vyjeli těsně pod kasu na parkoviště pro motky. Jako všude zdarma. Čekání na lístky za 18E, pak 20 min do kopce na lanovku, pár minut lanovkou pro 20 lidí a dalších 20 min do kopce. Měli jsme obavy o Bobyho, ale ušel to bez zaváhání. Jeskyně byla ve výšce 1641m. Přidali jsme se ke skupině s anglickým průvodcem, dostali karbidku a šli. Po schodech nahoru. Sedm set nahoru a sedm set dolů. Hrůza. Bylo to hodně náročné, po tmě při 0 stupních a pořád schody. Boby šel v pohodě, ale měli jsme toho dost. Pak ještě dolů a na motkách domů. Opravdu nohy bolely a únava byla znát. Netušili jsme, co nás čeká. Večer jsme plánovali cestu na Slovensko s mezizastávkou v Blavě. Brali jsme ohled na Bobyho, čekalo nás cca 550km. Všichni souhlasili, že najednou až do Banské Belé je moc. Ráno lilo jak z konve. Chtěli jsme vyjet v 8,30, ale čekali jsme až přestane. V 10h jsme vyrazili a pak už jsme déšť neviděli. Těsně před Blavou na čůrpauze se mě Boby zeptal, zdali může pokračovat. Byli jsme unavení a tak jsem mu to rozmlouval. Vyrazil a za pár hodin dojel v pořádku. Borec. Kdybychom věděli, v jakém hotelu budeme spát, tak jsme jeli taky. Děs a hrůza. Po incidentu v HD klubu jsme se před ním s Maa vyčurali do kaluže a šli s odporem spát.
Ráno se s námi rozloučil Rosťa a tak jsme na,, Odzemok“dorazili v 17 hod.. Jak bylo v Belé, bylo psáno na foru. Zkrátka super. Celou cestu domů nám lilo, ale zvládli jsme to dobře.
Pokud mám hodnotit akci Grossglockner, musím poděkovat Maartymu, který nás bez zaváhání vedl ke všem vytýčeným bodům, předpovídal počasí s velmi vysokou přesností, psal na forum a bezvadně se domluvil německy i anglicky. Díky jeho spolupráci s GPS jsme ani jednou nebloudili a vždy jsme se mohli na kapitána spolehnout, že dojedeme tam, kam chceme. Celá naše parta ukázala bezvadnou soudržnost ve všech situacích. Vyváženost v ovládání motky nám nedělalo žádný problém při přesunech. Komunikace byla bezva, srandu jsme si dělali vzájemně ze sebe a za celou dobu jsem si nevšiml ani náznak jakéhokoliv konfliktu. Jimyho jsme naučili říkat zatáčka místo otáčka. Rosťa s Laďou už tuto trasu jeli po druhé, tak sem tam radili. Boby se statečně držel a věk nevěk, dal nám na prdel s přesunem až do Belé. Chudák Marťa byla jediná holka s námi, tak si to užila. Ale vždy měla úsměv na rtech a za každou cenu byla v pohodě.
Myslím, že každý motorkář by si měl Rakousko projet. Nejen krásné Alpy, ale nenajde se tam silnice, kde uprostřed zatáčky je díra, překop, štěrk nebo vyjeté koleje. Lze se na kvalitu silnic a služeb opravdu spolehnout. Taktéž řidiči jsou k nám více ohleduplní a nechají nás vyjet, jet a parkovat v klidu a bez stresů. Nemíchají se do formace apod. Mýty o policii, která číhá na motorky s neorigo výfuky jsme možná trochu překonali. Policie nás možná 3x viděla, dokonce se Maa ptal, kde zaparkovat a nikdo si nás ani nevšiml. Lidé si nás fotili na náměstích a dokonce na parkovišti při odjezdu nám udělali špalír. Je fakt, že jsme těch cruiserů moc nepotkali. Vyhrazené parkoviště pro moto, schránky na helmy, bezpečnost z hlediska krádeže, slevy oproti autům, ohleduplnost a při odjezdu z penzionu se přišla rozloučit a zamávat celá familia Embacher. Toto vše byla pohoda, kterou u nás zatím nelze zažít.
Výjezd v neděli, za zamračeného počasí. Směr Znojmo, Stockerau, St. Polten, Linec, Kremuster. Z OVY jsme vyjeli Marty s Marťou (dále jen M+M), Rosťa, Láďa a já v 9.00 od pumpy za Klímkovickým tunelem. Ve Vyškově se přidal Jimy a za Brnem Boby. Kapitán přesunu byl Maarty. Po nastartování motorek to vypadalo jako hučení šicího stroje. Všichni jsme měli předpisově zatlumené výfuky z obavy buzerace rakouských policajtů. Dešti jsme se statečně vyhýbali, až posledních cca 150 km nám dost lilo. Někde kolem Lince jsem opět ztratil vlajku i se „slavným držákem zavařeným TIGem“. Doufám, že vlajka na nerez trubce nerozbila někomu auto.
První ubytování bylo dobré. Panímáma nás chtěla sice oškubat, ale písemně potvrzená rezervace nakonec měla pravdu a jedna noc stála 32 EUR nikoliv 38. Štamprle nás znovu postavila na nohy, jezírko se pstruhy lahodilo oku, počasí nevypadalo nic moc a my jsem spokojeně hodnotili a diskutovali nad jízdou ve formaci. Nadával jsem, že s tak tichou motorkou nejedu, neslyším motor a je to jako Babeta. Ráno jsem vymontoval origo kilery a nacpal mé laděné. To bylo jiné kafe! Bobyho motka potřebovala roztlačit, startovat nechtěla.
Po snídani jsme vyrazili směr Gmunden, zastávka na náměstí, kde byl zákaz parkování, objeli jsme jezero Trunsee a na kratičké zastávce jsme viděli, jak Maa se plazí po zádech pod visutou lávkou. Hledal GPS schránku a nenašel , i přes naši usilovnou pomoc.
V Bad Ischlu jsme udělali cca 4 kolečka, než jsme se prošli po uličkách, navštívili lázně – resp. jejich WC, ochutnali špatnou zmrzku a zvolili La jako manažera VTZ. Tato velmi důležitá funkce se nám hodně osvědčila a La ji vykonával svědomitě po celou dobu.
Golling vodopády byly super. Nahoru jsme vyšli jen tři – Maa, Ji a já. Celkem náročný výstup, mokro, stoupání, schody, dalo nám to zabrat, ale stálo to za to.Ono v té kůži a ještě po obědě to není nic příjemného.
K večeru jsme dorazili suchou stopou do penzionu SONJA. Vše bylo nové, čisté, zkrátka super. Měli jsme celé patro pro sebe a ledničku nabitou pivy za 1 EUR! Večer jsme připravili dvě trasy, pro případ nepřízně počasí. U snídaně nám Sonja řekla, že bude dobré počasí a ať vyrazíme na Grossglockner. Slunce svítilo a začátek alpenstrasse byl něco kolem 17km od penzionu. Na mýtné bráně jsme dostali mapku v ČJ, vstupenku za 18 EUR, nálepku a mohli jsme vyrazit. Úžasná cesta, zatáčky eňo ňuňo, vyhlídky super, zkrátka to nemělo chybu!!! Cesta byla suchá, v každé zatáčce cedulka s nadm. výškou a číslem zatáčky. Čím výš jsem jel, tím hůř motka táhla- řídký vzduch. Někdy kolem 2000 m.n.m. se objevil sníh a cesta byla trochu mokrá. Sraz jsme měli ve Fuscher Torl v 2428 m.n.m! My s Ji jsme vylezli ještě o kousek výš na vyhlídku, ale Grossglockner byl bohužel pod mrakem. Po cestě dolů mi práskaly výfuky jako o život. Málo kyslíku, bohatá směs, byl to zkrátka děs. V zatáčce uprostřed cesty se pásla ovce, kupodivu ji nikdo nepřejel a ani Maa s ní neměl problém. Sjeli jsme ve formaci několik km dolů, ale nedalo nám to, tak jsme se s Ji a La otočili a jeli nahoru, co to dá. Závod šílenců byl provázen škrtnutí blotnou v každé zatáčce. U Viraga tento problém není, je vyšší. Zpáteční cesta dolů byla podobná – nic se nestalo, alespoň jsem se vyřádili a protáhli motkám brka. Koukli jsme na ledovec Pasterzee z výšiny Františka Josefa a fičeli dolů do Heiligenblutu na oběd. Od tamtud přes Lienz a vysokopoložený tunel za 8E zpět do Viehhofenu. Večer jsme to znovu probírali, všichni jsme byli nadšeni, i Boby byl z toho unešen. Nějaké jídlo, pár piv, sranda a ty dřisty – bylo vidět, že máme skvělou partu a dobře si rozumíme. Probrali jsme spoustu témat od poluce, přes teorii sezení na WC až k Jimyho slipům. No, Rosťa by mluvil o čemkoliv doteď. Boby nám ukázal, jak lze během rozhovoru chrápat a nevypadnout z obrazu diskuze. Jimy pořád skákal do řeči, La ten spíš mlčel, Maa neustále do sebe něco ládoval a Marťa byla furt v pohodě a nezdálo se, že bychom jí nějak vadili.
Další den Kaprun – vodní dílo Mooserboden s elektrárnami "Tauernkraftwerke Glockner-Kaprun". Vodní dílo se skládá ze dvou nádrží. Spodní nádrž Wasserfalboden je v nadmořské výšce 1672m. Její přehradní hráz Limbergsperre je vysoká 120 m a délku koruny má 375 m. Horní přehradní nádrž Mooserboden je v nadmořské výšce 2036 m. Na nejvyšším parkovišti bylo místo k parkování vyhrazeno jen pro motky a kola , plus schránky na helmy a bundy-vše zdarma. Přeprava busem k lanovce, která uveze i autobus, pak přeprava busem k horní nádrži. Tam Maa nedal pokoj ovci, dalekohledu a nějakému trpaslíkovi – viz fotky. Na zpáteční cestě se nám ztratil Láďa, díky mobilu se našel. Večer jsme opět pilovali formaci a parkování.
Ráno jsme vyrazili na největší ledovou jeskyni na světě ve Verfenu. Opět jsme jako motorkáři vyjeli těsně pod kasu na parkoviště pro motky. Jako všude zdarma. Čekání na lístky za 18E, pak 20 min do kopce na lanovku, pár minut lanovkou pro 20 lidí a dalších 20 min do kopce. Měli jsme obavy o Bobyho, ale ušel to bez zaváhání. Jeskyně byla ve výšce 1641m. Přidali jsme se ke skupině s anglickým průvodcem, dostali karbidku a šli. Po schodech nahoru. Sedm set nahoru a sedm set dolů. Hrůza. Bylo to hodně náročné, po tmě při 0 stupních a pořád schody. Boby šel v pohodě, ale měli jsme toho dost. Pak ještě dolů a na motkách domů. Opravdu nohy bolely a únava byla znát. Netušili jsme, co nás čeká. Večer jsme plánovali cestu na Slovensko s mezizastávkou v Blavě. Brali jsme ohled na Bobyho, čekalo nás cca 550km. Všichni souhlasili, že najednou až do Banské Belé je moc. Ráno lilo jak z konve. Chtěli jsme vyjet v 8,30, ale čekali jsme až přestane. V 10h jsme vyrazili a pak už jsme déšť neviděli. Těsně před Blavou na čůrpauze se mě Boby zeptal, zdali může pokračovat. Byli jsme unavení a tak jsem mu to rozmlouval. Vyrazil a za pár hodin dojel v pořádku. Borec. Kdybychom věděli, v jakém hotelu budeme spát, tak jsme jeli taky. Děs a hrůza. Po incidentu v HD klubu jsme se před ním s Maa vyčurali do kaluže a šli s odporem spát.
Ráno se s námi rozloučil Rosťa a tak jsme na,, Odzemok“dorazili v 17 hod.. Jak bylo v Belé, bylo psáno na foru. Zkrátka super. Celou cestu domů nám lilo, ale zvládli jsme to dobře.
Pokud mám hodnotit akci Grossglockner, musím poděkovat Maartymu, který nás bez zaváhání vedl ke všem vytýčeným bodům, předpovídal počasí s velmi vysokou přesností, psal na forum a bezvadně se domluvil německy i anglicky. Díky jeho spolupráci s GPS jsme ani jednou nebloudili a vždy jsme se mohli na kapitána spolehnout, že dojedeme tam, kam chceme. Celá naše parta ukázala bezvadnou soudržnost ve všech situacích. Vyváženost v ovládání motky nám nedělalo žádný problém při přesunech. Komunikace byla bezva, srandu jsme si dělali vzájemně ze sebe a za celou dobu jsem si nevšiml ani náznak jakéhokoliv konfliktu. Jimyho jsme naučili říkat zatáčka místo otáčka. Rosťa s Laďou už tuto trasu jeli po druhé, tak sem tam radili. Boby se statečně držel a věk nevěk, dal nám na prdel s přesunem až do Belé. Chudák Marťa byla jediná holka s námi, tak si to užila. Ale vždy měla úsměv na rtech a za každou cenu byla v pohodě.
Myslím, že každý motorkář by si měl Rakousko projet. Nejen krásné Alpy, ale nenajde se tam silnice, kde uprostřed zatáčky je díra, překop, štěrk nebo vyjeté koleje. Lze se na kvalitu silnic a služeb opravdu spolehnout. Taktéž řidiči jsou k nám více ohleduplní a nechají nás vyjet, jet a parkovat v klidu a bez stresů. Nemíchají se do formace apod. Mýty o policii, která číhá na motorky s neorigo výfuky jsme možná trochu překonali. Policie nás možná 3x viděla, dokonce se Maa ptal, kde zaparkovat a nikdo si nás ani nevšiml. Lidé si nás fotili na náměstích a dokonce na parkovišti při odjezdu nám udělali špalír. Je fakt, že jsme těch cruiserů moc nepotkali. Vyhrazené parkoviště pro moto, schránky na helmy, bezpečnost z hlediska krádeže, slevy oproti autům, ohleduplnost a při odjezdu z penzionu se přišla rozloučit a zamávat celá familia Embacher. Toto vše byla pohoda, kterou u nás zatím nelze zažít.
- Přílohy
-
- Čůrací formace
- DSCN1538X.jpg (246.59 KiB) Zobrazeno 13347 x
Pěkný den vespolek ,
pěkné člení Aloisi , nechceš se zítra sčuchnout ? Na motkách , či do hospy ?
Jdeme s Čmeldou ....bude ještě volat Maartymu .
pěkné člení Aloisi , nechceš se zítra sčuchnout ? Na motkách , či do hospy ?
Jdeme s Čmeldou ....bude ještě volat Maartymu .
Moje neúcta k autoritám mi nedá, abych neodporoval Aloisovi hned v jeho první větě - jedinou zatáčku s úhlem otočení 360 stupňů jsem projel jenom já a Jimy, a to v nadzemním parkovacím domě na Franz Josef Hohe vyhlídce. Všechny ostatní zatáčky měly do 180ti stupňů, max tak 200 stupňů. Ale to bude tím, že Alois umí číst, takže se tohohle nesmyslu dočetl v brožuře...
-
Maarty, myslím, že to je myšleno tak, že se na všech těch zatáčkách otočíš o 360st. Tak jsem to pochopil a je to pravda. Na těch mostech resp. visutých úsecích se to mohlo takto zatočit. I já vím, že tam žádná 360st. OTÁČKA nebyla. Proto jsem to tam uvedl, i když mě to zarazilo.