Zamki na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej

bogdant9

Zamki na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej

Příspěvek od bogdant9 »

Ahoj všem,dnes jsem objevil na forum kluku z Jankes připravovaný víkend o kterém jsem hovořil na velikonočním setkání.

Mamy propozycję zorganizowania wspólnego przejazdu Star-Riders i Jankesów przez Jurę Krakowsko-Częstochowską, połączonego ze zwiedzaniem ruin średniowiecznych zamków.

Ten rejon Polski jest naprawdę wart obejrzenia, więcej informacji np. na tej stronie: http://www.polskieszlaki....stochowska.html

Najważniejsze jest to, że od granicy z Czechami/Słowacją jest około 150 km.

Proponujemy rozpocząć w sobotę, trochę pojeździć i pozwiedzać. Załatwimy nocleg z soboty na niedzielę z ogniskiem i innymi atrakcjami. W niedzielę dokończenie zwiedzania i powrót.

Termin wyjazdu do ustalenia, proponowany koniec lipca, początek sierpnia.
pedro

Re: Zamki na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej

Příspěvek od pedro »

Ahoj Bogdane, nápad je to velmi zajímavý, počítej se mnou! :roll:
Sice je do termínu ještě dost času, ale organizátoři už budou pomalu dávat dohromady počet přihlášených.
Pedro
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Ahoj všem.
Dnes mi psali Jankesi a vyjíždka po hradech a zámcích v Polsku je stanovena na 13-14.08.
Mám dát vědět čím jak nejdřív(aby mohli objednat ubytko) kolik je zájemcu tak prosím pište kdo jedete!
libor

Příspěvek od libor »

co se týče mně a šárky,my bychom jeli.
Libor
pedro

Příspěvek od pedro »

Počítejte i se mnou.
Blacksun

Příspěvek od Blacksun »

znie to velmi zaujimavo.. mozno by sme sa pridali aj my :-) dokedy sa treba nahlasit na 100%? :-)
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Chtěl bych ještě podotknout,že přihlášky by měly být viceméně závazné!Jankesi potřebují znát do 15.6 počet osob!
takže zatím
Pedro
Libor+Šárka
Bogdan+Bohuška
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Ahoj všem,připomínám,že ve středu 15.6 musím nahlásit počet osob kteří pojedou na hrady a zámky do polska!
Prozatím jedou:
Pedro a Renka
Libor a Šárka
Bogdan a Bohuška
Bathory a Blacksun
Křemil a Mirka
Zdenek a Iva
Naposledy upravil(a) bogdant9 dne 15 čer 2011, 20:59, celkem upraveno 6 x.
Maarty

Příspěvek od Maarty »

Ahoj Bogdane, téhle akce se nezúčastním. Díky za pozvání
Lada

Příspěvek od Lada »

Taky v tom termínu už něco mám, ale užijte si to. Ahoj Láďa
Kremil

Příspěvek od Kremil »

Ahojte vespolek,
rádi bychom se s manželkou také zúčastnili, jelikož památky milujeme, ovšem pracuji hlavně přes víkendy, jelikož hraju s kapelou, ovšem dle rozpisu koncertů na srpenec je toto datum zatím volné.
Rád bych věděl, jestli to je natolik závazné, že se to v nějaké době dejme tomu týden před akcí nedá zrušit, kdyby tam náhodou nějaký koncertík vlítnul. :?:
Budu moc rád, pokud by se dalo takto domluvit.
:roll: :roll: :roll:

Ahoj Křemil
Křemil
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Kremil píše:Ahojte vespolek,
rádi bychom se s manželkou také zúčastnili, jelikož památky milujeme, ovšem pracuji hlavně přes víkendy, jelikož hraju s kapelou, ovšem dle rozpisu koncertů na srpenec je toto datum zatím volné.
Rád bych věděl, jestli to je natolik závazné, že se to v nějaké době dejme tomu týden před akcí nedá zrušit, kdyby tam náhodou nějaký koncertík vlítnul. :?:
Budu moc rád, pokud by se dalo takto domluvit.
:roll: :roll: :roll:

Ahoj Křemil
Ahoj Křemil,tak Jankesi odepsali,že není problém kdyby Vám to na poslední dobu nevyšlo.Zdar
zdenek

Příspěvek od zdenek »

Ahoj,
tak my bychom se přidali.

Zdenek + Iva.
Kremil

Příspěvek od Kremil »

Super,
jsme rádi a mooooooooc se těšíme, hlavně se budu modlit, ať to vyjde. Je fajn pracovat, ale přes týden, ovšem jásá se přes víkend, tak to mám takové naopak, jenže v týdnu zase nejezdí taková super partia ze SRCZ a k nim nakloněných.
Díky za vyřízení.
Zase Vás rádi uvidíme a s některýma dokonce poprvé.
čus bus Křemil...
Křemil
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Ahoj všem.
Dnes jsem odeslal počet osob přihlášených na víkend 13-14.08 Jankesům.
přihlásili se tito :
Pedro a Renka
Libor a Šárka
Bogdan a Bohuška
Bathory a Blacksun
Křemil a Mirka
Zdenek a Iva
Pepino

Příspěvek od Pepino »

Ahoj,
pokud by to ještě šlo, rádi bychom se k vám přidali.
Pepíno + Dáša
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Ahoj Pepino takže pokusím se ještě přiobjednat 2 osoby.
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Zdarec účastníkům zájezdu.Včera mi přišlo první info od pořadajícího vyjíždku po zamkach v Polsku,tak to teda sem dávám,aby jste tady mohli o tom podebatovat.Bohužel odjíždím v neděli na 14 dnů na služebku a budu mimo dosah internetu,tak nové informace a veškeré připomínky bude řešit Pedro,jelikož má přístup na forum Jankesu. A ted co přišlo:
Sprawy mają się tak. Data pozostaje. Koszt ok. 70zł - max. 100 zł. (nie wiem ile to będzie na korony) W tej cenie nocleg w pokojach kilkuosobowych bez pościeli - zabieracie śpiwory. W tym także ciepły posiłek na wieczór, ognicho i śniadanie.
slovníček:
śpiwory - spacák
nocleg w pokojach kilkuosobowych bez pościeli - ubytování ve více osobových pokojích bez postelí
ciepły posiłek na wieczór -teplá večeře
ognicho - táborák
śniadanie - snídaně
100 zł - přibližně 650 Kč na osobu
pedro

Příspěvek od pedro »

ahoj Bogdane, ahojte všichni,
hned v úvodu musím poopravit chybičku v překladu ...bez pościeli neznamená bez postelí ;) ale bez povlečení, proto ty spacáky.
No, musím ale za sebe říci, že za tuto cenu je dnes standard mít nocleh ne ve společné noclehárně, jako v tomto případě, ale ve dvou, tří nebo max. čtyřlůžkovém pokoji.
Asi bude dobré sdělit to těm kolegům z Polska. Napište prosím svá stanoviska, abychom to mohli ještě s nimi vydiskutovat. :roll:
Pedro
libor

Příspěvek od libor »

za mně pišu že ta cena je nepřiměřená,a s ubytovanim nesouhalsim,navrhuji si najit ubytovani jinde
Kremil

Příspěvek od Kremil »

Souhlasím s Liborem, cena je za ubytovnu gigantická, nehledě na to, že se budeme tahat se "śpiworem".
Křemil
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Zdarec,včera jsem psal Jankesum ohledně toho ubytka,a přišla odpověd.
Spoko coś wymyślimy. Ośrodek ma także pokoje. W tej cenie mamy jedzenie na kolację, ognicho i śniadanie. Poszukamy także czegoś bardziej ekskluzywnego. My troszeczkę inaczej podchodzimy do życia - nie ważne jak, ważne z kim
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Zdar ,takže Jankesi našli ubytování jako jste si představovali.
posílám celou zprávu jak přišla.Chtějí ještě vědět kolik jsme schopni denně ujet kilometru.Tak reagujte a diskutujte na téma a Pedro to Jankesům přešle.Loučím se na dva týdny.Ahoj.
Myślę że ten hotel będzie OK. Pokoje 2 i 3 osobowe. Cena 125 zł za osobę. W cenie
kolacja grill, śniadanie.

namiar hotelu: http://www.hotel-kmicic.pl/kmicic.html

KOLACJA GRILL

Dania prosto z grila
Grochówka i/lub żurek jurajski
Kiełbaski prosto z grila
Krupniok po śląsku
Karkówka po zbójnicku
Udko po zbójnicku
Bigos po staropolsku z suszoną śliwką
i grzybami przyrządzony na czerwonym winie
Bufet szwedzki
Sałatka Wiosenna
Sałatka Meksykańska
Smalec z cebulką i skwarkami
Kapusta kiszona w kamionkach
Ogórki kiszone prosto z beczki
Dodatki:
Ketchup, musztarda, sos grillowy, chrzan
Tacki, sztućce, kubeczki jednorazowe
Napoje:
Kawa, herbata z cytryną w termosach
bez ograniczeń na życzenia
Napoje zimne ; soki bez ograniczeń !
Soki bez ograniczeń !

Jak jest dla was OK. To opracuję trasę. Podaj m iile jesteście w stanie kilometrów zrobić na dzień.
pedro

Příspěvek od pedro »

dobrý podvečer přátelé,
nejdřív chci pogratulovat Petře Kvitové k získání titulu na Wimbledonu. :D ..není to sice věc, týkající se naší komunity, ale je to obrovský úspěch, už také proto, že tato sympatická mladá žena je od nás z kraje. Mame tu plno takych pěknych bab, jak by řekl Ruda z Ostravy....i v našich řadach su fajne babki, namatkou třebas Hakuna ;) nebo Křemilova a Mirky cerka ;), naša Berry i její kamoška, tušim, ale nevim to na sto pero, že se menuje Buša...bo ju Berry chtěla zebrat na vyjezd a ja věřim, že by Berry žadnu škaredu babu do naši partyje netahala ...tuž řeknitě že nimum pravde ?...a ty naše doma tež su fajne, ;) nech od nich nedostanu zdupa, že jich tež nepochvalim. :lol:
No, ale teď k naši věci...tedy k výjezdu po zámcích v kraji našich severních bratří. Nabídka, kterou sem Bogdan vložil je už zcela jiné kafe....a za tuto cenu, včetně večeře a snídaně, je to v tomto typu ubytování velmi solidní. Při dnešním kurzu...6,20 za PZL to představuje cca 680,- Kč za hlavu. Já tedy za sebe říkám ano! Prosím, napište své názory, ať je možno organizátorům sdělit naše rozhodnutí, včetně toho, kolik jsme schopni a také i ochotni projet km. Budou asi podle toho chtít naplánovat trasu.
Tož pište své názory. :roll:
Pedro
zdenek

Příspěvek od zdenek »

Ahoj Pedro,
tak ta poslední nabídka ubytování s večeří a snídaní je OK. Kilometry jsou nám asi jedno....
Těšíme se:-)
Kremil

Příspěvek od Kremil »

Tuž tež se ku temu přiklanim. Je to fajne, tuž kilometry je nam tež jedno, dokavaď udržime řiditka a moč, možeme jet... :roll: :roll: :roll:
Přílohy
156268-original-f0nrs123.jpg
156268-original-f0nrs123.jpg (33.46 KiB) Zobrazeno 14093 x
Křemil
libor

Příspěvek od libor »

Za mne rikam taky OK,my pojedeme,a kolik kilometru ujedeme to nevim
libor

Příspěvek od libor »

Bathory a Blacksun bohužel nejedou,mužu te poprosit Pedro o nahlašeni Polakum
Jimy

Příspěvek od Jimy »

čus ve spolek, asi jsem natvrdlý, ale nenašel jsem termín, rád bych jel, v srpnu jsem schopen se přizpůsobit.
JImy
Lada

Příspěvek od Lada »

Pro Jimmyho.
Akce v Polsku je 13-14.8.2011. Čau LÁĎA
Jimy

Příspěvek od Jimy »

tak jestli by to šlo, tak bych také jel, jestli tedy jde ještě zabezpečit nocleh. Pojedu sám, tak jestli by chtěl někdo ještě někoho vzít, jsem k dispozici, manželka odmítá semnou jet.
Jimy
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Ahoj všem co se přihlásili na Zamki na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej sraz je 13.8 na hraničním přechodu Chotěbuz-Boguszowice na E75.Ted mám spíš dotaz na Krnováky kolem které by měli představu dojet v rozumném čase do Č.Těšina.No aby jste nemuseli vyjíždět v 5 ráno. :lol: a taky abych dal vědět organizátorům kteří pro nás dojedou.A nebo ještě mě napadlo Merlin je z Raciborza možná by nebylo marné kdyby vás vyzvedl někde na hraničním přechodu kolem Raciborze.Takže hodte sem nějaké návrhy at se posunem dál.
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

První návrh padl zrovna od Merlina.Na přechodu v 10hodin.Myslím si že to je dobrý čas,který by měl vyhovovat všem.
zdenek

Příspěvek od zdenek »

Dívali jsme se na mapu a ideálně se můžeme teda potkat s Merlinem na benzince - křižovatka ulic Opawska a Boguminska. My tam dojedeme od Sudic. V kolik hodin se tam teda sjedeme?
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Ahoj Zdenku,psal jsem Merlinovi zprávu ještě na ni neodpověděl,ale pošlu mu Tvůj návrh,jak odpoví samozřejmě hned dám vědět.Ahoj.
takže Merlin odepsal
čekat bude na ulici ulica Broniewskiego, od té benziny co jsi navrhoval odbočite v pravo na ulici Boguminska a pokračujete směr Ostrava přejedete železniční přejezd a po 1200m je ulice Broniewskiego po pravé straně.Od Merlina je to do Těšína ještě hodina jízdy,tak by jste tam měli být před 9 hodinou.No rozhodněte se jak teda pojedete a dejte vědět at mužu kontaktovat Merlina. :?
zdenek

Příspěvek od zdenek »

Ahoj, naše odpověď viz mail, který jsem ti před chvílí napsal.
Zatím díky.
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

jo už jsem ho přečetl,tak v sobotu Ahoj :D
Kremil

Příspěvek od Kremil »

Čau kucí a děvčata,
tak přeci jen překážka na poslední chvíli, jsem nucen odhlásit účast na zájezdu do PL.
Omlouvám se za komplikace a užijte si to, budete vyprávět...
:cry:
Křemil
pedro

Příspěvek od pedro »

Hezký podvečer,
před chvílí jsme se unaveni vrátili z nádherného výletu s Jankesy, našimi polskými přáteli. Rádi bychom poděkovali Bogdanovi za skvělou koncepci uspořádání tohoto výletu, samozřejmě pak všem Jankesům a v neposlední řadě také všem účastníkům z našich řad. Organizátoři si zcela bezpochyby zasluhují obrovskou pochvalu oceněnou "pěti hvězdičkami". Celá akce byla perfektně připravena, ubytování, strava i veškerá navštívená historická místa předčila naše očekávání. Všichni jsme se shodli, že tato akce byla jednou z nejlepších, jakých jsme se účastnili. Jakmile utřídíme snímky, určitě se s Vámi podělíme pohledy na místa, která jsme navštívili. Jankesi nás inspirovali mnoha "vychytávkami", které bychom také mohli aplikovat do naši činnosti. Ale o tom pohovoříme na naši nejbližší společné akci. Přejeme všem příjemný nástup do nového týdne.
P+R
bogdant9

Příspěvek od bogdant9 »

Zdarvím Star Riders Czech Republic.
Tak jak napsal výše Pedro byla to velice povedená akce organizováná přez polský klub Jankesi.Chtěl bych tímto poděkovat všem zůčastněným a hlavně Jankesum za jejich perfektní organizaci a provedení po Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.Pánové a dámy velice lituji toho,že nás nebylo více(snad příště).Bylo to supr!
ps.jak budou fota i od Jankesu tak to sem hodím at má Hakuna co mlátit do kroniky.
Filo

Příspěvek od Filo »

Pěkný večer vespolek ,
sakra chlapi , za sebe píšu , že mě to mrzí , že jsem nemohl
věnovat motce celý víkend , jak vás čtu , bylo to super .
To Pedro : docela se těším na ty "vychytávky" , člověk se učí celý život .
To Bogdan : palec nahoru Bogdane .
Filo

Příspěvek od Filo »

Bogdane , super !! :-)
libor

Příspěvek od libor »

Ahojky všem,taky bych chtel poděkovat za skvely víkend,bylo to moc super,Jankesi to jsou super partyja,doufam že se zúčastníme více takových setkání.Libor
Emil

Příspěvek od Emil »

Witam wszystkich

serdecznie dziękujemy wszystkim za wasz przyjazd.
Mam nadzieję, że spotkamy się 9-11.09 w Rakvicach

raz jeszcze przeprasza, że musiałem szybciej wyjechać do domu i nie odprowadzałem was z Merlinem do granicy.
W przyszłym sezonie również musimy gdzieś wspólnie pojeździć.
zdenek

Příspěvek od zdenek »

Ahoj všem,
opravdu bylo na akci móóóc fajně ;)
Děkujeme Jankesům za bezva atmosféru a organizaci celé akce. Jsme rádi, že jsme poznali spoustu nových a super lidí a těšíme se na další společná setkání.

Zdenek a Iva.
Alois

Příspěvek od Alois »

Vážení, jsem velice rád, že se Vám akce vydařila a jste všichni nad míru spokojeni. Vidím, že Jankesi jsou slušná parta a vzájemné přátelstí bude ke prospěchu obou našich klubů. Věřím, že jejich přítomností na našem prvním Setkání se upevní mezinárodní vztahy s našimi nejbližšími sousedy a že svazek Česko - Polsko - Slovenský přinese do budoucna velmi dobrou spolupráci nejen v oblasti tématických motorkářských vyjížděk.

(Pedro, Bogdane, prosím o překlad do polštiny-děkuji)
Emil

Příspěvek od Emil »

jsem přeložil do polštiny a poslal jsem na Jankesowe forum
Zamčeno